Българинът на море: В Гърция е добре, но у нас е по-добре

Това смята мнозинството от читателите, участвали в анкетата на Dnes.bg
31 юли 2017 16:30,
98
Българинът на море: В Гърция е добре, но у нас е по-добре
Снимка: Reuters

Лятото на българина минава по българските и по гръцките плажове. Малцина са тези, които избират планината за релакс. Това показват данните в анкетата на Dnes.bg. В нея участваха 3152 души.

Те са решили в полза на родината вечния спор: "В България или в Гърция на море?". Макар и с малко читателите, избрали да почиват на нашето море, са повече от тези, избрали гръцкото.

С 28% българското крайбрежие е най-предпочитаната дестинация за почивка от  участвалите в анкетата ни.

Малко след тях, с 24%, се нареждат тези, които стягат багажа и потеглят на юг – към плажовете на Егейско и Средиземно море.

Бронзът в предпочитанията за почивка на българите е планината. 10 на сто от участвалите в анкетата на Dnes.bg са отговорили, че предпочитат прохладата на гората пред тази на морето.

Към чужбина, но на екскурзия, а не на плаж, ще поемат това лято 8% от участвалите в допитването ни. За тях релаксът изглежда е в срещата с нови места и хора, а не под чадъра на плажа.

Вкъщи си е най-добре. Това вероятно смятат онези 7 на сто от участвалите в анкетата, които ще си почиват по родните места.

Морето в Турция, доскорошна топ дестинация за българина, е изпаднало в дъното на таблицата с летните планове. Едва 5 на сто от участвалите в анкетата ще се отправят към турските курорти. Причина за слабия интерес със сигурност могат да се открият в политиката и терористичните атаки през последните месеци.

Гърция, България или Турция, на море или на планина, лятото е в разгара си и това е най-важното. Вероятно това си мислят онези 18 на сто от участвалите в анкетата ни, които не са избрали още посока за ваканцията си и ще го направят в последния момент. Ако има време и пари! Лято да е!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
9
 
53
 
! Отговори
да преди 6 години
Анкетата е манипулирана... Отидете на който си искате плаж в Гърция и ще чуете най-много българска реч. По българското черноморие грабят народа отвсякъде... Хранят го "ол инклузив" със развалени продукти...Така,че не пишете неверни неща...
5
39
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ходи яж домати в Гърция и консерви. Тук на лукс местата само на картинка ще ги гледаш :)))
4
17
 
62
 
! Отговори
платени смешници преди 6 години
Как не ви е срам бе ? Кое му е добре в България ? От 5 години ходя само в Гърция на море и по-доволен не съм оставал ! Ходете си по *** и давайте по 10 лв за шезлонг с чадър... Балъци !
3
10
 
48
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
В Бг на море само ако съм закъсал, иначе Гърция. 3 пъти е по-скъпо но има защо.
2
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1Вили има и в България :))
1
40
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора от цял свят идват до България. Това е показателно. Тука плюещите са просто ***. ..Нищо повече.