В търсене на свободата! С велосипед за ?90 из Европата

Французин измина над 5000 км и стигна до България
31 юли 2017 18:12, Анисия Иванова
18

Френски пътешественик стигна до България с велосипеда си. Преди три месеца 56-годишният Яник Льо Пленер започнал своето дълго пътуване, като до момента е изминал над 5 хиляди километра. Колоездачът вече е в Банско, но за да стигне дотам му се наложи да премине през Кресненското дефиле.

С дългото си пътешествие Яник търси свободата. Точно в Кресненското дефиле обаче не я намира. Там шофьори на коли и камиони не толерират велосипедистите, особено тези с ремаркета.

"Точно сега е много опасно. Тук е много тясно, няма достатъчно пространство и има много камиони, които преминават на косъм от мен, пътят е много тесен", разказва той пред Bulgaria ON AIR.

Мъжът върти педалите с увита дреха около главата си. Така се опитва да се изолира от шума и непрекъснатите клаксони на ядосани шофьори, които едва го заобикалят.

А пътешествието му е много дълго. Минава през редица държави - Италия, Словения, Хърватска, Босна, Сърбия, Косово, Черна Гора, Македония и сега в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАми разходи се из северна Европа,Холандия,там велосипедистите са на почит и с предимство.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ястно! Втори път няма да дойде! Надишал се е с балкански щамове!:)))))
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"И аз минах през Италия и пътния банкет е асфалтиран с цветен асфалт и е означен и обособен с достатъчна ширина за велосипедисти."Ауу, че интересно... Велосипедисти на международен път? Сподели, къде точно е това в Италия... Тук, човече, не се говори за велоалеи в градовете, а за велосипедист, който кара на международен път и е ШОКИРАН от клаксоните по негов адрес и АДСКИЯ шум...
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До !?хахахах да не рекламирам твоя блог?
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много важно, някакъв французин, а за нашите нищо не пишете. Аз пък чета блога на един велосипедист, който ме кефи на макс. gergoff.blog.bg/profile.php
11
3
 
6
 
! Отговори
!? преди 6 години
Някой пак се изтропа как било в Тоскана. По правилник и закон единствено магистралите са с ограничение за определени водачи, поради невъзможността да развият минималноизискваната скорост. А това че в България колоездачите нямат бъдеще е видно от голяма част от велоалейте, който се направиха последно време. И аз минах през Италия и пътния банкет е асфалтиран с цветен асфалт и е означен и обособен с достатъчна ширина за велосипедисти.
10
0
 
6
 
! Отговори
Млък преди 6 години
Добре дошъл в маймунарника.
9
0
 
7
 
! Отговори
saki преди 6 години
Дошъл в страната ,на ядосаните ,страхопъзльовци.
8
0
 
1
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Абе този французин защо прилича на французойка?
7
0
 
10
 
! Отговори
Ник преди 6 години
Ехеее, браво на французина. Ако почустваш какво е свободата, по твоя си начин, никой не може да те спре. Поздравления. Пожелавам му лек път !
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
90 евро не е ли малко за колело, на което ще разчиташ да те закара на няколко хиляди километра. Защо се продават колела за по няколко хиляди лева тогава.
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПоредниятПсихясал си ти бе *** този човек е видял места където ти никога няма да видиш през целия си живот , само може да завиждаш !!!
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние като обявим 3то класен еднолентов път за международен и нямаме нормална алтернатива, колоездачите са ни пак виновни. Даже в Украйна и Беларус международните пътища са по-добра категория.
3
11
 
7
 
! Отговори
Поредният преди 6 години
психясал/изпаднал/хипи/клошар тръгнал по света от скука и хоп в България медийна звезда! Орден Стара Планина му дайте и при президента направо го викнете! Ама на правилното място е дошъл, някой нафиркан до козирката нашенец или турски зевзек тираджия ще му свети масалцето по "великите" ни пътища и магистрали!!!!
2
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този Яник, дето "търси свободата", най-сетне при нас я е намерил - къде другаде може свободно да се рее по международен път на колело, при това с ремарке, и никой да не го закача..И аз съм пътувала доста из ЕвропаТА /не с колело, разбира се/ и доста съм гледала колоездачи по пътищата... НО! Само по малките междуселски пътчета /из Тоскана, в Прованс.../ Никога не съм виждала колоездачи като свободни електрони на международен път! Веднага любезно ще ги "свалят" и насочат където може с колело.
1
1
 
33
 
! Отговори
Киро шарнира преди 6 години
И стигна до България.....Събуди се една сутрин и колелото му го нямаше....Казаха му да отиде в събота на сливенския пазар и там ще си го откупи от *** български гражданин на добра цена....