Дискотеки дънят децибелите: Акция "Тишина" и в Созопол

След проверките баровете увеличавали оборотите с по 1000%
15 авг 2017 08:52,
102
Дискотеки дънят децибелите: Акция "Тишина" и в Созопол
Снимка: flickr

Поредният рунд от акция "Тишина" ще продължи в Созопол, с нов залп проверки по дискотеките, за които също имало сигнали че дънят на високи децибели. Това стана ясно от изявление на вицепремиера Валери Симеонов, след проведения в Бургас Координационен съвет по туризъм.

Още по темата

Вицепремиерът подсказа, че в идните седмици усилията ще се насочат и в тази посока, но според него ноу-хауто, което вече е наложено, ще продължи да се развива и да работи още по-успешно.

"Имайте търпение, знаем какво правим. Проблемът ще бъде изцяло изкоренен и в момента виждате само първоначалните ни успехи. Предстои още много", закани се Симеонов и допълни, че били затрупани с благодарност за това че спрели шумовата вакханалия.

Според него, в резултат на проверките вече имало спад на нарушенията по всички направления - кражби, проституция, спад на актовете за нарушаване на трудовото законодателство. 

"Няма нито един случай на стомашно-чрвени инфекции, няма обезглавяване с джетове, няма алкохол в туби", коментира вицето, цитиран от "Монитор".

Симеонов отчете, че са издадени 132 заповеди за запечатване на обекти, 89 от които са за заведения. Имало заведения, които в сравнение с миналата година са качили оборота  с цели 1000 %.

Той цитира и конкретни цифри, според които Какао бийч е увеличил оборота си с 85%, а Бедрум с 87%.

Според него има сериозни резултати от акция "тишина", а от вчера секнали и сигналите за силна музика на горещия телефон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
5
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Никаква смяна не застъпвам работя чрез интернет и в свободното си време влизам да вида какво се пише по сайтовете.Професия доживотен администратор съсипва България,трябва да се работи все пак и тук и тези дето работят да имат начин да успеят защото те генерират парите.Точно това ме дразни ,че не го разбирате продължаваме я по Суджушки вече 30 години и изход няма.Много е просто българина иска високи доходи и преспектива за бъдещето си ,всяка власт само обещава но накрая вреди с нелепи закони.
61
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо ти си застъпил на смяна за да плюеш по ГЕРБ в полза на Радев и Нинова?
60
3
 
2
 
! Отговори
парти енимъл преди 6 години
Зад тези проверки се прикриват кражби за милиони :) Очаквайте скоро поредния "шумен скандал", който ще бъде потушен с някое друго уволнение.
59
4
 
4
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Пълен майтап!Защо като стана 12:00 и всички изчезнахте!Всички сте партиино назначени администратори и цял ден взимате пари за да чистите имиджа на партията.България няма да я бъде!
58
8
 
1
 
! Отговори
до 56 преди 6 години
Колко кафенета останаха?Колко хора вложиха пари за да изградят зали за пушачи и за непушачи?Даже не са 200 000 а много повече!В цял свят има дискотеки ,ако ми кажеш ,че са безшумни браво !Я ми кажи Планетите къде точно си направиха концерта ?Много ги защитавате тези некадърници дето 10 години само евросредства се чудят как да крадът.
57
0
 
7
 
! Отговори
Въпрос? преди 6 години
В центъра на София до Храм-Паметника се лее дива чалга и никои не я чува или вижда. Аиии с..ир на тази уродлива държава с манталитет партиини секретари.----------------А според тебе Радев чува ли тая чалг,а за която ти говориш?
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Цанков камъкЦанков камък ли ти е виновен? Радев даже не беше президент тогава.Радев ли ти пуска музиката в курортите? Не изглежда да е толкова ***.
55
4
 
7
 
! Отговори
Анти-БСП преди 6 години
Работата е че всички дискотеки и барове по морето са собственост на хора от БСП. Слънчев бряг стана клоака по времето на Станишев и Моника. Сега решението е затварянето на всички заведения по морето без изключение и арестуване на Станишев, който се крие в Брюксел!!
54
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Десетина наематели пишат глупости тука:1. 200 000 не са си загубили работата след забраната за пушене. 2. В Гърция след 20:00 няма да чуеш дънеща музика. Защо ли нормалните българи отиват там на почивка?3. В центъра на София не се лее дива чалга с безумни децибели.Малко ви тормозят. Трябва да ви затварят за по 3-4 месеца и да ви глобят с поне 50-100 хиляди лева, да се научите на бизнес. Трябва да ви глобяват за издаване на фалшиви касови бележки с поне 20 хиляди лева персонално.
53
1
 
