Само за вечер: Данъчните по морето събраха 46 бона

Спипаха и алкохол с бандероли за многократна употреба
11
Само за вечер: Данъчните по морето събраха 46 бона
Снимка: Булфото, архив

Засилени проверки текат по морето в разгара на летния сезон. Докато почиващите се пекат на плажа, данъчни следят зорко за укривани обороти. Митничари пък търсят нелегален алкохол. От Министерството на туризма проверяват дали концесионерите изпълняват договорите си за плажните ивици.

46 000 лв. са събрали само за една вечер данъчните във Варна. Това е оборотът от 40 обекта, чиито собственици имат просрочени задължения към хазната и отказват да ги платят доброволно. Акцията на публичните изпълнители от НАП в морската столица се е състояла в сряда вечерта, но мярката ще продължи да се прилага, уточниха от териториалната дирекция на приходната администрация, цитирани от "Стандарт".

От началото на 2017 г. публичните изпълнители от ТД Варна са събрали просрочени данъчни и осигурителни задължения в размер на близо 220 млн. лв. От тях 75 млн. лева са иззети принудително. В по-голямата си част просрочените задължения са внесени доброволно след проведени срещи и разговори с длъжниците.

"Нека фирмите и лицата, които имат временни затруднения да погасят просрочените си задължения, да потърсят своевременно контакт с публичните изпълнители, за да бъде намерен приемлив начин за тяхното разсрочване", съветват от НАП.

Междувременно митническа мобилна група хванаха 390 бутилки алкохол с бандероли за многократна употреба в хотел в района на Царево.

При оглед на складовото помещение на хотела, митническите служители установили наличие на 390 бутилки с ракия, водка, мастика, бренди, облепени с валиден образец на акцизен бандерол под прозрачно термосвиваемо фолио.

При детайлния оглед митническите служители констатирали, че при премахване на фолиото бандеролът се отделя от бутилката, без да се нарушава целостта му. Бутилките са иззети като веществени доказателства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това на снимката са типичните корумпирани далавераджии, които можете да ги срещнете във всяка друга държавна структура. 46 бона са за държавата, а подкупите в техните джобове са 5 пъти повече.
8
0
 
3
 
! Отговори
алоха преди 6 години
Все от някъде трябва да пълнят касата. Обикалят като полицаите едно време от КАТ които изкачаха от храстите като ненормалници. Само че тия се крият зад ъглите и бягат даже понякога да обиколят повече заведения докато не се е разчуло че са на улицата. Никога няма да стигнем запада хора, не и така.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво стана? Уж политиците все виновни, а гражданите масово не спазват законите и не си плащат данъците. Как съм казвал хората са големия проблем .
6
2
 
1
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Добра плячка ,само да не се избият при разделянето.
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А фирмите за недвижими имоти и брокерите без договор и плащане на данъци кога?
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на данъчните, пари в държавната хазна трябва да има.
3
0
 
8
 
! Отговори
Дали преди 6 години
По-добре подвижни бандероли, отколкото неподвижна тръба (вж. плаж Созопол)
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
събрали ли са парата,или просто са съставили актове,и сега има да чакат събираемост.
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мега селяните си пробутват менте алкохола и гнусната си храна на туристите.Бойкот на нашето море.Всички да фалират.