Свършва застудяването. Жегите се завръщат

Очаква ни типично лятно време, съобщава синоптик
14 авг 2017 10:00, Петя Славова
4
Свършва застудяването. Жегите се завръщат
Снимка: Bulgaria ON AIR

Рязката промяна в климата от последните няколко дни зарадва едни, но разочарова други. Това се дължеше на студения атмосферен фронт, който премина през страната ни. Той донесе със себе си типичните валежи, градушки и захладняване. Остатъчната дейност от фронта все още отшумява в Североизточна България.

"През тази седмица ни очаква типично лятно време, като в петък и събота температурите ще достигнат до 35 градуса. Живакът ще се покачи до 43 градуса в Русе и Сандански, тъй като следват най-топлите дни от лятото. Вероятността за градушки е изключително малка за предстоящите дни", това каза синоптикът Симеон Матев в студиото на "България сутрин".

Той добави още, че август се очаква да премине в топло време, без остри повишавания на температурите. Правилата за безопасност по време на гръмотевична буря, припомня още гостът, трябва да са императивно важни и да се преговорят.

"Най-опасните мълнии са облак-земя. Те имат тази репутация, тъй като може да пострадаме дори ако ударят обект до нас. В електрическия стълб на тези гръмотевици може да се развият температури от порядъка на 18 000 градуса по Целзий", отбеляза Матев пред Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пълни измислици, няма да има такива жеги, този да си върне дипломата или да си намери друга работа
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Рязката промяна в климата от последните няколко дни" - ако е рязка промяна в последните дни, значи няма нищо общо с климат, тъйкато той се отнася към дългосрочни промени.