Така идва смъртта на пътя: Камионче, паркирало!

Хората от поддръжката нямали дори един конус за предупреждение
3 авг 2017 16:15,
78
Така идва смъртта на пътя: Камионче, паркирало!
Кадър: "Нова телевизия"

Камионче по подръжката на магистралата е било паркирано в лявата, най-бърза лента, на магистрала "Хемус", когато в него се е забила, без възможност за спасение, колата на една от последните жертви на пътя - 60-годишна жена.

Шофьорката загина на място в района на пътен възел "Слънчево" на 31 юли. Заедно с нея в колата пътувало и 7-годишното й внуче, което бе ранено.

Още по темата

За паркираното камионче не е имало абсолютно никакво предупреждение.

"Нямаха дори един конус, който да могат да поставят. И при въпроса ми към работниците как е допустимо това нещо, те мълчаха", каза Светлозар Колев, близък на починалата жена, пред Нова тв.

За смъртоносното камионче, паркирано без предупреждение в лентата, по която колите се движат със 120 км/ч, свидетелства и видео, направено на същото място, вероятно малко преди трагедията.

Близките на загиналата жена получили сигнали и от други, пътували в района по време на магистралата.

"Имало е автомобил, камион, пред пострадалата, който в последния момент е успял да заобиколи спрелия камион, но за съжаление моята близка не е могла да реагира, не е имала избор", разказа още опечаленият мъж.

Той допълни, че всички можем да сме на това място. 

"Нямам обяснение и за хората, които работят и са спрели така автомобила, нямат ли поне за собствения си живот притеснение, защото и той е застрашен в случая", каза още мъжът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А този жълт,голям знак за кого е сложен!Виждате ли ,бялата ,непрекъсната линия от ляво.тя трябва опресняване!Тя не гледа,къде и как кара,после все властта виновна!Максималната скорост не задължителна ,а ограничителна!
6
12
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
Дано по скоро забранят на човеците да управляват МПС-та.Да пускат роботите.
5
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът на голяма част от българите е, че не влагат никаква мисъл в нещата които вършат. Свидетели сме на това всеки ден. Затова и всичко е толкова мърляво и калпаво направено! Със сигурност фирмата за пътна маркировка разполага с конуси и пътни знаци, но просто едни хора, като са товарили сутринта камиончето не са се сетили да ги вземат...След това през ума им не е минало, че спирайки в лява лента застрашават животи. И това просто защото не влагат грам мисъл в нещата, които вършат...
4
8
 
33
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Господа журналисти, лявата лента на магистралата се води само за изпреварване, в останалите случаи се кара в дясната. Заради такива писания е пълно с мигащи с фарове, понеже са уверени, че лявата лента е само за летящи ниско.
3
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде сега фирмата правила ремонта да плати 500 000 лева обезщетение.
2
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Била е залепена за камиона, който в "последния" момент се е отклонил, за да не се блъсне във въпросните спрели на пътя. Аз го разбирам, като неспазване на дистанция от страна на жертвата. Така ли е?
1
32
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
И колку ший бърза тази най-бърза лента!??