Пияни и дрогирани – шофьорите по пътищата край морето

Почти 200 са спипани от началото на сезона, 117 са останали без книжки за година
5 авг 2017 10:12,
36
Пияни и дрогирани – шофьорите по пътищата край морето
Снимка: архив "Булфото"

Пияни и дрогирани шофьори масово шофират по пътищата край морските курорти в летните месеци.

Това показват данните на полицията, събрани по време на редовни проверки по Черноморието.

От началото на сезона са хванати 113 шофьори, седнали зад волана пияни.

"Това са водачи, употребили алкохол над 1,2 промила. Към тях се прилагат мерки съгласно закона – те се задържат и срещу тях започват бързи полицейски производства", съобщи шефът на "Охранителна полиция" в Бургас Неделчо Рачев пред „"Нова телевизия".

Още по темата

Над 60 шофьори са хванати да управляват след употреба на наркотици. Към тях се прилагат същите мерки – задържане и съд.

Тези шофьори сядат зад волана най-често след употреба на канабис, амфетамините и метамфетамините, а понякога при някои водачи се намират и двата, и трите вида дрога.

Над 170 книжки са отнети от началото на годината по пътищата в Бургаско.

Само за последното денонощие са съставени 310 акта. Рекордьор по нарушения е Слънчев бряг.

За изминалата нощ е отнета 1 шофьорска книжка, а от началото на сезона – 170.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Добре, за алкохода съгласен съм. Но да влезеш в затвора заради това, че 2 дни преди да седнеш зад волана си дръпнал 3 пъти от тревата е прекалено! Не става на въпрос за кокаин,амфети и подобни химии. Канабис се задържа от организма по-дълго от алкохола и тестовете го отчитат. И една цигара 72 часа преди шофиране и бутилка уиски час преди шофиране не е едно и също! Ще напълнят затворите с всъщност невинни хора! И пияни лекенца които имат пари пак ще се откупят, и пак ще карат..
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целта е да се напълнят затворите с дребни наркоманчета и да не остане място за крадливите депутати. Едни и същи хора продават дрогата и после прибират парите от глобите. Някой знае ли къде отиват парите от глоби и налози? Ами много просто , влагат се в разни програми уж за доброто на стадото а голямата хапка отива в бездънният джоб на богопомазаните.
25
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прекалено много се ограничава алкохола тук. До 5-6 бирички е нормално да си кара човек, вече тренирани и на 10 или кило ракия също не е проблем. Тоя тормоз над хората е прекален вече
24
2
 
6
 
! Отговори
мен преди 6 години
в белите страни да работиш в пътната полиция не е престижно,а тук точно. обратното,защо ли?
23
11
 
1
 
! Отговори
растрел з а катаджии преди 6 години
единствените терористи на пътя с а служители на МВР И КАТ..Няма други..заради тия пидирасти ще ни подпалят земята ..тъпите гадини принудили милиони водачи на МПС да увреждат земята с включени фарове през деня и холограми подържащи масови убиици..
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това си е така от както посещавам дискотеките и намаляват ,смешници
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 27 години КАТ не работи, а някои тук искат все по-строги наказания за шофьорите. Защо не се замислете, че и сегашните строги наказания не се прилагат, та искате да запишете в закона още по-строги наказания, които очевидно пак няма да се прилагат?! Сега КАТ санкционира по груби сметки при едно на всеки 100 хиляди нарушения и това е проблемът, а не че в закона наказанията са меки. Строги са, даже повече от неоходимото, но КАТ не прилага закона.
20
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и парадоксално да звучи на някои, ако сегашните прекалено строги наказания се намалят, нарушенията ще намалеят.
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е,в Америка не ги бесят,но тутакси ги вкарват в затвора,ако не знаеш.
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само книжките,и колите да им вземат,а тях в затвора.
17
6
 
16
 
! Отговори
Интерес преди 6 години
Някой има интерес ние дане се оправим. Толкова ли не могат да вкарат 2 закона и малко да стегнат полицията. Могат но не искат. Така им е заповядано от usa. Така беше 28г и ще продължи още 28г. Бедния народ само се надява и с това ще си остане- голи надежди.
16
2
 
16
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Умните хора отдавна са го казали: Без контрол и наказания, нама спазване на правилата, а ефективността от наказанията се измерва с тяхната неизбежност, като размерът на наказанията е несъществен. Глупaвите хора искат все по-високи наказания записани в закона.
15
7
 
12
 
! Отговори
До предишните преди 6 години
Никъде по света строгите наказания не са дали резултат. То и сега наказанията записани в закона са прекалено строги и стават все по-строги по искане на КАТ и на хората с промити от КАТ мозъци, но нарушенията се увеличават. То друго не може да се очаква, навсякъде по света е така - става по-лошо, ако само запишеш по-строги наказания в закона. Проблемът е в прилагането от КАТ на записаното в закона, а не, че наказанията сега са меки. В момента наказанията в ЗДвП са несъразмерно строги.
14
6
 
7
 
! Отговори
Без име преди 6 години
Не е само по морето,трябва да се лежи в панделката за това.Трябва да се върнат кпп-тата преди влизане и излизане в градовете.
13
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Гърция Халкидики положението е същото. Пияни и дрогирани сърби са хит в курортите ,карат като луди и не им пука.За осем дена в Ханиоти ,не видях един полицай да патрулира в курортния град. Така , че не говорете само негативно за нашата страна и курортите ни.Гърция не е това, което беше преди времеТакса чадър и шезлонги на плажа от 3.00 евро до 3.50евро. Отделно е консумацията. И те почнаха ,като при нас яко скубане на туристите. Весело лято на всички.
12
3
 
13
 
! Отговори
никой преди 6 години
От началото на сезона били хванали 113 пияни шофьори.... Толкова малко!?Наистина това щеше да е новина, ако беше истина - в България се оказва, че много рядко карат пияни. Разбира се това не е истина, защото това са хванатите само, а не всички шофирали пияни, които са да кажем 100 хиляди пъти повече.
11
6
 
35
 
! Отговори
някой преди 6 години
еми като има будали да ходят в тоя кен_еф съни бийч, хем е гадно, хем е по-скъпо от Тайланд бе. Миналата година 7 нощувки в хотел на първа линия на Карон бийч в топ сезона м. Февруари (баш най-туристическото място в Тайланд - Пхукет) струваше 650 лв. а обслужването все едно си цар. За какво да им ходя на тоя *** бг курорт за повече пари?
10
0
 
4
 
! Отговори
до3 преди 6 години
Нали държите све през медии горива та до дрога кво лаете :)))
9
3
 
11
 
! Отговори
Capital преди 6 години
И по-зле ще става !
8
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DA PROTESTIRAME SRESHTU KAT -PROVERKITE.ISKAME SI SVOBODATA DA PIEM I KARAME.ZDRAVETO I GIVOTA SA SI MOI I SHTE PRAVYA KAKVOTO SI ISKAM S TYAH.