Откриха предсмъртно писмо в простреляния бизнесмен в Пловдив

В него той обяснявал, че имал финансови и бизнес проблеми
Обновена: 29 юли 2017 14:14 | 29 юли 2017 14:05,
143
Откриха предсмъртно писмо в простреляния бизнесмен в Пловдив
Снимка: Facebook

Откриха предсмъртно писмо в джоба на простреляния в пловдивския парк "Лаута" бизнесмен Данаил Божилов, съобщи Нова тв.

Още по темата
В него той обяснявал, че имал финансови и бизнес проблеми. 

От полицията потвърдиха, че работят и по версията за самоубийство, но до момента не е открит пистолетът, с който в сряда бизнесменът беше прострелян с един куршум в сърцето. 

Междувременно стана известно, че е издаден смъртният акт на Данаил Божилов, в който официално е записано "самоубийство", пише "24 часа".

Както Dnes.bg вече писа, освен по тази версия, разследващите подозират и поръчково убийство, като виждат почерка на украински килър, тъй като те умъртвявали по този начин. 

Според една от хипотезите е действано с професионална ръка, а начинът, по който е извършено убийството, говори, че било планирано предварително. Точно по алеята, по която Божилов разхождал своето куче, липсвали камери. 

Братът на загиналия също коментира случилото се, като заяви, че за него това е пълна мистерия, защото бизнесменът нямал никакви проблеми, нито дългове, нито на него му дължали пари. 

"За мен е пълна мистерия защо се е случило това с Данаил. Той няма врагове, нито дължи пари на някого, нито пък на него му дължат. Няма контакти с криминално проявени. Никога не се е оплаквал", каза по-рано Тони Божилов. За него, както и за криминалистите, голямата загадка е защо кучето на застреляния е било вързано за дърво до трупа.

Според очевидци в сряда сутринта Данаил е разхождал домашния си любимец без каишка. Преди фаталния инцидент с него са били и други стопани на кучета, които се познавали. След 8 часа хората се разделили. Едни си тръгнали, други отишли да спортуват на близката площадка, а Божилов останал със своя любимец. По-късно минувачи открили тялото му, проснато на земята. Първоначално помислили, че е получил инфаркт и повикали Бърза помощ. Когато пристигнали и разследващите, заради страшния вид на едрото куче те помолили някого от близките да го отвърже, за да започнат огледи.

Появи се и хипотеза, че може да е възникнал скандал заради домашния любимец на 43-годишния мъж, което да е отключило нечия агресия. Не се отхвърля и вероятността, че може да се касае за грабеж или злощастна случайност и Божилов да не е имал конфликт с никого. 

Още в началото на разследването, Данаил Божилов бе свързан с братя Галеви, тъй като той също е от Дупница, като бе нарочен за перач на пари. Смяташе се, че вероятно той е дължал определена сума и случилото се е разчистване на сметки. Близки обаче категорично отхвърлиха тези твърдения.

Загиналият е имал собствен бизнес - магазини за дрехи втора употреба, които управлявал заедно със своя брат, както и соларно студио в Пловдив, ръководено от него и половинката му.

След справка на счетоводния отчет за 2015 г. стана известно, че фирмата му работи на загуба. От последните 3-4 г. тя е 65 хил. лв., има 100 хил. лв. задължения.

Познати на него и семейството му го определиха като много добър и мил човек. Те отхвърлиха и версията, че е застрелян заради любовна връзка. 

"С Мая бяха прекрасно семейство", твърдят съседи и роднини. Те припомниха, че във фаталния ден жена му отворила соларното студио на ул. "Златю Бояджиев" в Пловдив. Малко по-късно врътнала ключа, след като разбрала трагичната вест. Според близки тя е съсипана от мъка. Чудела се какво да обясни на двете деца, от които едното е дъщерята на Данаил, а другото - нейно. 

Не е изключено и това убийство да остане в графата "Неразкрити", допускат дългогодишни спецове, и припомнят, че последните две покушения в Пловдив са в т.нар. "студени следи". В средата на януари 2015 г. пред луксозната кооперация в парк "Лаута" беше покосен със сачми за глигани Димитър Стоянов-Лудия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
10
 
7
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ-ЦЕНЗОРА преди 6 години
До БауИ през соца го имаше, но малко се говореше за да няма паника сред хората!
80
6
 
21
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Принципно с удоволствие бих се подигравал на полицаите, но има няколко неща, които коментиращите забравят. Какво са казали полицаите е през погледа на медиите. Те обикновено не са разбрали много и си измислят, за да направят новината скандална. Полицаите обичат да пускат грешни истории в пространството с идеята да успокоят/объркат извършителя и той да допусне грешка.
79
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредният самоубит в България. Кой ли е поръчал самоубийството.
78
0
 
