13-и ден Крис го няма: Издирването приключва!

Няма място, което да не е било претърсено
72
13-и ден Крис го няма: Издирването приключва!
Снимка: архив, Булфото

На 13-ия ден от изчезването на 16-годишния Кристиян, който блъсна туристи в Триград и избяга, акциите по издирването в планината на младежа са прекратени, съобщи кметът на родопското село Цветан Славков.

Още по темата

С изключение на два дъждовни дни, през останалото време всеки ден имаше редица доброволци и служители на МВР, които обходиха всяко едно място в района на Триград и близките населени места.

Единствено две жени от селото, отишли за гъби, подали сигнал, че са забелязали Кристиян, но той не се отзовал на техните викове и изчезнал. Водолази и пещерняци също се включиха преди дни в акциите, но и те не откриха следа от ученика.

"Спряхме с издирвателните дейности в гората, защото няма място, на което да не сме били. Хората от селото са ангажирани с много работа и набирането на групи става много трудно вече. Има много версии, но всичко е на думи", коментира още Славков пред "Дарик".

В момента се разчита на камерите в селото, чиито записи се преглеждат периодично, да не би да се види на тях движение от страна на Кристиян или негови приятели, тъй като има версия, че някой му помага и той е жив и здрав и се крие.

"Напълно е възможно да оцелее в гората толкова дни, още повече, че чувам, че има помагачи. Температурите на са толкова ниски, за да има някакви проблеми от този род. Може да се храни и с плодовете, които намира в гората. Има шанс да е оцелял", коментира дългогодишният планинар и спелеолог доц. Тодор Тодоров, който познава района много добре.

Припомняме ви, че Кристиян блъсна туристическа група от 7 души, която била на вечеря и гайдарски концерт в хижата в южната част на селото. Докато се прибирали, изведнъж от завоя на пътя излетяла мощна кола и връхлетяла право върху тях. Първите двама успели да избегнат удара. Останалите петима обаче били пометени. Пострадалите имаха сериозни наранявания, а един от тях претърпя и операция, но жертви няма.

Младежът изобщо не могъл да реагира зад волана.

Според местни хора, които познават Кристиян, той изживява много голям стрес заради стореното от него. Майката на издирвания младеж е убедена, че той се крие, защото е в шок.

В гората дори бяха разлепени листовки с актуалната информация за пострадалите, с надеждата, че Кристиян ще ги види и ще се предаде в полицията, след като разбере, че инцидентът се е разминал без жертви. От МВР продължават работата по случая.


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
0
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Мисля че усилията на хората са напразни . Родителите на *Детето* веднага след Престъплението са го извели в Чужбина за да го спасят от БГ Правосъдието .Всико става с Пари , само не можеш да се върнеш обратно там от където си излязал .
58
1
 
8
 
! Отговори
Стига преди 1 година
Стига сте хабили народни пари за този гомнян. Тяхните са го прикрили и всички го знаят, то си е направо очевадно.
57
1
 
6
 
! Отговори
Aaaa преди 1 година
Избегал е при роднина, онзи го е прекарал с колата до някой град или село, това е
56
1
 
4
 
! Отговори
КРИСТИЯН ЧИЙ преди 1 година
и ЙОрдан Матев.Да бъдат съдени РОДИТЕЛИТЕ НАРАВНО за укривателство.
Но защо журналисти, полиция, следствие МЪЛЧИ виновно...
Такова ВЪЗПИТАНИЕ и РОДИТЕЛСКИ ПРИМЕР ПООЩРЯВАТЕ?
КОИ СА РОДИТЕЛИТЕ?Защо не поместите снимка, като го търсите? Следователно НЕ ГО ТЪРСИТЕ, защото ЗНАЕТЕ, че е ДОБРЕ УКРИТ.
55
2
 
5
 
! Отговори
ПОКРИЛИ са го, преди 1 година
дундуркат го, НЯМАЛО ЖЕРТВИ!! А травмите, физически и психически, нетрудоспособност, КОЙ ЩЕ ПЛАЩА на жертвите? МАМ и ТАТЕ да не се скатават, както скатават синчето! Да бъдат ОСЪДЕНИ да платят! Този Крис ще го изпратят в чужбина, може и да му "бурнат" лицето и НИКОГА няма да го видим! И ще продължи да осакатява, а може и да убие някого.
Журналистите голям страх имат. НИщо не пишат за ГРИЖОВНИТЕ родители.ПОДПЛАТЕНО???
ПОстрадателите да съдят държавата за бездействие в СТРАСБУРГ.Веднага ще го намер
54
1
 
