Дискотеки дънят децибелите: Акция "Тишина" и в Созопол

След проверките баровете увеличавали оборотите с по 1000%
15 авг 2017 08:52,
102
Дискотеки дънят децибелите: Акция "Тишина" и в Созопол
Снимка: flickr

Поредният рунд от акция "Тишина" ще продължи в Созопол, с нов залп проверки по дискотеките, за които също имало сигнали че дънят на високи децибели. Това стана ясно от изявление на вицепремиера Валери Симеонов, след проведения в Бургас Координационен съвет по туризъм.

Още по темата

Вицепремиерът подсказа, че в идните седмици усилията ще се насочат и в тази посока, но според него ноу-хауто, което вече е наложено, ще продължи да се развива и да работи още по-успешно.

"Имайте търпение, знаем какво правим. Проблемът ще бъде изцяло изкоренен и в момента виждате само първоначалните ни успехи. Предстои още много", закани се Симеонов и допълни, че били затрупани с благодарност за това че спрели шумовата вакханалия.

Според него, в резултат на проверките вече имало спад на нарушенията по всички направления - кражби, проституция, спад на актовете за нарушаване на трудовото законодателство. 

"Няма нито един случай на стомашно-чрвени инфекции, няма обезглавяване с джетове, няма алкохол в туби", коментира вицето, цитиран от "Монитор".

Симеонов отчете, че са издадени 132 заповеди за запечатване на обекти, 89 от които са за заведения. Имало заведения, които в сравнение с миналата година са качили оборота  с цели 1000 %.

Той цитира и конкретни цифри, според които Какао бийч е увеличил оборота си с 85%, а Бедрум с 87%.

Според него има сериозни резултати от акция "тишина", а от вчера секнали и сигналите за силна музика на горещия телефон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
3
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Само така Валерка, затова съм те избрал!
81
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това верно прилича на разправя между мутри. Просто една от мутрите използва частни силови структури, а другата мутра - държавните. Някак си не ми изглежда като въвеждане на ред от държавата, още повече, че става дума за строго определени места, подбрани от Симеонов. Повечето хора, не са против въвеждането на ред, а против мутризацията, на което приличат тези акции. Ако се търсеше намаляване на шума и ред такива акции щяха да се провеждат регулярно и навсякъде, а не е така.
80
0
 
5
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Много ги търпите . Позовете се на закона и ще изреват на умряло
79
1
 
0
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Не е нужно да правя пи ар на някой . Сама си реших проблема
78
1
 
3
 
! Отговори
Веа преди 6 години
Опитайте и вие . Трябва около 5 пъти да извикате полицаи след 12 и нещата ще приключат .....
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НеаЩо не повика Симеонов?
76
2
 
4
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Абе хора, на улицата която живея има 2 заведения , отделни комшии които си позволяваха силна музика и пригласяне посред нощите без да се съобразяват . След като няколко пъти извиках полицаи и им написаха актове всичко приключи . Това е моят опит с превъзпитанието . Никой вече не слуша музика след 12 .
75
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България полека става по-тоталитарна държава отколкото е била при соца. Всичко вече се контролира - бизнеса е под тотален държавен контрол, натиск и рекет, под мотото "борим се със сивата икономика" поставиха сделките на гражданите под контрол и ги накараха административно да държат парите си в банки, като приеха лимит за плащания кеш. ДАНС вече може да проверява всички сделки над 2000 лв. и парите ви в банките, пръстови отпечатъци на документите. Хората в България губят една по една свободите с
74
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Притесняват ме не самите акции, а участието на политик в тях. И двойния стандарт на медиите - преди време Сидеров правеше такива акции в заведения, където без съмнение се пласира дрога. Тогава отношението на четвъртата власт беше съвсем различно. Самите акции, ако се правят от съответните институции и не приличат на лична вендета на Симеонов иначе не биха били нищо осъдително.
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
75 Пълен *** си ти. Отвори YT и напиши нещо свързано с партита и нощен живот и да видим дали няма шум :)) Отделно имам приятел който живее в Майорка ...можем да по спорим дали и на Ибиса няма шум и дали са бедняци там?:) Какво значи мислили , че всичко им е позволено ? Аз бях в созопол преди седмица ...Нищо ненормално не видях ? Нито някой чупеше улици , нито някой се е биел ? Отделно сега съм във Варна тук има още повече клубове ...вечер се забавляват хората и също няма проблеми ?
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След Сънчо никакъв шум. Позволява се само индивидуален шум в главите.
71
4
 
