Собственици на морски дискотеки: Симеонов гони туристите!

Акциите му били показни и нарочни, жалват се те
Обновена: 14 авг 2017 10:24 | 14 авг 2017 10:23, Камелия Цветанова
54
Собственици на морски дискотеки: Симеонов гони туристите!
Снимка: Булфото, архив

Собствениците на нощни клубове в Слънчев бряг се оплакаха от действията на вицепремиера Валери Симеонов, който две поредни нощи прави проверки в курорта, защото имало много нарушения.

Наемателите на заведенията обаче са категорични, че всичко им е изрядно.

"Това беше една показна акция. До момента не сме имало нито един съставен акт. Нарушаването на нощната тишина е много абстрактно понятие", коментира пред Нова телевизия Веселин Борисов, собственик на Bedroom, клубът, в който Валери Симеонов беше освиркан при пристигането си.

Още по темата

Борисов е категоричен, че акцията е била показна и нарочна: "От 10 години съществува този клуб и винаги сме били 100% законов обект и това се доказва и от проверките, които ни се правят ежедневно".

Според него нощният клуб е в пълното си право да работи и след 00 ч. и това ще бъде доказано в съда. Борисов попита кой ще поеме загубите на клуба заради проверката на вицепремиера.

"Контролираме силата на звука в заведението чрез уредбата за музика", поясни Данаил Петков, управител на клуб Оксижен, в който беше арестуван известният DJ Станчо.

Той настоя, че в клуба не е имало никакви нарушения. Според него проблемът е в това, че компетентните органи не са казали през март или април, че Слънчев бряг ще бъде много тихо място.

"Трябваше да излязат с ясно становище, че политиката през това лято в комплекса се променят правилата и ще е нужна тишина, за да се избегне напрежението, защото сега ние излизаме излъгани, а си плащаме наемите", настоя Петков.

Според Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците е станало ясно, че за Слънчев бряг непрекъснато се говори и то все лошо.

"Ако в Слънчев бряг не се случи нещо, няма да е Слънчев бряг или ще има инциденти, а ако ли не - ние ще си създадем", скочи тя.

Според нея по този начин само се срива имиджа на курорта и от това губят всички.

"Тези 2000 – 3000 души, които са били в клубовете през уикенда, са избрали Слънчев бряг, за да похарчат парите си тук, а някой с всички сили се стреми да изгони и малкото хора, които са останали да почиват в България и да ги подтикне към това да инвестират парите си в чужди икономики като летуват зад граница", обвини Иванова.  

Днес предстои Симеонов да обобщи проверките по морето от последните дни. Това ще стане на заседание на Координационния съвет по туризъм в Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дасе чете: МУТРИТЕ се оплакват, че властите им спират далаверите
2
2
 
22
 
! Отговори
Е, преди 6 години
как няма да са на 100% законов обект, като на местно ниво си плащат на всички инстанции, навързани са с пари, и не дойде ли някой от другаде, никой няма да ги пипне с пръст!
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, но кои туристи гони? Еинглиш мен ен со?