Захлаждането продължава, чакат ни още дъждове

На места пак са възможни градушки, съобщиха от НИМХ
27 юли 2017 08:38, Александър Попов
1
Захлаждането продължава, чакат ни още дъждове
Снимка: Булфото

Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт и захлаждането ще продължи. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, в отделни райони значителни по количество, с гръмотевици и временно усилване на вятъра, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса. През нощта валежите, главно в Източна България, ще продължат. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месец юли, вечерта ще започне да се повишава.

По Черноморието около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачността. Ще превалява дъжд, придружен с гръмотевици. Максималните температури ще са между 27 и 29 градуса, а на морската вода 24-26°.

В планините облачността ще е значителна. Ще има валежи, на места значителни по количество и придружени с гръмотевици. Ще духа силен, временно бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 12°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер най-после да се разхладим, жегата е добре само, когато си на море.