За гръмнатия бизнесмен от Пловдив – нищо съмнително! Самоубийство!?

Съдебен медик защити разследващите, че не са открили предсмъртното писмо
2 авг 2017 12:30,
98
За гръмнатия бизнесмен от Пловдив – нищо съмнително! Самоубийство!?
Снимка: Dnes.bg

Бизнесменът Данаил Божилов, който бе открит мъртъв в парк "Лаута" в Пловдив, се е самоубил, обяви пред "Фокус" д-р Светлозар Спасов, ръководител на катедра "Съдебна медицина" към Университетска болница в Пловдив.

Още по темата

"За нас нещата са ясни... Няма нищо съмнително – имал си е законен пистолет, в къщата му е намерено каквото е трябвало, в джоба му е открито писмо, имал е в живота си трудни моменти… Толкова много народ се самоуби тази година, има някаква епидемия", каза още той.

По думите му, "няма нищо чудно и неясно, за да се държи случаят под похлупак".

Според съдебния лекар все още трябва да се приключат ред други изследвания, изчакват се резултатите от другите експертизи – идентифициране на оръжието, гилзата.

По думи на д-р Спасов не е толкова голям пропуск, че писмото не е било открито веднага от разследващите, често се случва санитарите в съдебна медицина да намират по дрехите допълнителни улики, тъй като там се сваля всичко, а на местопроизшествието е неудобно да се направи това.

Седмица след смъртта на Данаил Божилов, все още въпросителните около убийството-самоубийството на Божилов са повече, отколкото отговорите.

Така и не стана ясно, защо разследващите не са открили предсмъртното му писмо в джоба, а това са сторили патоанатомите. Къде и пистолетът? Кой върза кучето му?

Защо в деня на смъртта зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов категорично заяви, че става дума за убийство?

Въпроси, на които все още отговори няма, а в издадения смъртен акт на бизнесмена ясно е записано, че причината за смъртта е "самоубийство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
41
 
! Отговори
Чудак преди 6 години
Патоанатомът може да е инструктиран и мотивиран за това изказване. Помните ли "самоубития" патолог от убийството на сестрите Белнейски?!
44
0
 
17
 
! Отговори
До 45 преди 6 години
Той няма да се самоубие,защото в момента оправя света.Затова не му остава време да мисли за такива работи.А освен това,когато банковата ти сметка е набъбнала с милиарди да не си луд да се самоубиваш.
43
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕПА ТЕ ТВА Е !
42
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ви ли направи впечатление,че по време на служебното правителство имаше най-малко престъпления.Тия се върнаха отново на власт и и нещата си тръгнаха по старому.Явно и новия министър е същата бира като Румяна Бъчварова.Като го слушах как се гърчи пред премиера на едно правителствено заседание и как му благодари,че е благоволил да го изслуша ми стана ясно що за м-р си имаме.
41
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До стефчо"Леле колко яко ни е изтрещяло и в упадък обществото,минал един покрай трупа взел му цигарите...прескочил го друг и му взел пистолета."... после минал трети и му сложил писмо в джоба.
40
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При демокрацията всеки има право на самоубийство - в случая просто други му помагат да упражни това си право.
39
3
 
21
 
! Отговори
Stefko 88 преди 6 години
ония ден пак по темата четем .....Килърът поръчан от Украина .... тотален филм!Истината е че ушев е гола вода и не може да се оправи в тоя случай а копи-пейст медиите са по - зле от него.
38
1
 
28
 
! Отговори
стефчо преди 6 години
Леле колко яко ни е изтрещяло и в упадък обществото,минал един покрай трупа взел му цигарите...прескочил го друг и му взел пистолета. Това мародерство сигурно и Африка го няма
37
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казвате,че са се върнали мутренските времена.Не се учудвайте,като се има пред вид кой ни управлява.
36
1
 
17
 
! Отговори
PD do 31 преди 6 години
Добър коментар!Изстрел в сърцето, не убива мигновено. Ако не припаднеш, в следствие на болкта, ще се мъчиш няколко минути, ясно осъзнавайки всичко което се случва.
35
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой е този луд който ще вземе оръжие което вече е убило човек?!?!?!Какви са тези разследващи, които при огледа не са намерили писмото?!?!?!Къде е резултатът от натривките за сажди и барут по ръцете на мъртвия!?!?Тук има нещо гнило според мен.
34
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви убийства, бе хора! Наближава времето на европейското ни председателство, всичко трябва да е по мед и масло, няма да се излагаме пред чужденците, я! Всичко ще бъде потулвано. А самоубийство не е лошо - това може да мине като "право на личен избор" - една от европейските ценности.
33
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съдете строго българските криминалисти - те толкова си могат.
32
1
 
37
 
! Отговори
Убийство 1000% преди 6 години
Човека се е самоубил, а после хитро и скрил оръжието и написал предсмъртното писмо. Това само *** БГ МИЛИЦИОНЕРИ могат да съчинят такава простотия!
31
2
 
30
 
! Отговори
Silver lining преди 6 години
Самоубил се е,после е завързал кучето си и се е отървал от пистолета си.А няколко дни по-късно, от нищото се е появило предсмъртно писмо.След като премиера страда от параноидна шизофрения,как да очакваме полицаите да са читави?!
30
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не се самоубива в сърцето - Първо е неудобно, второ е болезнено и мъчително. Ама какво ли разбирам и аз?! А д-р Спасов е голяма душичка. Разследващите не открили писмото - голям праз! Нямало го оръжието - чудо голямо! Защо в парка и в сърцето - щото така решил! Смях.
29
4
 
28
 
! Отговори
До 19 преди 6 години
Руско,Рускоооо,много си зле,Руско.В България при ББ се самоубиват,самозапалват,хвърлят се в метрото под влака,други от балконите,трети ги самоубиват,някой си оставят бебетата на улицата от мизерия,а магистралите на Бойко всяка година дават по около 800 жертви,понеже той беше казал,че за 3 часа ще се стига до морето и те приеха думите му буквално,та се изтрепаха докато стигнат.А твоите розови сънища ги пробутвай на някой друг.
28
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе какво толкова гръцкате за предсмъртното писмо - в моргата е скучно и докато си е лежал там човекът и е се е скапвал от скука е решил да спретне едно предсмъртно писмо, което не се е сетил да напише приживе.
27
5
 
12
 
! Отговори
PD преди 6 години
По скоро, медиите създадоха объркването, с неумението си да съберат достатъчно достоверна информация, преди да пишат.Експертите са в състояние, да установят стрелба в контакт с тялото, Така, умел убиец, фронтално, не стреля.А че не са намерили писмото, е поредното доказателство, що за професионалисти, работят в МВР. Пистолета е прибран от минувач, решил да се обзаведе с оръжие. А финансовите му батаци, би следвало да са начало, за друго разследване, ама надали, щото където и да разровиш мирише.
26
3
 
13
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 6 години
Поне спряха да се палят, да не хабят бензина и замърсяват природата