Хиляди социалисти на Бузлуджа, затварят част от прохода Шипка

Ограничението ще важи за МПС-та над 3,5 тона
Обновена: 29 юли 2017 09:38 | 29 юли 2017 08:52, Красимир Ангелов
151
Хиляди социалисти на Бузлуджа, затварят част от прохода Шипка
Снимка: БТА

Традиционният събор на БСП на връх Бузлуджа ще се проведе този уикенд. Хиляди социалисти се очаква да се съберат под паметника, а събитията ще започнат в 10.30 часа тази сутрин.

Очаква се под върха да се съберат около 50 000, които да отбележат 126-тата годишнина от създаването на организирано социалитическото движение в България. Да поздравят българските социалисти пристигат и официални делегации и фолклорни ансамбли от Румъния, Македония и Гърция.

В 10.30 часа в местността  Историческа поляна ще бъде поставено началото на събора.  В 11.00 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на барелефа "Основоположници на социалистическото движение", на паметника на Хаджи Димитър и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд. В 11:30 часа лидерът на БСП Корнелия Нинова ще даде начало на политическия митинг. Той ще продължи до 12:15 часа, когато ще започне художествената програма.

Поради тази причина днес от 8.00 до 12.00 часа ще бъде ограничено движението на превозните средства над 3.5 тона по път I-5 Габрово – Шипка във връзка с провеждането на събор под връх Бузлуджа, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Ограничението е за участъка от път I-5 от км 155+197 (пътно кръстовище с общинския път за кв. "Етъра") до км 184+100 (участъка гр. Габрово – гр. Шипка) и по панорамния път III-5005 между връх Шипка и връх Бузлуджа, от км 0+000 до км 12+213.

Алтернативният маршрут за движение на МПС над 3.5 т е през Прохода на Републиката - път II-55 Велико Търново - Гурково.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още по темата: ШипкабспБузлуджа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
4
 
6
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
59
3
 
11
 
! Отговори
Комунига преди 6 години
Ох да си хапнем.... Поне 10 кюфтета и кебапчета ще опухам само до обед.Слава тебе, О партио.
58
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БСП залязва тъжноА ти за какво седиш в герб,бе повърня.Ако не за кебабчета-за суджук.Само не ми разтегай локум за евроатрантически ценности,моля ти се!
57
2
 
14
 
! Отговори
БСП залязва тъжно… преди 6 години
На Бузлуджа кебапчетата били скъпи казват комунистите. Те са дошли на Бузлуджа не за идеи, а за кебапчета. Колко жалко е всичко това, повръща ми се ...
56
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво да им харесаш на гербаджиите- хайка престъпници,яхнали държавата за себе си.И законите им са в полза джобу,а не в полза роду.И това ще отмине все някога.
55
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честит празник Българи
54
5
 
5
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 години
Много от хората на по 30-40 години не знаят защо Бузлуджа е Символ и на какво .Там за първи път се е учредила Социалистическа Партия . Това е било Модерно заради Идеите на Европа - Свят без Чорбаджии и с Държавност .
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уредеете на какъв език е,на български е Оредеете.Другото мирише на Уреждане.
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен 54 преди 6 години
Не пожелавай линейка за ближния,да не я извикат за тебе.Божа заповед.
51
0
 
11
 
! Отговори
До Калеко Алеко преди 6 години
Губят се .... защото някои от тях по стар навик просто хващат Шумата .... !!!
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стойте на слънце на тая поляна няма проблеми. Дано имате достатъчно линейки, че като ви гледам електората ще уредее доста.
49
2
 
8
 
! Отговори
Алеко Бай преди 6 години
Боже,60 000 баби и дядовци се изкачили на един дъх връо.Показват ги по Канал 3.Тия хора явно не ядат суджук и нямат високо кръвно.
48
0
 
12
 
! Отговори
Azi преди 6 години
Събор на ***. Нямате ли малко себеуважение бе хора!
47
0
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Спомням си че в предишни години, след подобно поклонение на "Божи гроб", част от поклонниците се губеха, навярно след злоупотреба със СОЦ-пиво или просто поради старческата си деменция .... Така че е хубаво партийните другари да вземат превантивни мерки и да чипират поне част от по-възрастният електорат на Столетницата, за да се улеснят след това и издирвателните операции ..... !!!
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се качват на чинията и да отлитат
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предполагам на трибуната отново ще излезе бизнес елитът на България, за да маха червени знаменца пред верният си, дъвчещ кебапчета електорат?
44
1
 
7
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Дори и чичко Гугъл може да Ви каже, че поклонникът е човек, който предприема пътешествие до свещено място. Пример за това са християните, които посещават Божи гроб, мюсюлманите тръгнали за Мека, евреите на път за Йерусалим, ........ както и българските социалисти, поели към легендарния връх Бузлуджа. А там ги чака една реликва, неподвластна на времето, по чиято железобетонна снага, все още се четат руническите символи на една отминала епоха !
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България няма истинска социалистическа партия. Има т.н. "леви", които са комунисти-олигарси с по няколко фирми.Как искате такива да защитават работещите, като така сами саба си ще порежат.За превоядисаните в синьо *** даже и не говорим.
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КраварландияХоди да провериш и направи репортаж,щом те интиресува.
41
1
 
8
 
! Отговори
Краварландия преди 6 години
А оня опосум лидера на ПЕС там ли ще е?