Ангелкова отчита: 8% ръст на туристите от чужбина

Ръстът в посещенията край морето е 3%, но сезонът още не е свършил
5 авг 2017 15:57,
34
Ангелкова отчита: 8% ръст на туристите от чужбина

Над 3,3 милиона са чуждестранните туристи, посетили България от януари до юни месец тази година. Това прави около 8 процента ръст, каза в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова по време на дискусията "По-чист морски туризъм".

Тя добави, че за област Бургас има положителен тренд в ръста както на туристите, така и на приходите.

Морската област от януари до май са посетили 340 хиляди чужди туристи, което е с 3 процента повече от миналата година и над 20 милиона лева приходи само от нощувки. В изказването си министърът отбеляза още, че морският туризъм формира повече от 70 процента от приходите в туризма въобще.

Още по темата

Що се отнася до проверките по плажовете, министърът заяви, че те ще са през целия активен сезон.

Като цяло нарушенията, които са най-чести, са свързани с недостатъчно спасители, съгласно изискванията, посочва БТА.

В Равда са установени пък обекти, които са поставени неправомерно и ще бъдат премахнати. На същото място е констатирано, че на една част от плажа се поставя табела за частна собственост, което също е нарушение.

Според Ангелкова е належащо да се регулира къмпингуването. В тази връзка тя посочи новите сигнали за "Корал", където има нерегламентирано къмпингуване и нерегламентирано ползване на ток. Сформирана е работна група, която до 31 август или най-късно до 15 септември ще даде предложения как да се регламентират видовете къмпингуване и разрешителния режим.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България идват само най бедните и прости туристи, тези които нямат пари за хубавите места из Европа, и все пак е евтино за тях. Представете си колко сме зле ние.
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У нас има само намерения и приказки.
2
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой и вярва на тази, има отлив заради мръсотията, лошото обслужване, бандитизма и кражбите. Това, че идват долнопробни англичани за да се нашмъркат и напият, това не е туризъм. Туризма има развитие когато немските туристи се увеличават. У нас идват боклучето, за да правят каквото си искат, за никакви пари. Това ли е туризма?
1
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Красива жена. Почти колкото Цецка Цачева!