Без хаос! Приземяваш самолета с 262 км/ч, влизаш в тревата със 120

Чешки самолет се размина на косъм от тежка катастрофа в Бургас
Обновена: 19 юли 2017 09:35 | 19 юли 2017 09:07,
32

 

Пасажерите, които излетяха от чешкия град Бърно и вчера претърпяха инцидент на Летище Бургас не разбрали, че нещо не е наред със самолета.

"Самолетът не намали скоростта, когато се приземяваше. Хидравличните амортисьори не работеха, така че той все още се движеше със същата скорост. Пилотът се опита да намали и затова самолетът изведнъж зави и той тръгна извън пистата", казва пасажерът Зденек Купса за сайта iDnes.cz.

Още по темата

В момента, в който колесниците на авариралия Airbis 320 са опрели до мократа от дъжда писта за кацане скоростта на самолета е била 262 км/ч.

Пилотът е успял да намали още и в момента на излизане от пистата самолетът се е движил вече със 120 км/ч, показва възстановката на полет QS1482 от Бърно до Бургас в сайта flightradar.com.

По неофициална информация пилотите са успели да избегнат неописуема трагедия само благодарение на опита и бързата си реакция.

"При нас беше спокойно. Екипът на компанията накараха хората да се успокоят, но като цяло всичко беше наред. Никой не беше паникьосан, няма ранени, някои дори не забелязаха, че сме кацнали. Чакахме около половин час за куфарите си", описва Купса цялата ситуация.

Припомняме ви, че машината на авиокомпания Travel Service е изпълнявала чартърен полет и е кацнала при аварийна ситуация, като е излязла от пистата на бургаското летище  висока скорост.

На борда на самолета е имало 178 пътници, които своевременно са били евакуирани.

До самолета обаче веднага бяха струпани пожарни коли и линейки. Пристигнаха и представители на транспортното министерство, които участват в изясняването на причините за инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
32
 
! Отговори
Ivo преди 6 години
Браво!Но, моля Ви, редактирайте поне малко статията на правилен български език. Нали все пак се титуловате " ЖУРНАЛИСТИ".
6
7
 
33
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Евтините полети не са евтини понеже не се извършва проверка (в авиацията има изисквания на ЕС, които са задължителни), а поради други причини! Явно не си летял много!
5
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпрос на време е да има повече подобни случки, с екипажи взимащи заплати колкото работник от чистотата.
4
1
 
61
 
! Отговори
Баба от село преди 6 години
ОГРОМНИ БЛАГОДАРНОСТИ НА ПИЛОТИТЕ.Спасили са 176 човешки животи. Поклон
3
1
 
31
 
! Отговори
дедо Поп преди 6 години
Самолетът не намали скоростта, когато се приземяваше. Хидравличните амортисьори не работеха, така че той все още се движеше със същата скорост. Пилотът се опита да намали и затова самолетът изведнъж зави и той тръгна извън пистата" какво общо имат амортеисьорите със скороста на самолета...
2
34
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя път късмет, но следващите може и да нямат. Тия евтини полети без да поддържат и проверяват самолетите са тото 2
1
1
 
57
 
! Отговори
cool преди 6 години
Важното е, че всичко е наред!