МВР разваля дългите петъчни купони в селските кръчми

Ще се следи дали се спазва работното им време
Обновена: 19 юли 2017 07:53 | 19 юли 2017 07:52, Елка Василева
23
МВР разваля дългите петъчни купони в селските кръчми
Снимка: архив, Reuters

МВР ще разваля петъчния купон в кръчмите в малките населени места, които работят до малките часове на нощта, извън определеното за това време.

Главният секретар на МВР Младен Маринов вече е издал заповед да започнат проверки във всички питейни и увеселителни заведения по малките градове и села.

Още по темата

Акцент в акцията на полицейските служители ще е спазването на режима на работа в съответствие с разпоредбите на местните общини, пише "Монитор". Особено внимание ще се обръща на съблюдаването на инструкциите за продължителност на работа през петъчните и съботно-неделни дни.

Тогава ставали и най-големите запои, които често приключвали със сбивания. При такова спречкване загина и 18-годишният Алекс Ангелов от Бяла, който беше нападнат от група роми на прибиране от дискотека. Момчето беше ударено с бутилка от бира, а след десетдневна кома почина в болницата, за което прокуратурата ще поиска възможно най-тежкото наказание за извършителя на тежкото престъпление.

Много от заведенията по селата не спазвали работното си време и затваряли врати едва на сутринта, след като си тръгне и последният пиян клиент.

Освен че създавали предпоставки за инциденти, собствениците нарушавали и обществения ред с това, че позволявали на почерпените си клиенти да си пускат силна музика и да крещят в малките часове.

Редовни проверки ще има и от Пътна полиция, тъй като именно по селата се засичат най-много пияни шофьори, които се качват на колите си директно след почерпката в кръчмата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.