Природа, красота... И разкошна мизерия в хижа "Рибни езера"

Как изглежда една планинска хижа в райското кътче в Рила?
28 юли 2017 14:15, Боряна Павлова
47

Снимка: Златин Младенски

Кога за последно ходихте до някоя планинска хижа? Независимо дали е било скоро или отдавна, едно е сигурно - не очаквате лукс, но поне искате нормални хигиенни условия.

Е, не това е получил нашият читател Златин Младенски, когато наскоро е посетил рилската хижа "Рибни Езера".

Хижата се намира в централна Рила и обещава, че освен 60 места, предоставя на туристите и санитарни възли, умивални и бани. Още нещо - освен баня, има и столова и кухня. Не на това обаче се е натъкнал нашият читател.

"На едно от най-прекрасните кътчета в България 33 години вече един хижар не е вложил и 1 стотинка. И ето резултата", отбелязва читателят ни.

На снимките банята на хижата изглежда не просто ужасно, а като излязла от филм на ужасите.

"Искате душ? Ето я и банята, но ще трябва да си поливате с канче, защото душът не работи", посочва Златин.

"За 33 години "поддръжка" - толкова", заключава той.


47
Още по темата: хижаРибни езера
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
11
 
! Отговори
Гешо преди 1 година
Нашата страна е красива като Швейцария , но такива грозни картини отблъскват много хора .Не можем да казваме че е много хубаво и красиво и да не правим нищо..
31
0
 
10
 
! Отговори
Гешо преди 1 година
В България никой нищо не поддържа , само се строй но дойде ли в време за ремонт няма пари , всеки 5-6 години се боядисва с блажна боя отвън , бани , кранове ,тоалетни , дръжки на врати се поддържат ЕЖЕДНЕВНО , такива обекти се дава на животни да ги стопанисват и те се опитват да ни кажат че ние сме добитък . Къде са конролищите органи , или и те за някой лев стават животни.Като гледам снимките, този обект трябва да бъде веднага затворен .
30
0
 
10
 
! Отговори
Stefko 88 преди 1 година
затова си купих виличка на високо в планината , дестинации за разходки бол , спиш на чисто и си си у вас. Пък и да е лошо времето винаги може да поканиш някой добър човек на бира и сладки приказки на терасата. Поинтересувайте се в района на Своге е много красиво пълно е с маршрути близо е до София и има много евтини имоти (не говоря за 3 етажни бетонни вили). В хижите започнаха да стават скъпо удоволствие.Не може 1 боб да е 5 лева! нощувка 20+ това да не е на морето?Търговията ги съсипа.
29
0
 
1
 
! Отговори
Златин преди 1 година
Пиши ми на лично. Ще ти покажа от кои съм. После ще качиш и снимки, *** ;)
28
0
 
15
 
! Отговори
ФС преди 1 година
Проблемът на тази хижа са Х-И-Ж-А-Р-И-Т-Е. Това е хижа, покрай която да не минаваш. Тези търгаши са превърнали мястото в дупка. Не се иска от планинска хижа фаянс,теракот и пвц. Иска се отношение, разбиране, специфичният уют, който притежава всяко такова кътче . Хижата е първото място в планината, където бедстващ може да потърси помощ, сигурност. Тия хора там са толкова гнусна и противна ***, че просто няма отрицателен епитет, който да не заслужават.
27
9
 
3
 
! Отговори
187 преди 1 година
Госпожицата май не е ходила на хижа... А, ама то било от другия пол....
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прилича на *** къща... А и в *** къщи сигурно е по-поддържано.
25
1
 
10
 
! Отговори
Кривондел преди 1 година
Винаги когато ходим в тази част на тази неземно красива планина - спим настрани, на чували. Не само че е мизерия, не само че е гадно - но и алкохолът прави хората много неприятни понякога. Срещали сме чуждестранни групи и винаги съм потъвал в земята от срам когато съм разбирал, че ще спят в хижата...
Майчо - легендарният голям котарак на Рибни, получаваше вниманието ни само зимата.
А, да, до хижарите. УВАЖАЕМИ, ХИЖА НЕ СЕ ЗАКЛЮЧВА! Държите ли да намерите напролет труп пред вратата?
24
2
 
13
 
! Отговори
Златин преди 1 година
Вместо това тя се използва за редица незаконни дейности. Може би и това е ок?
Вариант да не я използваш няма, ако искаш да направиш дори елементарен преход.
Държавата е длъжна да наблюдава как се стопанисват предоставените от нея обекти, но, разбира се, тя не го прави. А целта е ясна - просто да се отблъснат всички нормални хора от посещение на тази хижа, за да може те да се използва за други цели.
Когато стопанисваш нещо 33 години и не вложиш 1 стотинка в него, вероятно е редно да бъдеш махнат?
23
2
 
