Парче от саниран блок падна, рани дете

То е с фрактура на черепа, инцидентът станал в Шумен
20 юли 2017 08:25,
13

Мазилка от саниран блок, по който текат ремонтни дейности, падна върху дете в Шумен. Парче, с размери на човешка длан, е ударило 15-годишния Румен по главата, вследствие на което той има счупване на черепа.

Момчето е откарано в Спешното отделение на Шумен, където е дошъл в съзнание. Румен е опериран през нощта и към момента е настанен в интензивното отделение на болницата, като лекарите информират, че той вече е контактен.

По думите на Петър Илиев, възложител на проекта по санирането на блока, падналото парче мазилка се намирало върху скелето и, най-вероятно, то е отпадъчен продукт от работата, която се извършвала през деня, а не отлепена част от санирания блок.

"Мрежата около скелето е поставена, самото то е обезопасено. Не знаем по каква причина и как е паднало. Стараем се и правим всичко възможно да няма проблеми по време на санирането на блока", уверява Петър Илиев.

Според него силният вятър е скъсал мрежата и така парчето мазилка е паднало извън обезопасената зона.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: шуменблоксаниране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Върху моята глава, преди 6 години
преди около 1 час, падна парче стиропор от скелето, на което стоят работниците, саниращи в момента една жилищна кооперация в центъра на София.Естествено, нито ме заболя, нито ме нарани. По скелето нямаше никакви хора, вероятно са отишли да обядват и не много силният ветрец е издухал онова парче стиропор. Но ако то се беше лепнало на предното стъкло на движещ се автомобил, можеше да стане беля!До ДКак да се върви далеч от такива сгради в центъра на София?Тротоарите на малките улички са тесни
8
0
 
9
 
! Отговори
От ГЕРБ преди 6 години
До Анонимен Само солидно обезщетение на детето. !00,000 хиляди лева депозирани в банка,които да използва още сега за лечение Обезщетението да бъде от държавата,защото тази държава не си гледа работата .Фирмата изпълнител няма вина.Тя работи както намери.В4иновна е държавата,защото тя е лош стопанин с лоши герберски хайдуци.
7
10
 
2
 
! Отговори
Д преди 6 години
когато има строеж е нормално да вървиш по далеч от обекта , за това са сложени тези ленти , да ама не , ни е българите не разбираме , винаги се бутаме там кадето не трябва
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то така вятъра духа мазилка и тя лети извън "обезопасеното" място.т.е Не е обезопасено нищо, а само под скелето да не се влиза, ако и там е сложено нещо де.
5
0
 
10
 
! Отговори
Edna преди 6 години
До Анонимен 4Айде сега обясни на родителите на момчето, че всичко е ОК, ама някой ги настройва "срещу всичко"! Лично аз даже се чудя, че злополуките са сравнително малко, като гледах каква беше организацията при съседните блокове-строителни отпадъци се хвърляха от покрива на 8 етажен блок, работниците без каски и обезопасителни въжета.
4
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавието (както винаги)няма общо с действителноста. Важното е да настройвате хората срещу всичко.
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво прави това парче мазилка върху скелето? Не се почиства, не се прибират материали и отпадъци от мързел, от лоша организация, от нехайство, от безотговорност! Наблюдава се навсякъде! В Бургас където се извършва тази дейност, замърсяването е тотално, а пакети материал често опасно висят от скелетата. Отговорът е: ...е и! Няма страшно! Типично по Дебилски!!!
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само старание не стига, трябва солидно обезщтетение за пострадалото дете + поемане на всички разходи по лечението. А за търтеите от държавните агенци получаващи заплати за контрол на строителството уволнение.. не става само рушвети да взимат.
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видими резултати. Иначе *** ленти и крадем здраво. Усвояваме. Милиарди.