РЕТА: България да забрани впрягането на коне по морето!

Жегите измъчвали животните, теглещи файтони
Обновена: 9 авг 2017 09:01 | 9 авг 2017 08:10, Елка Василева
62
РЕТА: България да забрани впрягането на коне по морето!
Снимка: архив, Булфото

България да забрани впрягането на коне във файтони по морето заради жегите, които мъчат животните - за това настоява германската природозащитна организация РЕТА. Според нея у нас животните се мъчат в името на туризма.

“Те са принудени да теглят тежки файтони или да стоят часове наред на твърдия асфалт под жаркото слънце. Непрекъснато се случва коне да рухват от изтощение”, пише в отворено писмо до медиите Петер Хьофкен, съветник на PETA по въпроса за животните в развлекателната индустрия, цитиран от "24 часа".

Повод за писмото са високите температури от последните дни. В него се дават и експертни предписания как да бъдат обгрижвани конете при жега около и над 30 градуса. Може да се стигне до слънчево изгаряне или дори до топлинен удар, алармират разтревожените защитници.

За защита от мухи през лятото животните трябва да носят маски и покривала от фина мрежа, препоръчват още от PETA. От организацията обобщават, че при над 30° животните трябва да се изкарват само сутрин и вечер.

“Става дума за коне в курорти и градове, които се използват като туристическа атракция в горещините”, обясни за “24 часа” Петер Хьофкен.

В PETA получавали десетки сигнали от туристи, включително и от България, в които описвали условията на работа на атракционните коне в курортите.

“В Париж и Лондон по тази причина вече са забранени файтоните за туристи, а предстои да ги забранят и в Рим и Берлин. Не става дума да се мажат конете с крем против изгаряне, а да не бъдат използвани в града генерално. Мястото им е на зелената ливада под сянката”, каза Хьофкен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: конеРЕТАфайтони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Конят предостатъчно е дал на човека. Не е ли време вече да го оставим сам на себе си. На свобода(как точно може да стане не коментирам).
34
0
 
7
 
! Отговори
Mmm преди 6 години
А за конете във Виена и в Кордоба (Испания) нищо не казват. В Кордоба е доста по-горещо!!!
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обаче животни в цирка-може.Те съща са на работа....Но от PETA като си приберат глобите ходят да маат кюфтета...
32
0
 
2
 
! Отговори
O.o преди 6 години
В Блекпул е фрашкано от коне с файтон и конски фъшкий по цялата им атракционна улица срещу плажа.
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ъъъъъъ,за конат ми какъв слънцезащитен крем да ползвам,може ли да ми кажете??С какъв UV филтър и какво число??Може ли кремът да е на спиртна основа,може ли да съдържа парабени........??Искам да знам,че да ни *** ушмулят с някоя глоба!!
30
3
 
4
 
! Отговори
Тojo преди 6 години
До Анонименшото баце във Виена и Краков тимпиратурите ни са същитите...*** и тая география ***...
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо пък точно по нашето море? Интересно защо не са поискали същото за файтоните във Виена или да речем в Краков?
28
2
 
18
 
! Отговори
Възмутен българин преди 6 години
Не съм съгласен да се вземе хляба на хората.Макар предимно роми, те работят и си изкарват честно хляба, за което ги приветствам.Плюс това се вижда, че се грижат за животните, което е похвално.
27
2
 
14
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
Тези да се оправят с животните от изток,които ги превзеха пък после да мислят за нашите коне.
26
2
 
11
 
! Отговори
Гочи преди 6 години
Ами германската организация ще изиска ли същото и от Гърция? Щото там не е по-различно. Или пък там може, н.п.
25
8
 
8
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Защо само по морете? Да се заброни изобщо живата тяга.Това го няма никъде по света в 21 век.Защо не се спазва закона за защита на животните и закона за хуманно отношение към животните? Или за ци...те може.Къде е министъра на земеделието и храните? Пустиняци такива.Ами хората работещи на открита при 40гр....?
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тогава ,ще минем на мулета или катъри,може ли?
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изглежда американското ядрено оръжие на германска територия здраво работи... Навремето се пишеше за "неутронно оръжие" : сградите и оборудването- цели и здрави,но хората - липсващи или изкукуригали.Става ясно,че след 1989г -и особено след разширяването на ЕС -много "неутрони" се разхождат из парламентите,правителствата и неправителствените организации на Европа- и в резултат някои ги удря в главите,други в гащите,мъже стават първи дами,жени си пускат мустаци.Докъде стигна демокрацията?
22
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да разбера защо конете ще бъдат защитени само по морето? РЕТА защо дискриминира конете в София да речем? Предлагам да им пращаме снимки на тези измъчени животни от София и другите градове на страната /не морски/, за да се види на какъв хал са и да попитаме РЕТА за тях не са ли загрижени също? Или понеже ромите са тези, които ги впрягат в каруци, не им е удобно на РЕТА да предложат изобщо да се забрани измъчването на коне?
21
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно съм за. В Берлин има рикши и такси-колела. Отварят работни места и не цапат пътя. С коне приличаме на дивия запад. Не може да искате съвременен вид на градовете, а да поддържате миризмите и мръсотията. На коня мястото му е на село в обора, не в центъра на града. Ако ги оставите ромите, те и мечките пак ще вкарат. Само електро- и колела-таксите, рикши, никакви дизели и катафалки в градовете. Който иска да цапа, да ходи на село.
20
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Петер Хьофкен да ме тегли с файтона и да джвака сено. *** и видиотените еврорасти. Хак им е, че ги праскат до далака диваците, които си поканиха на гости безсрочно.
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в Бангладеш и Пакистан не искате ли да се забрани ползването на коне в жегите? Ама там май нямате никакво влияние, нали...Или пак в България защо не поискате да се забрани ползването на коне, ама в нормалните градове и в селата, където т.нар. р0ми им скъсват кожата от юркане? Аааа, ама то "р0мите" не са по вашата част. Тях ги обгрижват едни други "правозащитни" организации. Грантаджии и кинтаджии. Пак като вас, де.
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВладоМи работи за себе си бе :) това е капитализма в крайна сметка :) ама като за нищо не ставате ще работите на другите.
17
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излиза, че е по добре да си животно отколкото човек в днешно време. :(
16
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо ново. Всеки знае, че в БГ открай време живеят варвари.