Така идва смъртта на пътя: Камионче, паркирало!

Хората от поддръжката нямали дори един конус за предупреждение
3 авг 2017 16:15,
78
Така идва смъртта на пътя: Камионче, паркирало!
Кадър: "Нова телевизия"

Камионче по подръжката на магистралата е било паркирано в лявата, най-бърза лента, на магистрала "Хемус", когато в него се е забила, без възможност за спасение, колата на една от последните жертви на пътя - 60-годишна жена.

Шофьорката загина на място в района на пътен възел "Слънчево" на 31 юли. Заедно с нея в колата пътувало и 7-годишното й внуче, което бе ранено.

Още по темата

За паркираното камионче не е имало абсолютно никакво предупреждение.

"Нямаха дори един конус, който да могат да поставят. И при въпроса ми към работниците как е допустимо това нещо, те мълчаха", каза Светлозар Колев, близък на починалата жена, пред Нова тв.

За смъртоносното камионче, паркирано без предупреждение в лентата, по която колите се движат със 120 км/ч, свидетелства и видео, направено на същото място, вероятно малко преди трагедията.

Близките на загиналата жена получили сигнали и от други, пътували в района по време на магистралата.

"Имало е автомобил, камион, пред пострадалата, който в последния момент е успял да заобиколи спрелия камион, но за съжаление моята близка не е могла да реагира, не е имала избор", разказа още опечаленият мъж.

Той допълни, че всички можем да сме на това място. 

"Нямам обяснение и за хората, които работят и са спрели така автомобила, нямат ли поне за собствения си живот притеснение, защото и той е застрашен в случая", каза още мъжът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
13
 
! Отговори
Случаят е в обхвата преди 6 години
на Наредба 3 за временната организация и безопасността на движението (ВОБД) при извършване на СМР по пътищата и улицитеВ приложенията (8) има и картинки илюстриращи как точно да се извършва ВОБД в конкретната лента на магистралата. Като знаци, разстояния и участници.Подвижната затваряща табела С19 е с друга конфигурация и елементи и няма нищо общо с камиончето от снимката. Няма конуси до ремонтния автомобил, а 1 км преди тях трябва да има поне 2 табели за ограничение на скоростта.
26
1
 
21
 
! Отговори
Законът преди 6 години
По принцип според законът за движение по пътищата, такова камионче изобщо няма място на магистралата. На магистралата се спира само на обозначените за това места, които са извън лентите за движение. При ремонт се прави временна маркировка, която не е направена в случая. Първо трябва да сложат една поредица от знаци за намаляване на скоростта и предупреждение за стеснение на пъртя - затворена лява лента за движение, а после и да затворят лявата лента за движение, докато е там камиончето.
25
4
 
10
 
! Отговори
ив преди 6 години
И пак за Германия. Явно още в курсовете ги обучават така,защото след като изпреварят ,всички се прибират в дясната лента - изключения за много-много години там не видях. Тук се кара в лявата с километри. По принцип магистрала с две ленти е голяма мъка ,но трябва да си мислим че има и други коли на пътя освен нас. А както се оказва, може и да останеш жив така.
24
1
 
15
 
! Отговори
До Камен преди 6 години
Слага се сигнализация ПРЕДИ това. Същото е с аварирала кола - и на нея и мигат авариините светлини, но си длъжен да сложиш триъгълника. Сигнализацията трябва да е такава че да на предизвика смърт или наранявана. Т.е един конус поставен на 50-100 метра отпред може да ти прецака колата ако минеш през нея, но няма да доведе до смърт. Ламарините се оправят, но човешкият живот не можеш да върнеш!
23
29
 
4
 
! Отговори
Батман преди 6 години
До КаменСъгласен съм с теб. Сега да си бъдем честни 60 годишна шофьор, хайде малко и е минало времето. На 60 не знам какви бързи рефлекси ще имаш за да караш.
22
1
 
10
 
! Отговори
Циник до Камен преди 6 години
Без поне 3 конуса през 200 метра на километър от спрения камион - става точно така!!! Камиона вероятно е отнел видимостта на възрастната жена...и при скорост от над 100...времето за реакция драстично намалява!!
21
0
 
