Обявен е оранжев код заради жегите в цялата страна утре

Максималните температури ще са между 34° и 39°
Обновена: 9 авг 2017 22:20 | 9 авг 2017 22:17, Анисия Иванова
0
Обявен е оранжев код заради жегите в цялата страна утре
Архив: Булфото

Оранжев код за опасно високи температури е в сила за цялата страна за 10 август, според сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

От НИМХ предупреждават, че горещото време продължава. Максималните температури в страната ще са между 34° и 39°, в София - около 34 градуса.

Хората трябва да бъдат подготвени, тъй като високите температури могат да доведат до здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца.

Според прогнозата на метереолозите през нощта ще е ясно, утре отново слънчево и горещо. В следобедните часове над планините и в североизточните райони ще се развива купеста облачност, но превалявания са малко вероятни.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца - слабо ще се понижи.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб, по високите части до умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27 градуса, на 2000 метра - около 19 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 29-31 градуса. Температурата на морската вода е 26-28 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари