Откриха предсмъртно писмо в простреляния бизнесмен в Пловдив

В него той обяснявал, че имал финансови и бизнес проблеми
Обновена: 29 юли 2017 14:14 | 29 юли 2017 14:05,
143
Откриха предсмъртно писмо в простреляния бизнесмен в Пловдив
Снимка: Facebook

Откриха предсмъртно писмо в джоба на простреляния в пловдивския парк "Лаута" бизнесмен Данаил Божилов, съобщи Нова тв.

Още по темата
В него той обяснявал, че имал финансови и бизнес проблеми. 

От полицията потвърдиха, че работят и по версията за самоубийство, но до момента не е открит пистолетът, с който в сряда бизнесменът беше прострелян с един куршум в сърцето. 

Междувременно стана известно, че е издаден смъртният акт на Данаил Божилов, в който официално е записано "самоубийство", пише "24 часа".

Както Dnes.bg вече писа, освен по тази версия, разследващите подозират и поръчково убийство, като виждат почерка на украински килър, тъй като те умъртвявали по този начин. 

Според една от хипотезите е действано с професионална ръка, а начинът, по който е извършено убийството, говори, че било планирано предварително. Точно по алеята, по която Божилов разхождал своето куче, липсвали камери. 

Братът на загиналия също коментира случилото се, като заяви, че за него това е пълна мистерия, защото бизнесменът нямал никакви проблеми, нито дългове, нито на него му дължали пари. 

"За мен е пълна мистерия защо се е случило това с Данаил. Той няма врагове, нито дължи пари на някого, нито пък на него му дължат. Няма контакти с криминално проявени. Никога не се е оплаквал", каза по-рано Тони Божилов. За него, както и за криминалистите, голямата загадка е защо кучето на застреляния е било вързано за дърво до трупа.

Според очевидци в сряда сутринта Данаил е разхождал домашния си любимец без каишка. Преди фаталния инцидент с него са били и други стопани на кучета, които се познавали. След 8 часа хората се разделили. Едни си тръгнали, други отишли да спортуват на близката площадка, а Божилов останал със своя любимец. По-късно минувачи открили тялото му, проснато на земята. Първоначално помислили, че е получил инфаркт и повикали Бърза помощ. Когато пристигнали и разследващите, заради страшния вид на едрото куче те помолили някого от близките да го отвърже, за да започнат огледи.

Появи се и хипотеза, че може да е възникнал скандал заради домашния любимец на 43-годишния мъж, което да е отключило нечия агресия. Не се отхвърля и вероятността, че може да се касае за грабеж или злощастна случайност и Божилов да не е имал конфликт с никого. 

Още в началото на разследването, Данаил Божилов бе свързан с братя Галеви, тъй като той също е от Дупница, като бе нарочен за перач на пари. Смяташе се, че вероятно той е дължал определена сума и случилото се е разчистване на сметки. Близки обаче категорично отхвърлиха тези твърдения.

Загиналият е имал собствен бизнес - магазини за дрехи втора употреба, които управлявал заедно със своя брат, както и соларно студио в Пловдив, ръководено от него и половинката му.

След справка на счетоводния отчет за 2015 г. стана известно, че фирмата му работи на загуба. От последните 3-4 г. тя е 65 хил. лв., има 100 хил. лв. задължения.

Познати на него и семейството му го определиха като много добър и мил човек. Те отхвърлиха и версията, че е застрелян заради любовна връзка. 

"С Мая бяха прекрасно семейство", твърдят съседи и роднини. Те припомниха, че във фаталния ден жена му отворила соларното студио на ул. "Златю Бояджиев" в Пловдив. Малко по-късно врътнала ключа, след като разбрала трагичната вест. Според близки тя е съсипана от мъка. Чудела се какво да обясни на двете деца, от които едното е дъщерята на Данаил, а другото - нейно. 

Не е изключено и това убийство да остане в графата "Неразкрити", допускат дългогодишни спецове, и припомнят, че последните две покушения в Пловдив са в т.нар. "студени следи". В средата на януари 2015 г. пред луксозната кооперация в парк "Лаута" беше покосен със сачми за глигани Димитър Стоянов-Лудия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
28
 
! Отговори
Подиграват ни се! преди 6 години
Кокло хора самоубиха през прехода?
40
0
 
13
 
! Отговори
И кой преди 6 години
му го написа,а?
39
0
 
30
 
! Отговори
Пъзел преди 6 години
Не съм криминалист, но хората когато решат да се самоубиват с пистолети, предполагам е 99.99% в главата(слепоочие или в устата и нагоре). Опитайте се да хванете здраво пистолет, да си извиете ръката и да стреляте в сърцето си... :) Елементарно Уотсън, ... иначе им били малки заплатите! Като са им малки да напускат ! пс. Не зная и кой професионален килър няма да направи контролен в главата :)
38
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако не беше много тъжно,щеше да е мнооооооооого смешно..................толкова сценарии, и нито един - като за 20 заплати при...или преди...пенсиониране.
37
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е МиеВиеРие-тУ на Бойко М.Борисов.От 2001 до сега тоя шушляк го разкости това МиеВиеРие.Станаха за снях.КОМЕДЯИЯ!!
36
1
 
31
 
! Отговори
.За финансовото със преди 6 години
тояние НЯМА нужда от догадки- съпругата ще каже как живеят.2.Не трябва ли ПЪРВО при намерен МЪРТАВ да се претърсят джобовте за ПИСМО???Показано ли е на СЪПРУГАТА за идентификация на ПОЧЕРКА???3.Съдебният медик веднага разбира самоубийство или убийство е, като след дисекция се доуточнява.Всички глупости "съчиненеи' от журналистите ли са или некомпетентност? Не е за ВЯРВАНЕ.
35
0
 
20
 
! Отговори
факт преди 6 години
Дааа парите убиват....
34
0
 
43
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Защо това писмо го не е пуснал по пощата,щеше по бързо да стигне.
33
0
 
36
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Имал е зъб на полицията застрелял се е и е скрил пистолета да ги накара да работят повече от нормалното.На някой следовател му е причерняло че му се обърква почивката и решението е Самоубийство.Да слушаш да четеш и да ти се реве...какъв е капацитета от разследващите органи...
32
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цъ! Пистолетът е бил вързан на ластик за някой клон и сега се люлее горе на дървото. Питайте кучето.
31
1
 
41
 
! Отговори
vinovnata media преди 6 години
след като 5 дена полицията не успя да открие оръжието на самоубийство, по заповед на министъра написаха предсмъртно писмо.
30
0
 
13
 
! Отговори
Sherlock преди 6 години
ku4eto e v zentara na zialata istoria - ku4eto ima finansovi problemi, ku4eto pishe pismoto, posle go zastrevla v surzeto, skriva pistoleta, vruzva se, siada i .... 4aka poliziata!
29
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да се е преоблякъл, бе!
28
0
 
35
 
! Отговори
Джебчия преди 6 години
Колко джоба имаше, че една седмица го търсеха?Аз претърсвам движещ се обект за секунди
27
0
 
35
 
! Отговори
скептик преди 6 години
от медиите стана ясно каква е хронологията:1. прострелял се е в сърцето,2. после е отишъл да зарови пистолета3. след това е написал писмото, което чак сега намериха.4. най-накрая е умрял
26
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той и дедо ви Кирил влезна да вади рапани и излезна самоубит!
25
0
 
33
 
! Отговори
Реймънд Чандлър преди 6 години
САМОубил се при САМОотбрана с оръжието за САМОзащита. КЛАСИКА!
24
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дълго го съчиняваха в мвр това предсмъртно писмо. графолозите ви са много бавни.
23
0
 
39
 
! Отговори
Язека преди 6 години
Видяхте ли сега всички които казвахте, че милицията не си върши работата. Ето че хората даже и писмо са оставили.
22
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А човекът като се е самоубил най-вероятно после е скрил пистолета и чак след това е умрял. Това трябва да е водещата версия, по която да "работят", както работят и до момента...пълни ***... Пък и самоубийство в сърцето, без пистолет наоколо си е доста добра версия...може пък и извънземни да са го гръмнали, знаеш ли...тежка е работата на българския следовател, заплетена и тежка!