14
 
! Отговори
До Камен преди 6 години
Камиончето може да обезопасява работещите, но самото камионче трябва да е сигнализирано според законът, а камиончето не е и затова жената е загинала. Просто е, дано не си шофьор.
20
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не обвинявайте жената!! Едва ли е карала бързо. Безотговорните тъ///панари работят без да мислят! Важното е някак си да претупат работата, да си тръгнат рано за да пият бира и ракия. Няма и мисъл, че това е магистрала, скоростта висока, и че трябва да създават условия за безопасност. АПИ е гнусна и крадлива структура. Колко души загинаха заради безхаберието им тази година? Ако имахме съд, да са натикани по затворите и имуществата конфискувани. Тогава ще се замислят.
19
25
 
8
 
! Отговори
Камен преди 6 години
На клипчето ясно се вижда, че въпросното камионче всъщност представлява сигнализацията и обезопасява работниците и техниката, които се намират след него. На камиончето има огромен знак за ремонт, с ясно видими мигащи жълти светлини.
18
1
 
13
 
! Отговори
До 4 zeus преди 6 години
Да беше помислил малко преди да пишеш толкова неадекватно за случилото се. Щом и камиона пред жената е бил в лявата лента, значи е изпреварвал някого, както и жената след него - съвсем по правилата. Но ти си пиши как е по принцип, без никаква връзка с случилото се, гледам стана ти навик от доста време.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
карам Бургас -София миналата година имаше един участък само в в камъчета и трева ,косили между двете ленти добре че намалих тия шефове на фирми само за джобе си мислят
16
0
 
15
 
! Отговори
бюрокрация... преди 6 години
Ами на тази ,,пътна фирма".... да и се отнеме лиценза. Т. Е. никога да не пристъпва по магистрала.Жалко за загиналата жена. Пълната некадърност, немърливост, безотговорност....и още куп фактори са помогнали за отнемане на живот.Так се случи и в тунела....Стотици темерути уж инспектират.....на мама си....онази работа...а тунелът се превърна в ,,убиец"....
15
12
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Вина има и шофьорът на камиона пред колата на загоиналата жена, който не е осигурил видимост за движещите се след него и ги е оставил да се пребият. Сякаш нарочно го е направил, виждал съм такива и то доста.
14
0
 
24
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Не 120 км/час, а 140 км/час трябва да е разрешената скорост за загиналата жена, ако няма друго специално ограничение. При 140 км/час, как да реагираш на спрял камион на пътя?! За секунда след като го видиш си при него. Иначе е ясно защо не са сложили конуси - понеже се движат от време на време и ги мързи да местят конусите. Дано гният дълго години в пандиза тези убийци. Интересно ще стане, ако се окаже, че фирмата не им е дала конусите. Вина има и шофьорът на камиона пред жената, който не е осиг
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За пореден път заглавието е идиотско!
12
2
 
39
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Дали е била "залепена" за камиона бабата - силно се съмнявам!!!! Особено с внуче в колата!Виж другото го вярвам - някакви абсолютни *** са тези спрели камионче в най-бързата лента на МАГИСТРАЛАта , и не сложили предупреждения поне на 1км. !!!!В Германия по всяко радио се пускат "сводки" за задръствания, ремонти, убити животни, аварирали автомобили....а камиончета като това светят ярко от километри!!!Убийци!!!!
11
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В правилника си го пише, че се кара със скорост и се спазва дистанция позволяващи да реагираш в подобни случаи. То че тези от пътното са за разстрел е ясно , но и хората трябва да се пазим, защото после всеки си измива ръцете и дгд.
10
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Германия (извинявам се за сравнението) като правят такива ремонти ги означават все едно там са кацнали извънземни. Светещи и мигащи стрелки и знаци високи по три метра поставени на километър от ремонта. После почват заграждения около участъка който се ремонтира. Кучето ми да сложа там да кара колата не може да се блъсне. Тук шофирането е руска рулетка, на всеки 10 метра приключение. Тъкмо пропуснеш някой джигит да мине около, над или под тебе с 300-та и излезе дупка и т.н. Направо каталясах
9
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като им блъснат присъди, а на фирмата мощна глоба, ч ще видим дали друг път някой ще забравя. Но просто в Кнфистан всичко е позволено. Без тревата разбира се, ако хванат някой хлапак с трева го смазват, ама за убийство по невнимание няма проблем.
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е невъзможно и за съжаление е повече от реалистично за у нас. Въпросът е дали Органът ще благоволи да се самосезира и ако, какво ще произтече като последица от всичко това. И дано да е нещо повече от солидарно размита безотговорност без право на обжалване