За гръмнатия бизнесмен от Пловдив – нищо съмнително! Самоубийство!?

Съдебен медик защити разследващите, че не са открили предсмъртното писмо
2 авг 2017 12:30,
98
За гръмнатия бизнесмен от Пловдив – нищо съмнително! Самоубийство!?
Снимка: Dnes.bg

Бизнесменът Данаил Божилов, който бе открит мъртъв в парк "Лаута" в Пловдив, се е самоубил, обяви пред "Фокус" д-р Светлозар Спасов, ръководител на катедра "Съдебна медицина" към Университетска болница в Пловдив.

Още по темата

"За нас нещата са ясни... Няма нищо съмнително – имал си е законен пистолет, в къщата му е намерено каквото е трябвало, в джоба му е открито писмо, имал е в живота си трудни моменти… Толкова много народ се самоуби тази година, има някаква епидемия", каза още той.

По думите му, "няма нищо чудно и неясно, за да се държи случаят под похлупак".

Според съдебния лекар все още трябва да се приключат ред други изследвания, изчакват се резултатите от другите експертизи – идентифициране на оръжието, гилзата.

По думи на д-р Спасов не е толкова голям пропуск, че писмото не е било открито веднага от разследващите, често се случва санитарите в съдебна медицина да намират по дрехите допълнителни улики, тъй като там се сваля всичко, а на местопроизшествието е неудобно да се направи това.

Седмица след смъртта на Данаил Божилов, все още въпросителните около убийството-самоубийството на Божилов са повече, отколкото отговорите.

Така и не стана ясно, защо разследващите не са открили предсмъртното му писмо в джоба, а това са сторили патоанатомите. Къде и пистолетът? Кой върза кучето му?

Защо в деня на смъртта зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов категорично заяви, че става дума за убийство?

Въпроси, на които все още отговори няма, а в издадения смъртен акт на бизнесмена ясно е записано, че причината за смъртта е "самоубийство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо съмнително, разбира се! Все пак ни управляват ГЕРБ. Или се самоубиваш, или биваш самоубит...
4
2
 
53
 
! Отговори
И тоя бил учен... преди 6 години
Д-р Светлозар Спасов, ръководител на катедра "Съдебна медицина" към Университетска болница в Пловдив - та тоя *** твърди, че има "някаква епидемия"... Ми що не изолираш вируса или бактерията бе, бонак?
3
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя суджук не прави. Какво ли са му искали?
2
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за беогледство и дебелокожи?Ще ни правят на ***, докато не ги изринем. Не ги ли изринем ще ни самоубиват бавно и с усмивка.
1
0
 
45
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
много лабава нервна система имат днешните бизнесмени.... мдаааа няма, няма и както симулират охолен живот и вземат че се гръмват