Въпреки забраната: Туристи паркират по Самоводската чаршия

Разместват и саксии, поставени по търновската улица
22
Въпреки забраната: Туристи паркират по Самоводската чаршия
Снимка: Булфото, архив

Нарушители продължават масово да паркират неправомерно по Самоводската чаршия във Велико Търново, съобщиха от общинската администрация.

За да се прекрати незаконната практика, в началото на туристическата улица са поставени 55 декоративни саксии с цветя, по инициатива на община Велико Търново и Общинската туристическа агенция "Царевгад Търнов".

Въпреки забраната за паркиране и обособените места за кратък престой на доставчиците, нарушителите разместват саксиите и паркират автомобилите си, което налага пренареждане на цветните лехи по няколко пъти на ден, уточниха от администрацията.

От общината предупреждават, че паркирането в началото на Самоводската чаршия представлява нарушение на Закона за движение по пътищата, контролът в района ще бъде засилен, а автомобилите принудително ще бъдат премествани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Соф. Батка турист преди 6 години
Аз пък като ходя из провинцията, си паркирам където си искам - кеф ми пред патриаршията на Царевец, Кеф ми на входа на Морската градина, Кеф ми на пясъка до чадъра на Слънчев бряг. Това да правиш туризъм пеша е за бедни и безработни.
18
0
 
0
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 6 години
Не се обиждайте, но пак проявявате дребните страсти на дребни душици.Търново от край до край пеша е половин час. С такси от край до край са 5-6лв, всички автобуси минават през центъра. Отивате и паркирате край мола, на Практикера , или на някой лидъл, и от там се спускате за 15-20 минути до центъра и готово.В центъра на повечето големи градове НЯМАШ синя зона, защото единствено живущите могат да паркират.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не разбрах едно, има забрана, има саксии , но има паркирани коли?вместо да пренареждат саксиите минават хората със скобите и таксуват престоя по цена на паркинги и гаражи. На 10-тият път дори най тъпият ще се усети, че нещо престоят му там от 1 час става на по 4 докато ги чака да махнат скобата, пък ако изтърве работното време отиде за утре. :)
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тива ще стане, ако работеше с хора, а не с недодялани същества.Глоби и вдигане на автомобили.
15
2
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Ами то със забрани не се решават нещата, а винаги само се задълбочават. Колко паркинги е направила общината? Колко паркоместа е разрешила да се застроят. После ние хората сме били виновни, че парираме на забранено място, като няма къде другаде. Примерно в Младост 3 до 144 и 81 училище, защо общината разреши да се строят нови сгради, а Фантастико там има паркинг за две коли на кръст. После някои не особено умни ще протестират защо паркирали неправилно. А къде да паркират бе умник?
14
3
 
1
 
! Отговори
ФСБ преди 6 години
Според мен няма какво да виним общината . Ние българите сме просто с такъв манталитет,винаги търсим да направим някоя далавера за 1лв...Да,прави са хората ако няма паркинг и няма къде да паркират. Но ние водачите системно си нарушаване правилата и спираме където си искаме и по стар български обичай даже да има паркинг ще си търсим някъде да спрем без да платим. За пример пред 144 СОУ в Младост 3 в София има две огромни табели забраняващи престой и паркиране обаче те не се спазват...
13
0
 
5
 
! Отговори
nina преди 6 години
Ами, вместо саксии сложете нещо, което не може да се мести. Или просто фиксирайте саксиите по местата им така, че да станат неподвижни.
12
0
 
13
 
! Отговори
Скитник преди 6 години
Така е, милиционерите са заети със превозване на нелегални бежанци през БГ!
11
0
 
22
 
! Отговори
haha преди 6 години
Само да внеса малко яснота по въпроса, колите движещи се по самоводската чаршия са предимно с местни (ВТ) регистрации. Тоест не туристите, а местните бабаити са тези, които паркират колите си там. Нали си представяте, как турист от някоя евро държава, влиза срещу знак забранено, какъвто има на входа на улицата, мести саксии и паркира колата си?
10
1
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Каква общинска администрация,каква полиция?Театро е това,не държава.
9
1
 
9
 
! Отговори
Ако това беше преди 6 години
истинска чаршия, досега да са набили паркиращите, вижда се, че само това ще помогне, тъй като те не уважават нито музеите, нито стратегията за туризъм на Търново, нито националната стратегия за туризъм... )))
8
3
 
2
 
! Отговори
Elle преди 6 години
Направо се разстройвам като ви чета неграмотните съждения.И спрете да пишете целия си пост с главни букви.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТЯХ РОДНАТА ПОЛИЦИЯ ГИ ПАЗИАЕ що се касае до Мон Сен Мишел, там просто няма как колите да отидат на острова, пък и замъкът заема много място.И се пище ОТ, а не ОД
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един од най посещаваните обекти за туризъм ,Моит Саинт Мишел,има изградена инфра стуктура,паркинги на 10 км од острова,(Франция)никой не се оплаква,ама забравих,те са французи
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гадни шоферски ***, няма място за хората от вашите прищевки вече! Нарушавате много писани и неписани правила и сте егоистични себични мухъли всичките до един. Заслужавате само ненавист и презрение, пръдльовци жалки.
4
10
 
15
 
! Отговори
Ели преди 6 години
А осигурили ли са парко места за туристите? Или само искат парите им за входове, скъпи хотели и заведения и тн?
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даже много си праффф,хахаха ,като имаж коль мужъме да не спазваме законите,за какво ги има,нали селски?
2
5
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Кмете, така туризъм не се прави !Не стига, че улиците на Търново по принцип са тесни, стръмни и неудобни за такъв трафик, ами сте направили синя зона навсякъде.Проверки, глоби, санкции ... паяци. Всичко това отблъсква гостите на хубавия град.Помислете за голям подземен или надземен паркинг !Какво стана с терена на бившето военно училище ?Разровихте като кокошки там и толкоз.У българите се е надигнала патриотична вълна, а по-българско от Търново няма.Градът трябва да използва това.
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реват, щото по тези криви и тесни калдаръми, паякът не може да дойде да ги вдигне. Лакомите общинари направиха от търново платен паркинг в целия град.