12
 
! Отговори
*** преди 6 години
Хубаво акция тишина ама кога ще има акция "мутричката на входа на дискотеката не дава касова бележка"
52
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаех си, че в третото правителство на ББ ще са най-големите неграмотници и некадърници, но първите 100 дни вече надминаха най-смелите ми очаквания! От 2009 г. насам раздуха сериозно администрацията, за да подредят и последната гербава калинка на държавната софра, обяче явно окалинчените институции не вършат никаква работа, щом се налага министри, вице премиери и министър-председател да им вършат работата. Или немощните им пиари ги карат да стават за смях непрекъснато?
51
8
 
8
 
! Отговори
Цанков камък преди 6 години
Квичете, фенове на Радев, вашият вой е музик аза моите уши!
50
4
 
8
 
! Отговори
фантастика преди 6 години
"Няма нито един случай на стомашно-чрвени инфекции, няма обезглавяване с джетове, няма алкохол в туби", коментира вицето, цитиран от "Монитор".Не знам какви наркотици взима ВИЦЕТО, ама исками аз! Нещата горе може да ги няма, но общо взето това е. Липсата на негативи не поражда наличието на позитиви по нашето Черноморие...
49
11
 
6
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Може да ми давате минуси колкото си искате!Вредното управление съсипа бизнеса на много млади българи ,след секирата за кафенетата ,аз очаквам да има нови секири.Явно някои си поръчва в България хората да не могат да се занимават с бизнес.Трябва всички да сме емигранти,чиновници или пък трудоваци други възможности държавата не разрешава.В центъра на София до Храм-Паметника се лее дива чалга и никои не я чува или вижда.Аиии с..ир на тази уродлива държава с манталитет партиини секретари.
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъвто електората, такива и политиците.
47
20
 
8
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
И какво правим сега ?Спираме всички концерти ,музикални събития,постановки и прочие защото са шумни.Че то и футболните мачове са с повече децибели ,че дори и създават холигански прояви.В тази богата държава с 3 завода на кръст всеки администратор се опитва да рекетира и малкото хора занимаващи се с "бизнес" от къде ще идват парите питам аз най отговорно.200 000 човека останаха без работа заради забрана за тютюнопушене, сега 100 000 ще останат без работа заради децибели.
46
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много по-богати държави от нашите са заложили на туризъм тип - нощен живот. И си го развиват и го тъпчат с милионери. Испания - Ибиса , Франция - Ривиерата ... САЩ - Маями и Лас Вегас ....Да не изброявам всички.Нас ни е тръгнало през години , без държавата да влага нищо и сега некво ах кане и ох кане се едно не знам какво станало ? Хора в отпуска пийват и се забавяват ??? Това ли е проблема на всички ? Други проблеми няма държавата ?
45
12
 
13
 
! Отговори
asdf преди 6 години
Хах, смешна работа. Вицепремиера, тръгнал да оправя проблема с музиката, и то лично. Това не е ли пародия. Симеонов е на толкова висок пост в държавата, че има куп наистина сериозни проблеми пред него. Бедност, корупция, бежански поток, престъпност и т.н. Какво е свършил той, като вицепремиер, по тези въпроси, откакто е във властта?
44
13
 
6
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
След като закриха кафенетата сега е ред и на дискотеките.После ще са малките магазини.Тук всичко трябва да изгние и фалира иначе не става.Я ми кажете, в България какъв трябва да си за да имаш дискотека?
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НеаВ случай на две или повече нарушения в рамките на една календарна година, констатирани с акт на контролен орган, кметовете на райони прилагат разпоредбите на глава 2 раздел 2 от ЗАНН.================КМЕТОВЕТЕ, Неа, сега се пита-Е ли Симеонов кмет НА ЧЕРНОМОРИЕТО?Да бъда или да не бъда, това е въпросът?