Гигантски хотели и евтин алкохол? Не, България е много повече!

Германско издание хвали страната ни като лятна дестинация
11 авг 2017 19:36, Мария Захариева
34
Гигантски хотели и евтин алкохол? Не, България е много повече!
Снимка: Reuters, архив

България е популярна дестинация за търсещите изгодни ол инклузив почивки на море. Но една кратка разходка отвъд плажа е достатъчна, за да стане ясно, че черноморската страна има какво още да предложи на туристите, пише германският вестник Die Badische Zeitung, цитиран от "24 часа".

И през настоящия летен сезон плажовете на Испания, Италия и Гърция са препълнени, а Турция продължава да бъде избягвана от туристите, опасяващи се от нападения. Ето защо България все по-често попада във фокуса на летуващите. Страната, която е член на Европейския съюз от 2007 г., предлага много повече от гигантски бетонни хотели и евтин алкохол, които до този момент привличаха предимно организираните туристи.

В непосредствена близост до популярните черноморски курорти има редица забележителности, които може да зарадват туристите – като например византийски крепости и уникални скални пещери. Между тях се простира огромен зелен килим, изпъстрен с цветя в червено, жълто и лилава. А откриващото се небе е по-синьо, отколкото където и да е другаде по крайбрежието. И въпреки това гостите в районите, отдалечени на километри от плажовете, може да се преброят на пръстите на едната ръка.

Единственото, което се изисква от почиващите, дръзнали да разгледат природните красоти в крайбрежните райони на България, е нагласа за приключение и най-вече добро чувство за ориентация. Екопътеки и маркирани маршрути има в природния парк "Златни пясъци" или в планината Странджа.

Проблемът е, че информационните табели са дефицит - очевидно липсва финансиране. Така една кратка разходка може да се превърне в истински преход за хората, които нямат опит с ориентацията в природата. Но пък компенсацията за лошо поддържаната инфраструктура е наистина невероятно красивата гледка на горите, които са дом за редица редки животински видове. 


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Inige преди 1 година
Gratis bg kakophonia non stop 24x7x60x60
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Места за балконинг! Най-популярния спорт - като там няма конкуренция и стрелби за парко място! Просто те прибират на cool място.
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропуснали сте евтините ***.
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Платена реклама от Ангелкова и мафия. Всички знаем какви хора идват на почивка в България за съжаление. Алкохолици, педофили и по принцип най бедните хора от нормалините държави. Дори най бедни пак си прекарват като царе тук-представете си колко сме зле ние.
30
1
 
2
 
! Отговори
радев преди 1 година
платена реклама
29
3
 
9
 
! Отговори
Advocatus Diaboli преди 1 година
Гигантски хотели и евтин алкохол? Не, България е много повече! Повече бетон, повече асфалт, повече бандюги, повече суджуци, повече такси за празни столове...
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слунчашката пица била по-добра от италианската? Алеле мале! ***-***!
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анон
Явно не излизаш много по далече от барна(barn)братко. Остави вилата и сеното и се образовай малко преди да пишеш глупости, отдавна има хора с доста доходни работи в България. WHAT ABOUT THAT.
26
4
 
1
 
! Отговори
анон преди 1 година
До Анонимен - ми то вие хубаво ходите до гърция, ама го правите с крадени пари - в бг няма как да изработите реално стойността на почивка дори в гърция. и в чужбина няма. уот ъбаут дис?
25
0
 
3
 
! Отговори
Сам Г преди 1 година
До Анонимен *** пишеши за ПАРИ тук са ПРОКЪЛНАТИ!!!
24
2
 
6
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 1 година
Да повече е ! Вилнеещи *** ! Вилнеещи престъпници! Вилнеещи доктори ! Вилнеещо правосъдие ! Вилнеещо образование ! Вилнеещи "работодатели"! Вилнеещи по морето хотелиери и ресторантьори !Вилнеещи политици ! Мъчещи се да оцелеят още някои и друг ден пенсионери !
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не забравят и по 100-200 евро за таксито, което ще ги разходи дотам и обратно. Така е де, ден година храни.

А проблемът с планинските пътекит е сериозен - не разбирам толкова ли трябва да се чакат евросредствата, че да не се похарчи малко за 2-3 кутии с боя?
22
6
 
6
 
! Отговори
да ги е яд преди 1 година
Явно гърчулята усещат че губят и бдят над форума. А и рашките. Нали мегалиидея е още в главите им...
21
10
 
8
 
! Отговори
морето и не само преди 1 година
Аз предпочитам да ям пица на морето вместо на Пиаца Навона например.
По-вкусна и по-евтина. Апък в гърция не могат да ме заведат с никакви реклами.
20
5
 
13
 
! Отговори
Trolland Dump преди 1 година
Гигантски хотели и евтин алкохол? Не, България е много повече!

Имаме и ***, имаме и ***! Евтини, ако са от прекалилите със солариума и малко по-скъпи ако са бледолики.
19
0
 
3
 
! Отговори
На чист майчин преди 1 година
Fокуса на летуващите, уникални скални пещери, огромен зелен килим, изпъстрен с цветя в червено, жълто и лилавA, организираните туристи, откриващото се небе, информационните табели са дефицит...
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен
Не целия плаж е такъв,а селянията се среща навсякъде.
17
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Селяния до шия,
Мир до колене.
Тоеа изчерпва
БГ морето
16
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички пишещи негативно тук,автоматично след това предлагат Гърция като алтернативна дестинация,то е ясно,че конкуренцията ги пуска такива негативни писаници.
15
2
 
3
 
! Отговори
HA HA преди 1 година
До Анонимен

TABELI HE SLOCENI A PARITE ZA TYAH SA V NYAKOY DCOB