Плажовете в Бяла – замърсeни. Няма да ги затварят засега

Досега трите плажа били чисти, вече не било така
21 юли 2017 20:31,
10
Плажовете в Бяла – замърсeни. Няма да ги затварят засега
Снимка: Булфото, архив

Тази година плажовете в Бяла са с високо микробиологично замърсяване. Това каза д-р Дочка Михайлова, директор на Регионалната здравна инспекция – Варна по време на среща на Областния координационен център по туризъм във Варна с участието на вицепремиера Валери Симеонов.

Тази тенденция се наблюдава и на трите плажа в Бяла.

"Не се налага затваряне на плажовете. Досега те бяха чисти, но вече не е така", подчерта д-р Михайлова, цитирана от "Фокус".

Подготвено е писмо до кмета на Община Бяла, защото ако темповете на замърсяване се запазят, е възможно да се стигне и до затваряне на плажове. До този момент източникът на замърсяването не е установен.

РЗИ съвместно с Министерството на туризма е извършила текуща проверка на всички плажове и готовността им за посрещане на туристи, като компетенциите на здравната инспекция са по отношение на пунктовете – лекарски, долекарски, санитарен транспорт.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
32
 
! Отговори
Пижо преди 6 години
В Бяла са замърсени! А в Обзор? Там кой ще провери? А, те са друга oбласт!
4
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЪПРЕКИ, ЧЕ ЗАЩИТАВАМ НАШЕТО ЧЕРНОКАФЯВОМОРИЕ :D ТРЯБВА ДА СМЕ ЧЕСТНИ!!!! НА МЕСТА НЕ Е ИЗГРАДЕНА КАНАЛИЗАЦИЯ И ПРЕЧИСТВАТЕЛНИТЕ СТАНЦИИ НЕ РАБОТЯТ КАКТО ТРЯБВА ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!!!!-----------------ИЗКЛЮЧЕНИЕ ПРАВЯТ МАЙ САМО АЛБЕНА КОЯТО ИМА ПРЕЧИСТВАТЕЛНА И ПАРИ ДА Я ОБНОВЯВА АМА ТАМ Е СКЪПО!! И СЛЪНЧЕВ БРЯГ КЪДЕТО ОТКРИХА НОВА ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ ЗА ТЯХ И НЕСЕБЪР ПРЕЗ 2015-ТА ГОДИНА!!!---------------КРАДАТ ПАРИТЕ ЗА ПРЕЧИСТВАТЕЛНИТЕ ЗНАМ АЗ!!!
3
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ешерихия коли, нищо ново. Добре позната бактерия. И кво толкова, няколко дни температура и слабост, сочна диария и лекарства от аптеката. Кръгът се затваря, все пак се оставят пари по Лай:::морието.
2
0
 
60
 
! Отговори
кръвожаден веган преди 6 години
" Не се налага затваряне на плажовете. До сега плажовете бяха чисти, но вече не е така"!Гениално! Това изказване печели седмичната награда "Офча мисла"."До сега..." сигурно означава през месец Януари.Плажовете сигурно ще бъдат затворени, когато микробиологичните видове еволюират достатъчно за да изобретят колелото. Междувременно, тези плажове могат да бъдат наградени с "Кафяв флаг" за най-голямо микробиологично разнообразие. Макро разнообразието- доматени люспи и използвани превръзки е бонус.
1
0
 
45
 
! Отговори
ПРЕВОД преди 6 години
Ако някой човек умре , ще се затворят плажовете . Въпреки Заплахите .Ще чакаме с Нетърпение да се случи .