Капъкуле със система за разпознаване на номера на коли

Работата ще върви по-бързо, обещават турски граничари
3 авг 2017 11:37,
12
Капъкуле със система за разпознаване на номера на коли
Снимка: архив, Булфото

Система за разпознаване на регистрационните номера на автомобилите предстои да бъде инсталирана на турската митница на ГКПП Капъкуле/Капитан Андреево на границата с България, предаде турската частна телевизия НТВ, цитирана от БТА.

Това съобщи турският министър на митниците и търговията Бюлент Тюфенкчи, който добави, че новата система вече е била изпробвана на граничен пункт с Гърция.

"Въвеждаме система за разпознаване на регистрационните номера. Направихме изпитание на ГКПП Ипсала. Видяхме, че работи успешно. Ще въведем системата за разпознаване на номера и на Капъкуле и други пунктове", каза Тюфенкчи.

Министърът посети вчера ГКПП Капъкуле и разговаря с митничари и пътници. В изявление пред медиите той засегна темата за дългите опашки, които се образуват на пункта Капъкуле в резултат на интензивния трафик, особено в края на седмицата. Тюфенкчи посочи, че целта на посещението му е била да се потърсят възможности, за да бъде разрешен този въпрос.

По отношения на системата за разпознаване на номера, която ще бъде въведена, Тюфенкчи каза, че търговете и работата по инфраструктурата вече са приключили. "С тази система влизането (през границата) ще се ускори", посочи още той.

Министърът отбеляза, че на българската митница има някои проблеми "както в кадрови, така и във физически план", които ще бъдат обсъдени с българските власти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво това ще е още по бързо... Хората, които идват в петък на пазар в Едирне ще минат още по бързо! Без да дават на митницата талон малон...един път регистрират ли те ще ти кажат "геч, багаж контрол и чао"!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Министърът отбеляза, че на българската митница има някои проблеми "както в кадрови, така и във физически план", които ще бъдат обсъдени с българските власти."Има и то много проблеми...не може в турската страна да ми работят всичките гишета в натоварено състояния, а бг само 3-4. И като дойде време за смяна в турската страна полицаите и митничарите да се сменят точно на време...докато в бг да ми напусне гишето преди половин час!А и в турската страна вече има услуга с която да си резервираш ред
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Факт е, че Турция прави всичко възможно за да се минава по бързо...докато в България всичко възможно за да стане по бавно!!!
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Брях,че велико изобретений ба!Другия век може и датчици за задръстрания и светлинни информационни табла да има уа.Ашколсун"То в нормални условия в Турция се минаваше по бързо от контрол, защото не се нареждаш както при вас на компютъра...та вие в другия век може и в бг да вземат поне таблети на митничарите и те самите да въведат, че еди коя си кола е проверена, а не да те изпратят да се наредиш на компютъра та да ти дадът хвърчащото лисче ...:-) :-) :-) много сте назад много
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То от одавна имаше въвеждане с таблети на проверени коли...Вместо като в бг границата да се нареждаш като аптикарски шишета (за бг регистрациите) и да задрастиш движението...в турската страна митничарите, които те проверяват имаха таблети в които въвеждаха номера на колата и го изпращат на последния изход, че тази кола е проверена...Анадолците са в 15 век...а Бг е цивилизована,а...
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министърът отбеляза, че на българската митница има някои проблеми "както в кадрови, така и във физически план", които ще бъдат обсъдени с българските власти.Айде не си губете времето - със същият успех ще го обсъдите и с арменския поп.
1
12
 
3
 
! Отговори
Чок Чок преди 6 години
Брях,че велико изобретений ба!Другия век може и датчици за задръстрания и светлинни информационни табла да има уа.Ашколсун