Буря отнесе покриви и дървета в Луковит

Пострадали са жилища и местно училище
26 юли 2017 19:45, Красимир Ангелов
5

Снимка: Булфото

Силна буря, която се разрази около 16 ч. днес, отнесе покриви на сгради в Луковит, съобщи  кметът на общината Иван Грънчаров пред БТА.

Пострадали са жилища, СУ "Ал. Константинов" и работилниците му.

Имало е много паднали на уличното платно дървета, те вече са разчистени, като първостепенно се е работило по главния път София - Плевен. За около два часа градът е бил без електричество заради скъсване на далекопровод.

Бурята е продължила само десетина минути, но местни хора разказаха, че подобен тайфун досега не е имало. Дъждът е бил съпроводен с градушка, но само в една част от града. Основните щети са били причинени от силния вятър.

Селата са пощадени от стихията. Няма пострадали хора, съобщи кметът Грънчаров.


5
Още по темата: Луковитбуряградушка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Недоволен гражданин преди 1 година
Нали пък трябва първо да си напълнят джобовете, пък саниране и ремонтиране се и ще се прави с каквото е останало. После ще се пропагандира, че голяма работа е свършена. И като дойде една буря като тази и се вижда колко качествено е направено, като да се замажат очите на хората ... Безобразия
4
1
 
2
 
! Отговори
Ицо преди 1 година
Може пък сега след бурята кмета да реши и улиците им малко да поправи.Отсечката от главния път минаващ през града е като все едно караш през нива.
3
0
 
0
 
! Отговори
666 преди 1 година
Наистина беше някакъв неописуем ад , навсякъде има паднали дървета и покриви.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ах, ах, санирано школО. С тенекЕ. По програма...
1
7
 
2
 
! Отговори
Нищо не съобщихте преди 1 година
Не ни известихте, че във вторник, между 2.30 и 3.00 ч. след полунощ е изгорял покривът на една нова жилищна кооперация, която се намира на около 50-60 м северно от бул."Дондуков" в столицата. Дойде пожарна, вдигна се гюрултия.
После от съседите се чу, че собствениците на тази сграда не много отдавна успешно са осъдили за голямо обезщетение строителния предприемач, който е правил зданието.
Не разбрахме идентифицирана ли е причината за пожара, има ли умишлено деяние?
За бурята в Луковит разбрахме.