Динозаври плъзнаха в Морската във Варна

Макетите са собственост на английска компания
Обновена: 19 юли 2017 15:27 | 19 юли 2017 15:15, Анисия Иванова
12
Динозаври плъзнаха в Морската във Варна
Снимка: Черно море

Повече от 20 динозаври плъзнаха в Морската градина във Варна. Над 1000 посетители минават всеки ден, за да се срещнат с тях и да научат любопитни факти за епохата, в която са живели.

Макетите на огромните животни са собственост на английска компания. Те са изложени на поляната под Пантеона в Морската градина. "Някои от животните са в почти реални размери, други са в мащаб 1:10. Макетите са създадени в Англия. Оборудвани са с електроника и специални механизми, които им позволяват да се движат и да издават автентични звуци", разказа пред медийна група "Черно море" Асен Борисов - асистент организатор на изложението.

Динозаврите гостуват в морската градина на Варна от 11 юли и ще останат до началото на септември. Морската столица е първият град в България, в който се демонстрира изложението. Преди това то е било експонирано в Гърция.

В изложението могат да се видят 24 различни вида динозаври. Има и няколко, върху които децата могат да се качат, за да си направят снимки. До всеки динозавър има табло с информация за съответния вид, а на няколко места са разположени и пана с общи сведения за времената, в които са живеели те.

Ренета и Вяра са две от децата, които разгледаха изложението в морската градина на Варна. "Много ми харесаха динозаврите, аз съм им любителка. Не знам защо, но са ми много интересни. Най-много ме впечатляват, че са високи няколко метра. Най-високият е любимият ми. Имам няколко енциклопедии за динозаври" - сподели Ренета пред екип на медийна група "Черно море". Вяра разкри, че на нея също много са й харесали. "Малко са страшни динозаврите, но мен не ме е страх. Когато гледах Джурасик парк като малка винаги се скривах в шкафа, много ме беше страх, но вече не. От тези тук изобщо не ме е страх, защото не са истински, а са от гума" - каза момиченцето.

Изложението на динозаври ще остане в морската градина на Варна до началото на септември.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Варна.... бъдещ руски град..., това мога да кажа само за това място...
----
По-скоро холандски,европейски.
9
0
 
6
 
! Отговори
Морето преди 3 години
Стойте си в Толбухин :)
8
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако сте стигнали до Варна и морската не ви хареса , а искате да се разходите в красив парк , отбийте се и посетете Добрич и разгледайте парка .Приятна почивка
7
12
 
1
 
! Отговори
Discovery преди 3 години
Варна.... бъдещ руски град..., това мога да кажа само за това място...
6
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във Варна хората ще ги унищожат за точно два дена.

Гаранция.
5
5
 
7
 
! Отговори
м даа преди 3 години
Голяма част от морската градина е толкова изоставена , че динозаври и други животни от джунглите са съвсем на мястото си.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво добра инициатива. Варна се превръща в младежката столица с всякакви ивенти тази година.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Блазе на тъщата, излезна й късмета! Моменталически я водя на Морската...
2
1
 
13
 
! Отговори
А преди 3 години
Табелите с обяснения под всеки динозавър са единствено на гръцки и английски. За 10 лв/дете + 12лв/възрастен, организаторите трябваше да предоставят и информация на български език! Отделно навсякъде динозаврите са оградени с решетки, каквито има пред шадравана на пл. Независимост, с реклами на ekotoi. Някак не се връзва с динозавърската епоха!
1
1
 
7
 
! Отговори
шматка преди 3 години
Четете ги тези статии преди да ги пуснете.
.....от 11юли до началото на септември...
....изложението ще остане до края на септември..