Асеновград пак на протест. Валери Симеонов: Всичко е изпълнено!

Вицепремиерът иска да разбере какви са още исканията на демонстрантите
Обновена: 6 авг 2017 22:58 | 6 авг 2017 21:10,
94
Асеновград пак на протест. Валери Симеонов: Всичко е изпълнено!
Снимка: bTV

Потегли протестното шествие в Асеновград срещу насилието и незаконно пребиваващите в града роми.

То е предвождано от полицейска кола. В него участват около 50 души, като хората се движат по главния път за Смолян, като реално движението по пътя е спряно. Протестиращите възнамеряват да стигнат до площада в Асеновград, предава "Фокус".

Още по темата

Гражданите са се наметнали с български флагове, а лозунгите, които скандират са: "Българи, юнаци", "Сърце, душа за България".

Напрежението в града започна преди повече от месец, когато деца от отбора по кану каяк бяха нападнати и бити от голяма група роми.

Преди да тръгне шествието директорът на ОДМВР – Пловдив старши комисар Атанас Илков заяви пред протестиращите, че от вчера е обявен нов конкурс за назначаване на служители в управлението на полицията в Асеновград за още 9 места. По думите му те ще бъдат разпределени в ромската махала "Лозница".

Той поясни, че до момента там има назначени вече трима служители, които са на курс. Ст. Комисар Илков уточни, че сградата за полицейско управление е подсигурено.

По-рано днес вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че всичко, което е било обещано като ангажимент е свършено до този момент.

"Ангажиментите са изпълнени, както от страна от общината, така и от страна на полицията и на държавата. За мен е странно защо все още продължават тези имитации на протести, така че отивам там, за да ги попитам какво още искат", допълни Валери Симеонов.

"Тези хора не разбират ли, че всички тези протести костват по десетина хиляди на държавата и на тези момчета с униформи", попита вицепремиерът.

Той изтъкна, че когато си тръгва към София, вижда микробусите на жандармерията с по 15-20 души, които се разкарват до Асеновград, за да въдворяват реда.

"Защото някои хора търсят може би не разрешаване на проблемите на Асеновград, а политическа изява", добави Симеонов.

По повод опасенията на протестиращите, че незаконно пребиваващи получават помощи, Симеонов уточни, че според справката, която сам е направил, от 10 000 живеещи в ромската махала "Лозница", одобрени за помощи са само 463. Той поясни, че всяко лице получава помощи срещу нотариален акт.

Симеонов добави, че в ромската махала е осигурено 24-часово полицейско присъствие, което продължава и в момента. Тече и описване и премахване на незаконни постройки. До момента са премахнати 16 постройки и са подготвени документите за още 17.

Вицепремиерът коментира, че върви и проверка на живеещите по постоянен адрес, като до преди 10 дена са били установени 800 човека, които пребивават без адресна регистрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
17
 
! Отговори
Отлагай и забрави преди 6 години
Едно е да обещаеш, друго е да го изпълниш. Тук се прилага много стара и отработена тактика - Отлагай и забрави.
47
40
 
1
 
! Отговори
Intellirom преди 6 години
Ако бели хора бяха нападнали децата, случая щеше да е забравен, ама нали е черен давай ся протести и създаване на напрежение.
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
do 83 Валери Симеонов бил човек? Ай сстига, беее! Огромно чувство за хумор имаш.
45
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименБСП заедно с ОП (НФСБ, Атака и ВМРО) трябва да управляват България.---------------------------------------E как тъй ? Еле *** каза, че патриотите са ФАШАГИ :D Искаш да кажеш, че комунисти и фашисти трябва да управляват България ли хахахаха
44
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП заедно с ОП (НФСБ, Атака и ВМРО) трябва да управляват България.
43
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ви е виновен Валери Симеонов, поне се опитва да помогне човека?
42
5
 
2
 
! Отговори
цакат с камери бира преди 6 години
на снимката полицейска мафия уврежда тежко града с терористични камери и високо проникващи скенери ..вижте проникващо радиационно облъчване от дясно на колоната..НАсилницит е с а отровени с отровна бира да пият айрян и кисело мляко ..може и таратор.
41
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да и като се наметнеш с флага и ставаш егати патрЕота. Ми да махате че ако хвана едно дърво...
40
5
 
3
 
! Отговори
Mitko USA преди 6 години
Do Kliuchat ot PalatkataHey!Ti si platen provokator!Ti se opitvash da umilostivish chestnia i s pravo gneven bial Bulgarin!Spri da suzdavash razdori i ostavi onezi koito ti plashtat mrusni pari da rabitish sreshtu belite Bulgari, a ela da otstiyavash pravata ni!Razbra li me, a?
39
3
 
43
 
! Отговори
extremist преди 6 години
"Тези хора не разбират ли, че всички тези протести костват по десетина хиляди на държавата..."- СПОКО ШМА*ТКА, ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ НИЕ ДА ТЕ ПИТАМЕ: "СТРУВАШЕ ЛИ СИ ЗА ЕДИН ХОТЕЛ И ЕДНИТЕ МУ ДЕСЕТИНА ХИЛЯДИ, ДА ОСТАНЕШ БЕЗ ГЛАВА..."
38
1
 
28
 
! Отговори
х преди 6 години
Вече почна ли гражданска война ?
37
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валери Симеонов българин ли е ? Ако да, защо не прилича на българин ?
36
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В партията на това лице с азиатски черти има членове, които се занимават с трафик на мигранти. Всичко е ясно.
35
13
 
28
 
! Отговори
Ключът за палатката преди 6 години
Не вярвам, че ромите всички се раждат разбойници и простаци.Познавам и такива с големи сърца и по-човеци от българите.Една приятелка родена и израстнала насред едно гето в един малък град е доста по-интелигентна и свестна от много познати бели момичета, който съм чукал 15 мин. след като се запознаем.А също така и ромите са много задружни и 100 скачат за един, а ние българите гледаме как някой мутра пребива сляпа бабичка на спирка и си бъркаме в носа, докато друг мутра краде милиарди от народа
34
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Далавери си защитава родата. Какви са тези протести сега? Все едно протестирате срещу самия всемогъщ ВИЦЕПРЕМИЕР който собственоръчно се докосва до божествените (на ББ) топки.
33
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 50 - Ориент е в мъжки род.Пък при нас в Провадия всичко е мирно и тихо-даже и сега/часът е 23,15/ гърми музика,която започна в 7,00 ч.сутринта, в гетото и целия град е на джумбаре,не на протест-така икономисваме 10 000 лв. на държавата......
32
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пребиййте тези нещстници!!! Протестъри и платени пмияри.
31
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Тези хора не разбират ли, че всички тези протести костват по десетина хиляди на държавата и на тези момчета с униформи", попита вицепремиерът."Милият той, загрижен за 10 бона, дето Парламента ги изяжда, изшофирва, изконсумирва и бърши задниците за 2 дни. ***. От сега всеки ден във всеки град - протест!!!! За 10 хиляди лева се прави, божеееее....
30
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия в Асеновград за глоби не са ли чували? Поне да оправят бюджета на общината.
29
24
 
3
 
! Отговори
Rezistent преди 6 години
Такава провинциална диващина е в такива градчета, там живеят само *** и аборигени !