Мълния уби човек и рани друг край Батак

Сигналът за инцидента е получен към 14:00 часа
8 авг 2017 18:54, Петя Славова
1
Мълния уби човек и рани друг край Батак
Снимка: архив, Булфото


Мъж е починал, а друг е ранен от паднала мълния в района на язовир "Широка поляна" край Батак, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигнал за трагичния инцидент е получен днес около 14.00 часа в дежурната част на РСПБЗН-Батак. Поради отдалечеността на местността, към мястото на инцидента потеглили два противопожарни автомобила с шестима пожарникари - един екип от службата в Батак и друг от РСПБЗН-Доспат.

Пристигайки на мястото огнеборците са установили, че е възникнал пожар в дървена барака, предизвикан от паднала мълния въпрху постройката.

В резултат на това е починал 68-годишен мъж от Стамболийски, а негов 49-годишен приятел е с изгаряния по краката и едната ръка, пише "Фокус".

Огнеборците загасили огъня напълно и не му дали възможност да се разрасне и навлезе в гъстата иглолистна гора наблизо. На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Пещера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: батакмълния
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мълнията е нещо много естествено, и много опасно. Всички си мислим, че няма да ни се случи... Като джак-пота е, само че е много черен джак-пот.Не знам какви са най-добрите места да се предпазиш, но автомобилът е едно от тях(фарадеевия кафез). Само да се махне антената(все пак), щото дърпа мълнията като муха на мед. Но пак не е много страшно, има гуми.