Тягостно в Триград: Вината ли погуби Крис?

Местните: Липсата на тротоари е причина за трагедията!
24 юли 2017 09:23, Златко Желев
82
 Тягостно в Триград: Вината ли погуби Крис?
Снимка: Facebook

Обстановката в Триград е тягостна. На никой нито му се яде, нито му се пие, коментира кметът на селото Цветан Славков по повод решението си да отмени ежегодния празник, планиран за уикенда.

Още по темата

"Момчето (Крис – бел.ред.) беше много отговорно. Когато е видял ужаса след катастрофата, линейките и полицията, той е изпитал чувство за вина и вероятно е скочил от скалата", прогнозира той.

Край пещерата "Дяволското гърло" няма изградени тротоари за пешеходците и хората са принудени да вървят на пътя, посочиха пред Нова тв жители на Триград, дни след като в района беше открито тялото на 16-годишния Кристиян Младенов.

Преди две седмици момчето блъсна хора и избяга. Двете основни версии са, че младежът или се самоубил, или се е подхлъзнал и е паднал от високата 120 метра скала.

Вчера цялото село изпрати тийнейджъра в последния му път.

 


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
Няма значение преди 1 година
Като чета писатели от миналото,разбирам че само допреди няколко века,това да сложиш край на живота си,единствено за чест и достойнство,е било често срещано.Тези времена умряха и живота вече е преизпълнен със страхливци,най-големите от които са тези които все намират какво и кого да съдят.Момчето беше непълнолетно,няма с какво да плати на пострадалите,това е морално задължение на най-виновните,родителите,ако имат съвест. А той,милия,имаше само едно достойно решение и го направи.Поклон.
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горкото дете! Мир на душата му! Надявам се всички родители, които четат тук, да си дадат сметка, че когато разглезваш детето си, когато му позволяваш и прощаваш всичко, накрая се случват подобни неща. Детето е дете, за да бъде възпитавано и контролирано, за да научи какво е добро и зло. Горкият Крис е направил глупост, видял е, че има тежки последствия и не е могъл да го понесе. Ако беше контролиран както си трябва, вероятно нямаше как да вземе семейната кола и да прави бели с нея.
76
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, най-после да му видим лицето. Типичен за района по.машки фейс. И стига го писахте на 16 години. На 15 е!
75
3
 
7
 
! Отговори
_ преди 1 година
До +/-

Коментарът коментира коментиращите. Малко самовглъбяване на никого не е навредило. Най-уместното поведение в такива случаи, когато човек не е запознат в детайли с някаква трудна тема, е да мълчи, да слуша и да отсява зрънце мъдрост за себе си, ако е възможно. Говоренето и шуменето е лесно.
74
0
 
6
 
! Отговори
+/- преди 1 година
До _

Пич, за умрелите или хубаво, или нищо. Ще кажа само няколко неща за живите:
1. Не може да определяш като отговорен някой, който е извършил престъпление - шофиране без книжка, с превишена скорост, но детето не е виновно. Виновни са родителите. Да сме живи и здрави да си възпитеме децата така, че да имат ценности.
2. Медиите се насочиха към трагедията на семейството, вместо да ги оставят. Без да се замислят, че в друга ситуация, трагедията щеше да е по-голяма и едно дете щеше да бъде спасено
73
7
 
4
 
! Отговори
до следователите преди 1 година
Да се обърне внимание на психологическия ход на майката и има ли връзка с верски, родови "срамове":майката, която искаше да НИ внуши да НЕ се търси Кристиян.Постоянно обявяваше СИГУРНОСТ, че той е свикнал с гората, ще се ПОЯВИ когато СПРАТ да го търсят.
И ТАКА СТАНА!
1.ЗАЩО една майка не тръгна да търси ДЕТЕТО си ,РАЗТРЕВОЖЕНА, че има и ЗВЕРОВЕ?
2.Искала е да се "отърве" от срам или подобни и има ли това връзка с верски принципи?
Фактически тя се явява първопричина и предсказател за смъртта.
72
5
 
10
 
! Отговори
_ преди 1 година
Прави впечатление, че хората, които познават детето, казват колко е отговорен. Сеирджиите се надпреварват да разправят колко бил безотговорен, без дори да са го чували допреди няколко дена.

Те така е в БГ. Може цял живот да си светец и никой няма да ти обърне внимание, но една глупост ще направиш и ще те разпнат. И ще ти разкатаят фамилията до девето коляно.
Лешояди сме. Дребни душици.

