Рекордна безработица в селата, половината без поминък

Заетостта в градовете ни пък е по-висока от тази във Франция, Италия
Обновена: 8 авг 2017 15:25 | 8 авг 2017 13:52, Камелия Цветанова
24
Рекордна безработица в селата, половината без поминък
Снимка: Булфото, архив

България отново е на последно място сред страните от ЕС в класация. Този път тя е за заетостта между гъсто населените и слабо населените места, като се оказа, че при нас се наблюдава най-голямата разлика между градове и села, съобщиха от Института за паразрна икономика.

Данните на Евростат от ежегодното изследване EU-SILC показват, че през 2016 г. е заето 57,4 на сто от населението в българските села и 73,7 на сто от това в градовете.

Тази разлика от над 16 пункта е на практика без аналог в ЕС, като причината за нея е най-вече ниската заетост в селата, уточняват от Евростат.

В същото време заетостта в градовете у нас е по-висока от средната за ЕС.

Именно там се вижда и най-ясно възстановяването на трудовия пазар, като предкризисните нива на заетостта са почти достигнати. 

Заетостта в българските градове е по-висока от тази в страни като Франция, Италия, Австрия, Испания и Полша.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: градселоЕвросат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е вярно !В Бг няма безработни !Само -мързеливи !))))))))))))...места за Депутати ,има ли -не Заети ?!?Само питам ?
23
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 2 години бях изумен от изкупната цена на ябълките в Троян. 4 ст за килограм. Къщата в която бяхме отседнали, собственика занесе 2 чувала ябълки, които бяха оценени на 1.80 лв. Една бутилка олио не може да си купиш с тези пари. Верно, че ябълките не са най-добрите за ядене, но все пак е плод някакъв, който цяла година го гледаш.
22
0
 
36
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Пак първи!
21
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе нали Боко каза че в България нямало никаква безработица? Каквеи са сега тия работи? Ние на краля - слънце ли да вярваме или на такива статистики?
20
8
 
36
 
! Отговори
До 3ти преди 6 години
Чудя се,как ли са живеели предците ни,без Кремиковци и Полимери?Моите баба и дядо с 30 дка лозе двама студенти са гледали!Е да нямало е УНСС - то и др.Гечев!
19
2
 
39
 
! Отговори
берекет преди 6 години
До реалистСлед като всички селяни отидоха да живеят в града и оставиха селото за бабснаб.Къщите ги превърнаха във вили и помощни стопанства.......
18
2
 
32
 
! Отговори
Erenge преди 6 години
Dupise bege politika za zaednost.
17
2
 
42
 
! Отговори
реалист преди 6 години
До бг картинкаСъгласен! Вчера,понеделник, гледах нови обяви от БТ за 15 учителски места, влизам в сайта на РУО, тези места са със срок за подаване на документи до същия ден на обяд. Това свободни места ли са? Ха, ха!
16
2
 
44
 
! Отговори
:):) преди 6 години
може да кажете, не е на място коментара, но тук из форумите има едни на които за всичко Путин им е виновен или русофилите в Бг.Ей сега да ги чуя, за стотиците селца и махали изоставени и чезнещи по цяла България.В съседна Румъния няма такова чудо, може да са малки и мизерни някои но хора и живот в тях има.
15
2
 
43
 
! Отговори
Селянин преди 6 години
В моето село всеки се оправя криво-ляво. Кой има близък в чужбина, кой краде дърва и така. Аз съм в София и като си идвам си почивам много. Разбираме се за футбол, като ако се разберем за 3, значи мача ще почне към 4 и нещо. Хората са спокойни и много по-щастливи. Не са изгубили чувството си за хумор, а де не ви казвам какви сватби вдигаме, че ще ви хване яд.
14
1
 
75
 
! Отговори
ффф преди 6 години
90% от селата са МЪРТВИ Минах през 5-6 села в Сакар Изоставени огромни къщи Някакви баби като огънати черни призраци гледат в нищото Коли на по 30 год разпаднали се от ръжда и то 3-4 в цялото село по улиците Оскубани кокошки ровят из *** СТРАШНО Е
13
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 8То заради такива като теб сме на това дередже. От там е крилатата фраза: Кво прайш - нищо на работа съм!
12
17
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Орешарски защо не оправи безработицата в селата?
11
3
 
68
 
! Отговори
бг картинка преди 6 години
Глад в градовете и мор по селата. Работещи бедни в градовете и ликвидация на селата. Обявите за работа са за места, които са менте и е по-добре да бъдат закрити.
10
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали си имаме супермен,казва се Б.Борисов.Той ще оправи нещата,въпреки че не е главния виновникза това положение.
9
1
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баща ми си кара летата в едно село край Аврен и и там единствените работни места са кметски наместник и магазинерка хран стоки. Всички с желание да правят нещо пътуват, другите пият и копат в градините или гледан по някоя овца, кокошки и др. Все си мисля колко е спокойно там, да стегнем имота и да ходим и ние, ама то не е и село даже Като бях ученик не можеха да ни приберат от делиормана, ама селото беше пълно с ученички от Русчук,София, имаше читалище,ресторант,даже футб отбор-Вихър. Сега е леш
8
31
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селата са за почивка, а за живеене само ако има голям град на близо където да ходиш на работа. Стига сте се тюхкали, свърши времето когато България беше превърната в едно огромно село което да храни СССР.
7
8
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фалшива новина. Суджук Паша рече, безработица вече няма. Не работят тези които не искат. Велик е Суджук паша, неспасяем е! Всеки ден с него България губи много. Дали ще може да се възстановим когато го изритат, не знам?
6
12
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5:Генерал Радев ли имаш в предвид?
5
22
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страната е в подем благодарение на мъдрото управление на Генерала.