Деца, старци, кмет – в родопското Момчиловци учат китайски

Има скок на китайски туристически групи в селото
7 авг 2017 18:00, Анисия Иванова
7
Деца, старци, кмет – в родопското Момчиловци учат китайски
Архив: Булфото

Жители на Момчиловци проговарят на китайски. Родопското село, прочуло се в азиатската държава с млечните продукти с марка "Момчиловци", през лятото организира курсове за изучаване на китайски, информират от кметството.

Засиленият интерес на местното население към езика е свързан както с активните контакти на Момчиловци с китайската млечна компания "Брайт", така и с увеличаващия се поток от туристи от Китай през последните години, обяснява кметът на селото Сийка Суркова.

Лятната школа включва два курса по китайски - за деца и за възрастни. Курсисти от 7 до 65 г. , включително и кметът, посещават езиковите уроци. В програмата са включени и лекции, запознаващи с китайската култура. Предвидени са и уроци, въвеждащи в чайната церемония. Лекторите са преподаватели от института "Конфуций".

Увеличеният брой китайски туристически групи, преминаващи през Момчиловци се усеща особено през летния сезон, посочва кметът Сийка Суркова.

Основна атракция за летовниците от Китай е технологията по заквасване на кисело мляко.

Първите курсисти, изучавали китайски език, ще получат сертификатите си по време на Фестивала на киселото мляко през септември, организиран съвместно с компания "Брайт".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В някои райони на страната се организират курсове по циг...ан ски език защото има неканени туристи от циг...ан ски произход .Не ,че има лошо ,ама не са платежоспособни ,покрадват доста и нещо с хигиената са зле .Пък и като дойдат на гости забравят да си тръгнат
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напоследък на различни места гонят туристите, например в Барселона.Не искам тук да се напълни с китайци. Това не значи, че ги мразя. Просто имат друга култура и манталитет.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Пенчо.България ще я има и българското ще го има ,но не с цената на омразата,към други народи.Където се е намесила Русия,все е нищета и бедност.А,КЪДЕТО Е НЯМАЛО КОМУНИЗЪМ,СА СЪС СТО ГОДИНИ ПО НАПРЕД ОТ НАС,ПО БОГАТИ,ПО МОЖЕЩИ,ПО ЩАСТЛИВИ,ПО СПОКОЙНИ,.ДЕМОКРАЦИЯТА ПЕНЧО,НЕ ТИ Е ВИНОВНА ЗА ЗЛОБАТА,КОЯТО ТЕ МЪЧИ.СПИ СПОКОЙНО И СЪНУВАЙ УБИЙЦИТЕ ЛЕНИН И СТАЛИН!
3
0
 
1
 
! Отговори
Таню преди 6 години
До АнонименДано поемат повече неща... Независимия съд, енергийните нужди, предприемаческата ниша поотрасли... :)
2
0
 
2
 
! Отговори
Сотир преди 6 години
Почна се....
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СКОРО ЩЕ ИМА МНОГО ГОЛЯМ СКОК НА КИТАЙЦИ В БЪЛГАРИЯ ВЪОБЩЕ.И ДАНО ПОЕМАТ ТУРИЗМА И ЖЕЛЕЗНИЦИТЕ, ЧЕ СА МНОГО ОПРАВНИ.