Мир на праха му и дано се оправят жертвите на ПТП-то.
71
1
 
9
 
! Отговори
Любо преди 1 година
Виновни са родителите с възпитанието на детето си.
70
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз предлагам на родителите да скочат и те от скалата! След тях и кмета, ходжата и който пожелае още от Триград. Тогава може да се оправят нещата там.
69
5
 
16
 
! Отговори
67, преди 1 година
"айде млъкнете вече, детето е починало.Тишина"

Така можеш да се разпореждаш у вас! Тук не сме ти подчинени.
Темата е актуална и важна. Много хора може да се завърнат от погрешните си убеждения, че толерантното възпитание е добро за децата им и да се присетят, че ограничения трябва да има и те да се налагат от родителите, от възможно най-ранна възраст. Тъй като основната функция на всеки родител е да осигури физическото оцеляване на поколението, но и възпитанието му с оглед живота му социум.
68
3
 
4
 
! Отговори
размисъл преди 1 година
В началото отминах коментари за вероизповеданието, но мислих за ледената праволинейност на майката, която искаше да НИ внуши да НЕ се търси Кристиян.Постоянно обявяваше СИГУРНОСТ, че той е свикнал с гората, ще се ПОЯВИ когато СПРАТ да го търсят.
И ТАКА СТАНА!
1.ЗАЩО една майка не тръгна да търси ДЕТЕТО си ,РАЗТРЕВОЖЕНА, че има и ЗВЕРОВЕ?
2.Искала е да се "отърве" от срам или подобни и има ли това връзка с верски принципи?
Никаква инфо нямаме за родителите, но сигурността на майката да НЕ се тър
67
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
айде млъкнете вече, детето е починало.Тишина
66
1
 
15
 
! Отговори
morelini преди 1 година
Не е луд този който яде баницата а този който му я е дал...На първо място са виновни Родителите.Ако не бяха му разрешавали да управлява колата преди да вземе книжка,нямаше да се стигне дотук.Второ ..комшии,роднини...отговорните фактори в селото,...всеки си е мълчал за да не си развалят отношенията с родителите.И мизерният ден дойде.Факт...
65
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Погубили са го безотговорните му родители. Виновните са те и търпимостта на обществото към такива родители. Стига вече с тази история. То е ясно, че е лято и няма с какво да се пълни съдържание, ама вече прекалявате.
64
1
 
15
 
! Отговори
Justice league преди 1 година
Докога ще пишете за това момче?Като сте толкова 'снизходителни' напишете и как са пострадалите.Или забравихте,че той блъсна и две деца,а една жена е със счупен таз.Няма да напишете,защото всичко в БГ е с двойни стандарти,демек е пълно с лицемери.
63
2
 
18
 
! Отговори
redimag преди 1 година
Виновни са родителите ,че не са го учили от малко !!!Те май страдат от същата болест- безнаказаност, както много други по пътищата!!! Виновни сме и ние като общество че търпим тази безнаказаност!!!... А после бършеме сополи !
62
1
 
5
 
! Отговори
ДА преди 1 година
До попа
Точно защото сме интелигентни,затова ти казвам,че не само кремираните стават на прах и не само за тях се казва-мир на праха!!Всички стават на прах,дори и погребаните по мюсюлмански начин!!!!
61
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Манолски,

Хайде, молрим, обществото вина няма.
Вина имат конкретни хора.
В случая - родителите на това момче.
Съжалявам ги, наистина, на отговорността е тяхна. Те са му дали крила да си прави, каквото му е кеф, без да има още право на това. То е причинило ПТП с няколко пострадали.
Аз, като част от "обществото" пък, съжалявам, но нямам никаква вина за станалото. Не размивайте отговорността. Това на никого няма да помогне.
60
1
 
4
 
! Отговори
Той преди 1 година
Ездра 7:26
И против всеки, който не пази законите на твоя Бог и ЦАРСКИЯ ЗАКОН,
нека се изпълнява незабавно против него присъдата, било за смърт, за
заточение, за конфискуване на имот, или за затвор.
...............
59
2
 
14
 
! Отговори
44, преди 1 година
До Само да напомня..

Какво напомняш бе, господинчо?
Как да се държим като него, след като не бихме си позволили да насърчаваме децата да си карат МПС, без това да им е позволено? Как не те е срам да сравняваш нарушители с граждани, за които нямаш данни, че са такива?
Освен това никой не е доказал, че момчето се е самоубило. По-вероятно е да е паднало от скалата в следствие на нервното си напрежение, породено от стореното. Кой ти гарантира, че е налице самоубийство?
Пишеш глупости.