6
 
! Отговори
Пътешественик преди 6 години
Този , който пише за Маями, Ривиерата и Лас Вегас, явно никога не е стъпвал там. НЯМА шум , който да смущава околните, няма крясици до сутринта, има музика , но на закрито и до ниво да не нарушава реда. Тези места са заложили на забавленията на богатите туристи, а не на бедняци, които си мислят, че всичко им е позволено. В тези държави има ред и интелигентно управление, а не мутренско-чалгарски изпълнения. Попътувайте, вижте и тогава се изкавайте.
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След Сънчо никакъв шум.
69
0
 
1
 
! Отговори
ХМ до 66 преди 6 години
Написал съм 30 години ,аз и ти знаем в кого е властта и парите ,е малко да се помисли как да се повишават доходите ,това е най-важното да има преспектива за живот в България.Иначе всичко емигрира и тук цялата икономика се срива.Не съм ли прав ,че до сега всичко първо се мисли как да мине през нечии джоб и фирма ,а чак накрая какъв ефект ще има за масата.Силата е в средната класа ,не е в шепа бизнесмени ,казвам го като на приятели ,това трябва да е целта и спасението.
68
1
 
14
 
! Отговори
xy преди 6 години
Гледам много сте се загрижили за бизнеса на божо кравата, митю очите, гочо дзвера и всички *** които унищожават децата ви с дрога, разврат, алкохол и дива простотия.Един човек започна да се бори с тази долна престъпна из мет и всички скочихте срещу него.Ходил ли е някой от вас в оксиджън или подобните му вертепи,да види какво се случва в тоалетните.Дрога и проституция на едро...
67
2
 
12
 
! Отговори
Цанков камък преди 6 години
Само тормоз, глоби, конфискация и затвор за собствениците на шумни заведения. 99 % от тях са на членове на БСП, което обяснява форумният им вой.Успех на правителството, успех на Симеонов!
66
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 56Няма такова , като нормални българи и ненормални. Има възрастни и млади. Това че някой ходи в Гърция да слуша щурците и да блее на преклонна възраст , не означава че друг неможе да отиде на шумно място ? Кой те определя, като нормален ? Сам ли се определяш ? Гърция е сухо, каменисто, скъпо и скучно . Ако трябва да избирам.... избирам България ....Ти си ходи където искаш . Но не определяй хората, че си смешен.
65
1
 
2
 
! Отговори
Цанков камък преди 6 години
Цанков камък ли ти е виновен? Радев ли ти пуска музиката в курортите? Не изглежда да е толкова ***.-------------Да. след като Цанков камък ни струваше 5 млрд лв.А Радев поощрява пускането на силна музика мълчанието си по въпроса и снимките си бос по потник.
64
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХМА защо Орешарски не ти осигури високи доходи и перспектива за бъдещето ти?
63
0
 
8
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Толкова ли е сложно?Бай Иван е работник взима 500лв и не може да консумира нищо повече от стоките от първа необходимост.Ако шефа му дава 1500 лв Бай Иван се отпуска и връща парите чрез потребление.В първия момент шефа ще загуби ,но в дългосрочен план ще спечели много повече.Една машина генерира 300лв дневно ,ако я ползвам 2 дена в месеца ,аз съм на загуба,ако Бай Ивановците имат пари ще я ползвам 20 дена ,но те са спънати от шефовете си.Омъгъосания кръг на 500лв е вече 30 години.