Така идва смъртта на пътя: Камионче, паркирало!

Хората от поддръжката нямали дори един конус за предупреждение
3 авг 2017 16:15,
78
Така идва смъртта на пътя: Камионче, паркирало!
Кадър: "Нова телевизия"

Камионче по подръжката на магистралата е било паркирано в лявата, най-бърза лента, на магистрала "Хемус", когато в него се е забила, без възможност за спасение, колата на една от последните жертви на пътя - 60-годишна жена.

Шофьорката загина на място в района на пътен възел "Слънчево" на 31 юли. Заедно с нея в колата пътувало и 7-годишното й внуче, което бе ранено.

Още по темата

За паркираното камионче не е имало абсолютно никакво предупреждение.

"Нямаха дори един конус, който да могат да поставят. И при въпроса ми към работниците как е допустимо това нещо, те мълчаха", каза Светлозар Колев, близък на починалата жена, пред Нова тв.

За смъртоносното камионче, паркирано без предупреждение в лентата, по която колите се движат със 120 км/ч, свидетелства и видео, направено на същото място, вероятно малко преди трагедията.

Близките на загиналата жена получили сигнали и от други, пътували в района по време на магистралата.

"Имало е автомобил, камион, пред пострадалата, който в последния момент е успял да заобиколи спрелия камион, но за съжаление моята близка не е могла да реагира, не е имала избор", разказа още опечаленият мъж.

Той допълни, че всички можем да сме на това място. 

"Нямам обяснение и за хората, които работят и са спрели така автомобила, нямат ли поне за собствения си живот притеснение, защото и той е застрашен в случая", каза още мъжът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що се дивите на паркиралото камионче, бре Ганчовци. Така са свикнали, така спират. Като вас същите. Въпросът е, след като са спрели така, защо не са санкционирани от контролният орган. Да, за КАТ иде реч. Те са убийците в случая.
46
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тия работи няма "и след това" приятелю! Има загинали! Има ВИНОВНИ!!!!Това е практика от месеци и на двете магистрали! Защо чак сега се говори, защо никой не направи нещо и трябваше някой, да умре? Да речем работниците са прости и не знаят, полиция няма ли? Колко пъти са минали от там милиционерите? Не им ли е прищракало нещо у кратyните?
45
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затрива ни простотия и пълно безхаберие. И няма защо да се чудим- за 30г. 3.5 милиона са напуснали България, според статистиките! Преобладаващата част от населението е ниско образовано, не може да мисли и е със затъпени рефлекси,за да е безопасно и лесно карано на водопой. Бог да пази България.
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е от МВР да поемат своята отговорност!!!
43
2
 
9
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
Смяна на законите, което неминуемо ще доведе до спазването им.Знаете, че това никога не може да се случи в една нормално развиваща се страна, защото ако не поставят предупредителни знаци, има големи глоби.Нашата страна отдавна с такива управляващи затъва в блатото
42
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Млади явно пишат тук, за тези които са около и над 60. Страхотни сме да даваме съвети и правим изводи. А когато стигнат тази възраст ще запеят друга песен. Такъв е българина, когато нещо не го засяга, краен е. Когато го касае, веднага променя позицията в негов интерес. Има и на 30 които не могат, има и на 70 които могат. Зависи от начина на живот, спортуват ли, поддържат ли се, развиват ли рефлекса. Възрастта е за пенсиониране, а възможностите индивидуални. Я отидете в САЩ. На 80 карат спокойно.
41
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На "Тракия" са същите! Чак сега ли ги видяхте?
40
2
 
17
 
! Отговори
Brain преди 6 години
Еми то се иска мъничко мозък, който както се убеждаваме за пореден път недостига на това племе.Човешкия живот нищо не струва, пример онази прегазила полицай в Пловдив какво стана? Нищо? Даже продължава да си кара колата.Държава цирк
39
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това се очакваше, да се случи! Въпросните "работници", от въпросната "фирма", "работят" вече така около месец..Колко пъти "органите" са минали от там и ме им е направило впечатление нищо? Защо така бе хора? Защо трябва, да се случи и тогава да обърнете внимание? Каква е тая проклетия, кой ви е проклел така?
38
1
 
5
 
! Отговори
Бойко преди 6 години
Е то в аварийната лента е доста по-опасно май?
37
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така паркира *** щот е ама мнооооогУ ***.И да беше само паркирането .......ама то е всичко и навсякъде в тая проклета земя българска.Има една приказка : "Ако бог иска да затрие някой му взема акъла"Ето това е направил с това просто стадо българско.
36
0
 
20
 
! Отговори
Уточнение от 28 преди 6 години
Илюстрациите за сигнализиране на краткотрайни работи при магистрала са в приложенията от 6 до 14, а конкретния случай на вътрешната пътна лента - в 11.Персоналът на фирмата изпълнител си е за бой на голо до припадък, а шефът й + пълна програма за обезкосмяване с криви клещи на живо и пред публика, както и горещ катран и въргаляне в перушина.
35
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вкарвайте ги в затвора. Аман от безхаберие в тази държава. Народът стана жалък и нескопосан. На никой не му пука. И шефовите им вкарайте в затвора, за това, че са нямали конуси осигурени.
34
1
 
13
 
! Отговори
Сраяняващ Германия преди 6 години
До тези, които сравняват с Германия, проблемът, е че освен там това се прави и в съседните на нас страни като Сърбия, Босна и т.н. А в европейска България?
33
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NA MAGETE KNIGKATA TRYABVA DA BADE VALIDNA DO 55 G.,A NA GENITE DO 45.VSE PAK GENA I SHOFIOR SA DVE RAZLICNI PONYATIA
32
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ви се живее (не е въпросът добре или зле), Терминал 2!Въпрос на оцеляване е вече!
31
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви конуси бе хора? Това е магистрала на която се кара с 140км/ч! Има специални светещи табла със стрелки,сочещи препятствие и това се поставя много напред преди камиона. Както винаги обаче при нас всичко се прави през пръсти и най-важното, не се мисли за сигурност на първо място/ safety first! Тази седмица подобни безразсъдни и*д*оти кастреха клони, спрели в левия завой в посока София преди село Брестница. Видях ги точно в последния момент и то карайки с 100км/ч. До кога ще продължава това???
30
2
 
12
 
! Отговори
До 27 ив преди 6 години
Хайде стига с безумните сравнения с Германия и не знам с коя държава още! Първо в България магистралите са само с по две ленти, което само по себе си е нелепо. Второ, в България доста често дясната лента е в много по-лошо състояние от лявата лента, а и през 5-10 секунди или малко повече трябва да се изнасяш пак в лявата лента, заради доста бавно движещи се камиони или други МПС в дясната лента, а и според закона има 40 км/час разлика между максимално допустимата скорост за леките коли и другите
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ивПостоянното прибиране в дясната лента веднага след изпреварване по магистрала с две ленти е повече опасно, отколкото да се кара само в лявата лента.
28
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицаите в нашата клета държава се занимават със събиране на подкупи и попълване на държавната хазна с глоби! Те не са където трябва и когато трябва! Последното нещо, с което са ангажирани е да са полезни на хората! Преди няколко седмици бях в задръстването на магистрала Тракия. Над 30 км задръстване и нито един полицай! В аварийната лента фучаха джипове, изпреварваха колоната от дясно... Толкоз.. Кьорав полицай не дойде!