Няма скара, няма бира! Гонят наемателя на Мидения плаж

Хората и туристите в Лозенец доволни от развръзката
Обновена: 4 авг 2017 14:34 | 4 авг 2017 10:30,
35
Няма скара, няма бира! Гонят наемателя на Мидения плаж
Дървената скара на скалите до Мидения плаж в Лозенец. Кадър: Bulgaria ON AIR

Договорът с наемателя на Мидения плаж в Лозенец ще бъде прекратен от 1 октомври, съобщиха от Министерството на туризма.

"Общественият отзвук от извършването на дейности на плажа, както и обективната невъзможност наемателят да реализира както права, така и задължения по него, са причина за прекратяване на договора", уточниха от ведомството на Николина Ангелкова.

Контрактът се прекратява чак през октомври, защото според клаузите в него това не може да се случи до края на летния туристически сезон. Наемателят вече е информиран.

Припомняме ви, че решението на Министерството на туризма бе взето след жалби на хората от курортното селище, че плажната ивица е потънала в боклуци и за нея не се грижи никой.

В края на май местните хора излязоха на протест срещу започналия строеж на заведение на скалите до плажа.

Градежът бе спрян, наемателят изчезна, а властите тогава замлъкнаха.

"Не разбираме как може да има концесионер, на който единствената цел е да си построи кръчма", коментира тогава Таня Желязкова от сдружението "Всички за Лозенец".

Курортистите в Лозенец са притеснени и от стърчащата скара на започнатото заведение, тъй като там играят деца. Наблизо има лунапарк.

Кметът Георги Лапчев уточни, че Община Царево ще издаде заповед за премахването на дървената скара.

"Има заповед за спиране на строителството и там не може да има заведение. Това е факт", обясни градоначалникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всякъде където няма пречиствателна станция от ходите води отиват в морето. Това си е откакто свят съществува. Само че има норма да е над 500 метра навътре, което тук не знам дали се спазва. Трябва гражданите , които работят в тези администрации да си свършат работата.
10
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 6 години
"Не разбираме как може да има концесионер, на който единствената цел е да си построи кръчма"Ами същото е на плажа до буните във Варна.Концесионера взе плажа ,за да си направи човека втора пицария на пясъка, както е направил на плажа в Аспарухово. Къде се излива водата от тоалетната и водата от мръсните чинии ?
9
0
 
9
 
! Отговори
Ба це преди 6 години
Жалко , а можеше да има още една отходна тръба в морето от това заведение. Каква загуба за плажуващите.
8
7
 
4
 
! Отговори
Справеливият преди 6 години
Няма бира,няма скара,но няма и справедливост!Концесионерът не беше оставен да работи от заплахи и нарочно организирани протести. Почиващите в Лозенец се лишиха от едно прекрасно морско заведение и един млад енергичен концесионер.
7
1
 
7
 
! Отговори
хххл преди 6 години
Бившата кметица си постигна целта затова се отказа от кметския пост на Лозенец да работи заведението над плажа Хасиента.Ана този плаж само нудисти е може да гледаш секс на живоЗависта е най голямото нещо какъв луна парк кой ходи там просто е запустяломежду станцийте на ВКС ВАС и САК няма кой да направи парк толкова години а така гледка има към моретоЗащо не казват че на цетралия плаж се изливат фикалните води на Лозенец
6
1
 
7
 
! Отговори
Джи преди 6 години
Не разбирали как някой концесионер искал да си построи кръчма... Кой концесионер не иска да си построи кръчма. Това е абсурдно.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евалата на поредните глу-паци. Не може да построи заведени, не може да си избие наема, който плаща - естествено, че няма да се грижи за плажа. Успех с туризма! хахахахахаха :D
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственото, което не ми хареса е че няма заведения с гледка към морето за вечеря. Все пак всеки турист това иска на морето. Трябва общината да помисли върху това. Това е важен момент за всяка почивка. На такива места се правят снимки , популяризира се дадено място и т.н.
3
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на лозенец. Тази седмица бяхме там 2 дена. Иключително чисто и подредено. Мога да кажа, че това е най чистото село от всички на юг. Спокойно и тиху място за почивка. Голям плаж и разполага с качествен комплекс Оазис със Син Флаг. Това че някой искат цял живот туризъм да няма и само те да стоят на хубавото си е техен проблем :))
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целият Лозенец е станал едно отвратително ,претъпкано с хора и сгради място.Какво беше и какво стана.А огромните ,,хасиенди" на баровците??? Ужас! Това е убийство и самоубийство на едно БИВШО разкошно място.Въобще бетона и мутрите вилнеят по морето ни.
1
2
 
20
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
И за какво ти е наемател ,ако му пречиш да формира приходи.Или общината не може да поддържа чистота та и трябва оправдание.