5
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Най-после една добра новина!
53
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
лекенцето е някъде при роднини , седи си на топло и гледайки телевизия се хили на "глупаците" които го търсят .
52
1
 
11
 
! Отговори
Деян преди 1 година
Следващата седмица статиите по повод на тази случка ще са вече по следният начин: "Вече 30 ден няма и следа от Крис, който беше връхлетян от седем нахални туристи, докато управлявал бащиното Ауди!". Да си опичаме акъла и да си възпитаваме децата в ценностите, които са истински стойностни.
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе този е прибран ,където трябва и от когото трябва , мътна работа и не се знае защо не се дава възможност на полицията да си свърши работата - за 10-часа ще го намерят , ако е из баирите има специална техника ,която показва това , но явно този вариант не е изгоден някому , защото ако издирването от полицията е по фалшиви теории , то търсенето с тази техника е много, много скъпо и после някой трябва да плаща за фалшиво подхвърлените следи
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може би пропускам от толкова много четене, но ако има публикувани дарителски сметки за набиране на средства за това дете пак да ги дадете. Искам да внеса малко пари за това дете и семейството. Жал ми е. И още едно дете имат и него да могат така добре да го възпитат. И още една кола за си купят, и книжка на Крис да купят.
49
4
 
8
 
! Отговори
Гавраил Хлътев преди 1 година
Такива престъпници трябва да гният в затворите. Няма справедливост във вашата България
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според местни хора, които познават Кристиян, той изживява много голям стрес заради стореното от него. Майката на издирвания младеж е убедена, че той се крие, защото е в шок
..................
А ОТКЪДЕ ЗНАЯТ, ЧЕ СТРЕСЪТ И ШОКЪТ МУ НЕ СА МИНАЛИ ВЕЧЕ?
47
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОГАТО ПОЛИЦИЯТА ИЗДИРВА НЯКОГО, ПУБЛИКУВА СНИМКАТА И ТРИТЕ МУ ИМЕНА.
А НА ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК КРИЯТ ЛИЦЕТО И ИМЕТО.
ВСЪЩНОСТ МАМА И ТАТЕ ОТДАВНА СА ГО СКРИЛИ ДАЛЕЧ ОТ ТРИГРАД.
А КАК И ЗАЩО СТАНА ДЕТЕНЦЕТО КРИС ЖУРНАЛИСТИТЕ ЕДВА ЛИ НЯКОГА ЩЕ КАЖАТ.
46
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
16 ГОДИШНИЯТ Кристиян постепенно стана "детето Крис"
Цялата журналистическа жалост се разпростря върху него.
Нито един журналист не отиде да се срещне с пострадалите, все едно, че ги няма.
Днес вече Крис се превръща в жертва.
Тарикатчето чака с нетърпение да се прекрати търсенето,1 та най - после тайничко да се прибере в къщи.
45
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така наречения Крис не го намират, защото всичко е анонимно. Търсим дете с име Крис, на майката и бащата имената са тайна. Фамилното име също. И всички снимки побликувани досега в медиите са цензурирана. С превръзка на очите. Ако сте раздали такива снимки и на тези които го търсят, Вервайте ми, и да се спънат в него няма да го познаят. Ами те не са Ванга. А иначе ако някой открадне кокошка се дават три имена и селото от което е. ТОЛЕРАНТНИ СТЕ ДАААААА.
44
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A kakва ще е отговорността на бащата за това че е шредоставил или не ограничил достъпа на сина си до автомобила след като е непълнолетен. Бкъснатите - блъснати, извършителят - малолетен. И сега -какво?
43
0
 
30
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 1 година
Тоя да не ви е роднина в днес.бг, че го наричате така миличко - "Крис"? Както разбирам той е деликвентът, който си е обрал крушите, а не жертва, че да чупим вежди и да не спим в притеснения какво може да му се е случило.
42
0
 
25
 
! Отговори
ля ля преди 1 година
какво значение има че няма жертви - детето защо кара кола?
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да направят ясно от сега, че помагачите са съучастници в престъпление и те ще поседят в дранголника, ако не го предадът.

Истински комунисти-шумкари - с престъпленията, с укриването в гората, с ятаците...
40
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И с това приключва всичко. Потрошените в болница. За Криси пострадахме заедно с майка му. И сега всичко ще се забрави и всички много ще му се зарадват като се видят на 15 септември. А той като един истински мъж ще отвори торбата с историите и ще започне да разказва за казармата. Пардон такова няма. За шумкарството. И ни лук ял ни лук мирисал ще му се размине. Като на невинния Йоан Матев. Който се спънал и намушкал без да иска Георги. Това е.