Ангелкова пресмята: Грък, българин, грък, българин...

Оказва се, че туристите ни в Гърция са колкото гръцките у нас
19 юли 2017 10:52, Петя Славова
66

До няколко дни Министерството на туризма ще получи конкретни данни за броя на българите, които са решили да откажат своите резервации за Гърция, заради потопа, който заля южната част на страната.

"Изключително неприятна ситуация. Министерство на външните работи, особено нашето генерално консулство в Солун следят в детайли всичко, което се случва и са на разположение на всеки един български гражданин, който се обръща към тях за съдействие. Чух, че ситуацията започва да се нормализира и се надявам това да се случи бързо, за да се върнат хората към обичайния си ритъм.

Все още нямаме конкретни данни - дали има откази от резервации и как това ще се отрази като цяло на българите, които са решили да прекарат своята ваканция в Гърция и къде може би ще се пренасочат. До няколко дни ще имаме анализи и информация по отношение на това", съобщи в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR министърът на туризма Николина Ангелкова.

На въпрос по-евтини ли са чадърите на гръцките плажове, тя отговори: "Няма място за сравнение, защото плажната ивица в Гърция е в пъти по-голяма, а оттам и регламентът за плажните цени е различен".

"В Гърция крайбрежието е 15 хиляди километра. Там може да има безплатна сянка навсякъде, защото има за всички хотели. Нашето крайбрежие е 400 км., от което плажовете са не повече от 200 км., така че е изключително трудно да се организира и да се даде, образно казано, плаж на всеки един хотел, като материалната база в пъти надвишава плажовете", посочи Ангелкова.

"За миналата година само за периода юни-септември около 500 000 гърци са посетили България и 570 000 българи са посетили Гърция. Виждате, че разликата е изключително малка", добави тя.

По данни на Министерството на туризма за първите пет месеца на 2017 г. - от януари до май - около 470 хиляди гърци са посетили България, а 490 хил. българи са посетили Гърция.

Във връзка със спора между нудисти и туристи на плаж "Делфин", Ангелкова заяви, че ведомството й не може да вземе отношение по въпроса, тъй като в закона няма ясна регламентация.

"Единствената законова регламентация, която може да се търси в случая, е когато има наредба, която съответната община, на чиято територия се намира дадения плаж, има наредба, която е свързана с опазването на обществения ред и със забрана за неморално поведение, съответно нарушаване на благоприличието и така нататък...

Не можем да вземем отношение, виждате, че има две гледни точки - има хора, на които това им е абсолютно неприятно, има хора, които искат това да правят. Нямаме регламент, не можем на тази основа да санкционираме когото и да било", коментира Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
0
 
! Отговори
Кап Колю преди 6 години
Аз и братчеда лично сме броили колите и туристите. До момента към нас са минали 91 343 435 (те 91-92млн) гръцки туристи, а нататък "само" 2 млн основно софийски и пловдивски туристи. Сами сметнете разликата. Дори да харчат по 2 лв дневно и да ядат консерви пак сме на печалба. Да не казвам че на връщане ще заредят нафта от Марешки и така стимулират и петролната индустрия неизвестно къде. Само от магнити може да очакваме продажба на 30-40 млн броя с което помагаме и на далечен Китай
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една безпомощна министърка на туризма.
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази Ангеловка винаги изглежда прекрасно. Красива, стройна и умна жена.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
i poslednia da zagasi laampata !!!
57
3
 
2
 
! Отговори
... преди 6 години
Намалят хотелите с 50-60%, правят чадърите и шезлонгите на символична цена, не повече от левче, вдигат културата, обслужването и подобряват отношението към хората, увеличават контрола върху храната, увеличават зеленината и чистотата, почистват плажовете и водораслите един път седмично... иначе е едно и също..
56
0
 
7
 
! Отговори
на морето дупката преди 6 години
Ангелкова, защо гръцкия модел не став в Бг???? Щото някой трябва да лапка бе мило!!!
55
0
 
7
 
! Отговори
Боко преди 6 години
През 2016 до 1 август над 1 000 000 българи посетиха Гърция. Това са данни на външо министерство. Тази да вземе да си направи справка преди да говори.
54
0
 
9
 
! Отговори
варсей преди 6 години
характерно за управлението на герб е само лъжата и хвалянето, така от Запад са ги научили.
53
4
 
4
 
! Отговори
историк преди 6 години
До AngelakovaТа ние сме половин гърци от римската империя!
52
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бай хРазликата в манталитета е от земята до небето!Да не забравяме, че исторически сме северна гръцка провинция поробена от турци!!!
51
10
 
5
 
! Отговори
True преди 6 години
Garciq ima stotici pati poveche plajna ivica I samo 2.5 pati v piveche turisti.Tova oznachava,che bg turizma e mnogo po-efektiven I dobar.
50
4
 
18
 
! Отговори
Angelakova преди 6 години
Ако имах в панталоните какво да преместя бих го направила за вас, но тъй като нямам ще продъжла с оптимистичните си изказвания. Така е удонбно и за мен, и за вожда тиква, и за вас.
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предни години баце се топваше в браун бееч и обявяваше че морето е чисто. Въобще не забелязваше че ората се отдръпвах!
48
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно така г-жо КОН. Ако искате болен корем, чалга, мутри и акита в морето, то нашето море е правилното място.
47
6
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Ангелкова все пресмята и накрая сметките и криви! Измислено министерство и измислена министърка!
46
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако трябва да ходя на море в България е по-добре да си спестя това мъчение. Мръсотията по плажовете, чалгата на плажовете, високата музика от заведенията, занижения контрол за качеството на храните в заведенията, където и да отидеш и каквото и да направиш все пари ти искат. Хотелите масово не предлагат паркинг, басейните в тях не отговарят на броя гостуващи, на плажа чедърите са един до друг и си длъжен да миришеш краката на комшията по чадър. Изобщо това е една пародия!
45
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Водещата е с един тон грим.
44
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази министърка е яла халюцигенни гъби.... Сравнине наистина не може да има:Гърция- спокойствие, чисти плажове, безплатни чадъри.... и тук ти вземат парите, но разликата е че знаят КАК.България- мутри, чалгия, мръсни плажове и море, платени чадъри...... на цената като в Гърция. Ето затова г-жо министър ходим на почивка в Гърция.
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Водещата е с един том грим.
42
2
 
11
 
! Отговори
Гларус очевидец преди 6 години
Броят преминаванията на ГКППтата и после едни "социолози" казват колко % са туристи и колко не.Всички знаем обаче че родната статистика всъщност е стакмистика. Няма как гърците у нас да са колкото нашите в Гърция.Туй се вижда с просто око от броя на автомобилите - разликата е огромна.Преди у нас идваха сърби,румънци,чехи и поляци с колите си.Сега са рядкост.Туризма 70% е в Слънчака всичко друго е скръб драга ми Николинке.Курорти като Китен и Поморие буквално са умрели туй лято.Само Созопол е жив