Арестуваха мъж, тръгнал да спасява имота си от огнена стихия

Продължава борбата с огъня край село Изворище
Обновена: 2 авг 2017 21:12 | 2 авг 2017 20:01, Красимир Ангелов
10

Снимка: Булфото

Млад мъж е арестуван при опит да влезе в огнената стихия в село Изворище, за да спасява имота си, съобщиха от полицията в Бургас.

От там уточниха, че мъжът не се подчинил на заповедта да не влиза във вилата си и да се опитва да спаси части от покъщнината. Арестуваният се е държал агресивно.

От Община Бургас информираха, че пътят село Банево - село Изворище е затворен, заради разрастващият се пожар във вилна зона "Каптажа". Огънят е близо до пътното платно и това е причина за забраната за движение на автомобили там.

Общо 15 души от доброволното формирование към Община Бургас са се включили в гасенето на пожара край село Изворище. Огнеборците са концентрирали усилията си в гасенето на големите огнища, а доброволците локализират по-малките, за да се ограничи периметърът на огнената стихия.

Направена е връзка със земеделските стопани в общината, като повечето от тях мобилизират наличната селскостопанска техника и я насочват към мястото на пожара. Те са започнали да правят ограничителни полоси, с цел да се ограничи разпространението на огъня, съобщава БТА.

Мобилизирана е и техниката на общинските и обслужващи фирми, които разполагат с цистерни, трактори и багери. На този етап няма пряка опасност за жителите на квартал "Банево", уточни кметът Димитър Николов, който е на мястото на пожара.

От Регионалната инспекция по опазване на околната вода и средите /РИОСВ/- Бургас уточниха, че няма опасност за населението на селото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
5
 
! Отговори
Димитров преди 6 години
застраховката на къща е 40-60лв годишно, от делно можеш да си застраховаш и имуществото вътре, така че да си на загуба само ако имаш пари в брой вътре, което си е *** начин да си държиш капитала. МАСОВО не се плаща от тарикати дето пестят от там и после като ги наводни или като им изгори къщата, и дигат олелия, държавата да им помагала. ДЪРЖАВАТА НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ИМОТА ВИ, само вие чрез застраховка можете да се застраховате от подобни инциденти.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
8 - Не обърках се. Арестували да го, защото се разплакал и решили да го гледат и да се забавляват за негова сметка.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 6 От местото на събитието ли знаеш или предполагаш?Неса много които имат вера на полицаите. АЗ НЯМАМ ,КАТО ЗНАМ КАК СЪМ РЕКЕТИРАН.
6
1
 
16
 
! Отговори
До терминал 2 преди 6 години
Абе пич,ти от 2 години се каниш да излиташ от тоя терминал.Нещо много пропагандно го даваш толкова време.Да не ти се лети към Ориента?
5
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А... 4 и 5 - Момчета, арестували са човека, защото се е биел с полицаите, и е искал да скочи в огъня, с надеждата да си спаси къщата. Ако го бяха оставили, сега новината щеше да е "Човек изгоря жив, в опитът си, да предпази дома от огъня". Това по-добра новина ли щепе да е ?
4
15
 
18
 
! Отговори
Терминал 2 преди 6 години
Всички полицаи в тази държава заслужават куршум в главите , без изключения , скапан народ и държава , това е обора БГ !!! Нямам търпение да се махна завинаги ! :)
3
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбирам, защо човека е тръгнал да го прави. Когато имаш само една къща, си готов да жертва живота си за нея. Дано само полициаите са се отнесли с разбиране и не са го набили, както правят попринцип.
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кмета Николов си живее по селата край града.Самият град Бургас е превърнал в синя зона и други касички.
1
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Арестуваха мъж, тръгнал да спасява имота си от огнена стихия"Ако полицията така успешно процедираше и към малцинствените групи които обират нивите и къщите по селата, цена нямаше да има. За съжаление релноста е че не може да тръгнеш да си пазиш имота, но пък могат да ти го обират без проблеми.