14
 
! Отговори
Златин преди 1 година
Форумните плъхове и отрепки се прехвърлиха на друга статия да плюят и тъй като от така съчинената статия не става ясно, какъв е проблема, нека да обясня, ако все пак има някой адекватен в тоя сайт.
Проблемът е с цялата хижа, банята е апотеоза. Това е най-мизерната и неподдържана хижа в цяла България и да, гнусно и опасно за живота е, защото хижата се руши.
По закон хижата се отдава на концесия и хижарят е длъжен да я стопанисва и поддържа в приличен вие. Е. това тук не се случва, вместо това тя
22
1
 
10
 
! Отговори
goso преди 1 година
.....за хора, не бих го предложил и за животни.
Или още по скандално – идете в тоалетната на ДКЦ2 на площад Славейков и ул Хан Крум и питайте да ви посочат тоалетната. Мръсотията, развалата и мизерията може да се сравни само с най-страшните филми на ужасите комбинация Тексаското клане и Кошмарите на улица Елм. Няма казанчета, осран под, бидони, парцали маркучи отвсякъде капе, гнилочи, паднала врата, брава. И на това място се изпращат болни хора да пълнят чашка с урина. Този ДКЦ има управител, к
21
1
 
10
 
! Отговори
goso преди 1 година
Съжалявам, но в България на повечето места обществените тоалетни или бани изглеждат по този начин, без значение дали са платени или не. Тук е на прицел банята в хижа в планината.
НО не е нужно да ходим толкова далеч, за да видим подобна че и по-голяма крещяща мизерия. Идете в обществената ПЛАТЕНА тоалетна центъра на София, в градинката Св. Седмочисленици, зад павилиона с бирата, независимо че искат 40 стотинки вход, вътре нетрениран човек ще повърне, само като погледне. Това не е място за......
20
0
 
31
 
! Отговори
kolio99 преди 1 година
отворените планинари дето скачат срещу човека , че искал лукс, дали първоначалния план на строилите хижата е бил да тъне в пълна мизерия. просто не е пипана от 40 години от търтейте дето отговарят за нея!
19
1
 
18
 
! Отговори
Естет преди 1 година
Не съм фен на хижите и планинарството като цяло , но от снимките се вижда, че всеки човек , който има поне малко самоуважение и хигиенни навици , даже не би прекрачил в тия бараки. Даже и клошарите биха се погнусили , и това не е защото е старо, а защото е гнусно и мърляво
18
0
 
22
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
Хижарят се казва Павел Танинчев, на 66 г, от гр. Самоков. Същият е о.з.полковник от запаса. На човек му настръхват косите от мърсотията в тази хижа. Къде са санитарните власти? Тъжно и жалко!
17
13
 
12
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 1 година
Така е - много неща могат да се направят.
Магистрала до там и там да се бутне хижата и да се направи петзвезден хотел за 100евро стаята. После барове, стриптийз клубове, масажи. Не е лошо и няколко писти да се направят. Езерата да се асфалтират и да станат на паркинги.
Оплаквате се че някой е длъжен да ви продава бира евтина на 2300м надморска височина на 60км навътре в планината без път? Що не продавате вие бира по 3лв там и да станете милионери? Да видим как ще я добутате.
16
0
 
22
 
! Отговори
123 преди 1 година
Ееее извинявайте, но това място не е за обитаване. Опасно е за здравето-хигиенни и др. опастности. Човек може да пострада там, не става дума за екстри.
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази хижа от много години е в такова състояние и е срам за прекраsния район.
14
3
 
15
 
! Отговори
Златин преди 1 година
На тебе като не ти харесва тротоара пред блока, не ходиш по него ли?
Това е място, на което нямаш алтернатива за спане.
13
2
 
25
 
! Отговори
Златин преди 1 година
Интересни са хейтърските коментари от шепата Анонимници отново.
Явно си нямате друга работа освен да пишете простотии по форуми и страници по цял ден. За сведение, не че ще го разберете, хижата е държавна собственост и като така се отдава за определен период от време, през който хижарят трябва да инвестира. Проблемът тук е, че не се инвестира нищо.
Аз съм спал и на по-големи мизерии и не ми пречи изобщо.
Пречи ми безхаберието и това, че се краде.
Ама как куп интернет анонимници могат да схванат