Буря отнесе покриви и дървета в Луковит

Пострадали са жилища и местно училище
26 юли 2017 19:45, Красимир Ангелов
5

Снимка: Булфото

Силна буря, която се разрази около 16 ч. днес, отнесе покриви на сгради в Луковит, съобщи  кметът на общината Иван Грънчаров пред БТА.

Пострадали са жилища, СУ "Ал. Константинов" и работилниците му.

Имало е много паднали на уличното платно дървета, те вече са разчистени, като първостепенно се е работило по главния път София - Плевен. За около два часа градът е бил без електричество заради скъсване на далекопровод.

Бурята е продължила само десетина минути, но местни хора разказаха, че подобен тайфун досега не е имало. Дъждът е бил съпроводен с градушка, но само в една част от града. Основните щети са били причинени от силния вятър.

Селата са пощадени от стихията. Няма пострадали хора, съобщи кметът Грънчаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Луковитбуряградушка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
1
 
! Отговори
Недоволен гражданин преди 6 години
Нали пък трябва първо да си напълнят джобовете, пък саниране и ремонтиране се и ще се прави с каквото е останало. После ще се пропагандира, че голяма работа е свършена. И като дойде една буря като тази и се вижда колко качествено е направено, като да се замажат очите на хората ... Безобразия
4
3
 
2
 
! Отговори
Ицо преди 6 години
Може пък сега след бурята кмета да реши и улиците им малко да поправи.Отсечката от главния път минаващ през града е като все едно караш през нива.
3
2
 
0
 
! Отговори
666 преди 6 години
Наистина беше някакъв неописуем ад , навсякъде има паднали дървета и покриви.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ах, ах, санирано школО. С тенекЕ. По програма...
1
9
 
2
 
! Отговори
Нищо не съобщихте преди 6 години
Не ни известихте, че във вторник, между 2.30 и 3.00 ч. след полунощ е изгорял покривът на една нова жилищна кооперация, която се намира на около 50-60 м северно от бул."Дондуков" в столицата. Дойде пожарна, вдигна се гюрултия.После от съседите се чу, че собствениците на тази сграда не много отдавна успешно са осъдили за голямо обезщетение строителния предприемач, който е правил зданието.Не разбрахме идентифицирана ли е причината за пожара, има ли умишлено деяние?За бурята в Луковит разбрахме.