64
 
! Отговори
Доко Доко Аржентина преди 6 години
Това куче е за Гинес.Не стига че застреля собственика си,зарови пистолета за да го скрие,а сега е написало и предсмъртното му писмо.Забравих.Върнало се до трупа на стопанина си и се завързало на двоен възел с клюп.
77
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Историята е повече от идиотска. Човек като иска да се самоубива с пистолет, винаги насочва оръжието в главата си.
76
3
 
40
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Ега ти типа! Гаври се с милиционерите: разстрелял се в Пловдив, крие писмото четри дни, а пистолета изхвърлил в морето от втора буна във Варна (за последното има свидетели, които са видели духът му да прави това) !!!
75
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 83Школата в Симеоново "бълваше" Кадри пред 1989.Сега бълва КОМЕДАНТИ.
74
1
 
10
 
! Отговори
Дедо Шиле преди 6 години
Военните са виновни... военните!
73
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До :DDDСлед още четири ще намерят и пистолета, който е другия му джоб.
72
1
 
65
 
! Отговори
:DDD преди 6 години
След 4 дни намират предсмъртно писмо... Това и цирк не е.. Това и за трилър-драма с леки нотки на хумор е малко... Смешници!
71
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То в тази държвата каквото и да се случи е или самоубийство или инфаркт. Други варианти няма. Питайте Бири, Мири, Тановци, Чори, Мори и прочие
70
1
 
43
 
! Отговори
срамота преди 6 години
направо се подиграват с човека и с близките му и какво вървял си някой и какво да види ------->>> "яяяя труп , ама чакай и пистолет до него , ще взема пистолета - ще го продам " . Оооо и предсмъртна бележка , ще я скрия надълбоко в джобовете му , още повече да се объркат разследващите
69
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко трябва да си ***, че да измислиш такава версия и да очакваш хората да ти повярват ? И после плачат по телевизиите, че хората нямали респект към тях и им били малки заплатите. За това което вършите даже ви са много парите.... децата вече мислят по-добри истории......
68
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във Франция и Белгия само за няколко дни откриха и заловиха добре подготвени терористи,които окървавиха многомилионните им столици,а тука не могат да открият извършителите на нито едно престъпление от последните години,а ако случайно заловят някого,то после съдът го пуска под домашен арест-какво ли означава това,щом всеки се измъква и бяга??Няма да открият нито биячите в Борисовата градина,нито убиеца на бизнесмена.Школата в Симеоново такива кадри ли бълва всяка година?
67
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи според раследващите полицаи нещата се развиват така :Човека няма дългове, заплахи за живота му, врагове изобщо никакви проблеми. Обаче една сутрин решава да се самоубие и взима пистолет, обаче не преди да разходи кучето щото е съвестен и добър.Разхожда кучето, връзва го за себе си, застрелва се в сърцето, отива и хвърля някъде пистолета и ляга да си умре.После идват спецовете и казват "мда май е убийство" Прибират трупа и след 1 седмица, някой се сеща да му провери джобовете.Самоубийство е
66
0
 
18
 
! Отговори
Chuck Norris преди 6 години
Това го мога само аз! Ясно!
65
0
 
27
 
! Отговори
Това е първия преди 6 години
Вижте сега - той е използвал очевидно машина на времето. Всъщност е бил гениален физик = Айнщайн х 10, прикрит много удачно като мутра бизнесмен. Ходил е в бъдещето и явно не му е харесало, (сигурно ставаме Исламско - *** джамахирия), затова се е самоубил. След като се е самоубил се е върнал от бъдещето, взел е пистолета и го е скрил или отнесъл в бъдещето.
64
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много бързо решиха,че се е самоубил и едва сега са намерили предсмъртно писмо.Май са го самоубили и са му сложили писмото в джоба за достоверност на тезата,която ми изглежда съшита с бели конци.
63
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
''Специалистите" в МВР си мислят, че хората са като тях с IQ от 50 до 80. Затова и историите им са за такава таргет група. За толкова време никой не се сети да му провери джобовете, а ? Или просто и в писането сте толкова добри колкото в мисленето и затова ви отне толкова много време да ''откриете" писмото.
62
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
муахахахах След 5 дни те му откриха предсмъртно писмо. Тия палячовци в МВР по смешен сценарий не можаха ли да измислят. То започвам да си мисля че холивудските филми със супер герои са документални поредици. муахахахаахахахах