Градушки и гръмотевични бури, жълт код за 4 области

Температурите ще се понижат, на места живакът пада до 18°С
5
Градушки и гръмотевични бури, жълт код за 4 области
Снимка: Булфото, архив

Жълт код за опасност от градушки и гръмотевични бури е в сила за 4 области на страната за 13 август. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). Кодът е в сила за областите София, Видин, Монтана и Враца.

През предстоящата нощ и утре до обяд, при преминаването на студен атмосферен фронт, ще се развият гръмотевични бури с валежи и градушки. Временно явленията ще са интензивни. Очакваните количества на валежите са: 10-15 л/кв.м, в отделни райони до 30-40 л/кв.м.

Температурите ще се понижат, значително в западната половина от страната и максималните ще са от 18° – 22° в западните райони, до 32° – 34° на места в източните.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за август – ще се повишава.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Привечер облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, който вечерта ще се усили. Максимални температури на въздуха: 29°-32°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще е 2 бала, вечерта по северното крайбрежие ще се усили.

Над планините ще е предимно облачно с валежи от дъжд. Ще има и гръмотевични бури. Ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър и с него температурите ще се понижават. Максималната на височина 1200 метра ще е 17° – 18°, на 2000 метра – около 10°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Положението в София е катастрофално, пълна безхаберност от управляващата върхушка на Герб. Освен да крадат да бяха помислили да почистят каналите. Гнусни мутри
2
1
 
9
 
! Отговори
Бай Некой си преди 6 години
Лято е. Нормално за такива неща, но въпросът е защо кметът на Град София фъндъкова не ходи на работа? Този извод се налага от запушените шахти по улиците като ги превръща в Море. Но че много краде е ясно, защото "изчистването" и "отпушването" вече е осчетоводено, парите са прибрани, а стадото (данъкоплатците), пак си трае, *** пак си се возят без билет в рейса и така до края на .....................
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСИЧКО ЗА СОФИЯ!отстъпваме им градушките и другото от сърце!