След човешка грешка ли рухна 20-тонна конзола?

Близките на загиналия обвиняват строителите за безопасността
28 юли 2017 15:00,
25
След човешка грешка ли рухна 20-тонна конзола?
Снимка: Dnes.bg

Тялото на загиналия на надлеза в Златитрап работник все още се намира под конзолата, която отне живота на мъжа. В момента полицията продължава оглед на мястото.

Още по темата

"Най-вероятно се касае за човешка грешка при монтажа на конзолата, защото подобен елемент с такава маса от 20 тона може да падне само при силно земетресение", заяви след огледа на място инж. Владимир Динков.

С откъртването на тежката конзола е прекъсната електропреносната мрежа на влаковете. Деформирани са и самите релси.

Пътниците очакват автобуси, които да ги извозят към крайната им точка на пътуване. Хората са изнервени, защото няма информация кога ще дойдат превозните средства. Влаковете по линията Пловдив-София са спрени.

Дотук се стигна, след като 20-тонна конзола от новостроящ се надлез падна върху жп линиите. При инцидента тази сутрин край село Златитрап загина 29-годишен строителен работник, а други трима бяха ранени.

По време на инцидента той и негови колеги слагали арматура от едната страна на надлеза. Други работници разказват, че изведнъж се чул страшен шум и се вдигнал голям облак прах. Впоследствие станало ясно, че е паднала една от бетонните конзоли.

Ще се наложи чакането на техника, която да вдигне падналата конзола. Загиналият е от село Шишманци. Негови близки обвиняват строителите, че не са осигурили безопасността на работника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Петербурски ще замете нещата как ги заметоха при хитрино!
22
2
 
2
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
На някои от коментиращите пак ДЕМОКРАЦИЯТА им пречи.... също като на Нинова!?!?!?
21
1
 
6
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Защо е имало работници,под конзолата,когато са я поставяли? Вероятно арматурата,за която е вързан кранът към конзолата не е била оразмерена за тази тежест...
20
0
 
12
 
! Отговори
Окомер преди 6 години
Некомпетентност в проектант, изпълнител и надзорник всички подисали в кауша. То да си началник означава отговорност. Истинските инженери са стояли под мостовете когато тръгне движението по моста. Жестоки наказания за да почнат да дават път на можещите.
19
8
 
4
 
! Отговори
Другари и другарки преди 6 години
Как не разбрахте,че вече седемдесет години комунистите и техните слуги са виновни за сегашно състояние на Родината ни.
18
1
 
6
 
! Отговори
ВЕСКО преди 6 години
До TNT: КЪДЕ ЛИ СА ЗЯПАЛИ ТЕХНИЧЕСКИЯ РЪКОВОДИТЕЛ И БРИГАДИРА ,КОГАТО КРАНИСТА Е ПОСТАВЯЛ ГРЕДАТА НА ОПРЕДЕЛЕНОТО ПО ПРОЕКТА МЯСТО ?
17
7
 
3
 
! Отговори
шефа преди 6 години
Все им повтарям: Носете каски но не ме слушат
16
1
 
8
 
! Отговори
До кога преди 6 години
България ще губи млади хора,повечето от които съвестни данъкоплатци,бащи на малки деца,съпрузи и най вече самите те деца на родителите си.Страшно е,мъката е неописуема бог да прости младият човек,господ да помага на близките му!Хора,живота е толкова непридвидим и жесток няма как да знаеш след 5 минути какво може да ти се случи.Точно 5 минути и живота може да се преобърне с краката нагоре без да можеш да направиш нещо.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работещите не са се опазили.Кой е виновен, коя е причината - ще кажат след разследване.Тук държавата няма много общо.Не търсите причините където трябваТочно като неграмотни хорица започвате да обвинявате държавата.Какъвто е народа, такава е и държавата."От лошо брашно хубав хляб не става"Брашното - народаХляба- държавата
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чака бе, защо Държавата да обезщетява семейството на горкия човек ?!Защо ?Всеки работник у нас, по закон, трябва да е застрахован против злополука.Защо все намесвате Държавата ?!Защото изобщо не разбирате, че Държавата съе самите вие, сиреч предлагаш с нашите данъци да се обезщети семейството, така ли?Нека тогава им изплатят 5 млн лева, съгласен съм. Ще ги отрежат от ... предложи от кого да ги отнемат?От парите за училища, болници, армия?!
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Илианчо чичо разкажи за загиналия работник, с какво ще помогне скапа-ната д***ржава на семейството му. Илианчо добре са те нагласили твоите за журналистче ама разкажи какво става с семейството на загиналия. Че за некадърната българска работа вече си го знаем няча нужда от статия
12
0
 
6
 
! Отговори
До Гурбетчията преди 6 години
И кво те интересува кой е, какъв е и как е семейството му?!Много загрижен ли си?Ще помогнеш ли, или само клюки да има ?Не се ли пазят взаимно хората ... стига се до такива трагични случаи.
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се, че е от човешка грешка!Не можеш да обвиняваш и търсиш отговорност от една конзола ?!Хората са виновни, въпроса е да се определи чия точно е отговорноста.
10
3
 
9
 
! Отговори
Гурбетчия преди 6 години
Какво ми говорите глупости.Кажете за загиналото момче.Чий син е,има ли семейство,как ще преживяват без него,как ще го забравят.Трагедията е в семейството на този младеж,нищо друго няма значение.
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бил съм на огромен строеж в България, с много фирми и персонал.Никой, ама никой не мисли за безопасност в работата.Нито старите работници, нито младите, нито шефове, нито техниците...От бай Тошово време Охрана на труда е само кухо име без съдържание.Веднага си личаха западните работници - подредено, безопасно, коментират и се изпълняват мерки по безопасна работа, спазва се ред в работата.Наш *** е пълен провал и затова често има трудови фатални злополуки.И всички се чудят - Ама как стана?
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие в час ли сте, в България са най-високо квалифицираните работници, най-стриктния контрол, най-отговорните стройтелни предприемачи спечелили най-прозрачните търгове.Опсилютно е невъзможно да е човешка грешка.
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЩеревСлед 27 години ПСЕВДОдемокрация само едно истинско земетресение ни остана да изпитаме.То не бяха тонове суджуци, то не бяха "патриотични" трафикантки на бежанци, то не бяха свински опашки, връзвани от откровени платени прос-таци-медийни звезди, то не бяха побоища, гърмежи, намушквания, самообесвания и т.нат.!
6
2
 
31
 
! Отговори
емигрант преди 6 години
тотална липса на контрол и компетентност в тази държава! и сега-всяко чудо за три дни. ще бъде забравено/ потулено и това е !
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не искам да съм на мястото на този който ще разчиства след като вдигнат колоната...
4
5
 
22
 
! Отговори
Щерев преди 6 години
След 27 години "демокрация" никакви земетресения не са ни нужни за да рухват и последните построени по Тошово време неща. То не бяха падащи в тунелите лампи, то не са падащи греди, мостове и каквото още се сетите. Тя и държавицата ни съвсем е рухнала...