Дискотеки дънят децибелите: Акция "Тишина" и в Созопол

След проверките баровете увеличавали оборотите с по 1000%
15 авг 2017 08:52,
102
Дискотеки дънят децибелите: Акция "Тишина" и в Созопол
Снимка: flickr

Поредният рунд от акция "Тишина" ще продължи в Созопол, с нов залп проверки по дискотеките, за които също имало сигнали че дънят на високи децибели. Това стана ясно от изявление на вицепремиера Валери Симеонов, след проведения в Бургас Координационен съвет по туризъм.

Още по темата

Вицепремиерът подсказа, че в идните седмици усилията ще се насочат и в тази посока, но според него ноу-хауто, което вече е наложено, ще продължи да се развива и да работи още по-успешно.

"Имайте търпение, знаем какво правим. Проблемът ще бъде изцяло изкоренен и в момента виждате само първоначалните ни успехи. Предстои още много", закани се Симеонов и допълни, че били затрупани с благодарност за това че спрели шумовата вакханалия.

Според него, в резултат на проверките вече имало спад на нарушенията по всички направления - кражби, проституция, спад на актовете за нарушаване на трудовото законодателство. 

"Няма нито един случай на стомашно-чрвени инфекции, няма обезглавяване с джетове, няма алкохол в туби", коментира вицето, цитиран от "Монитор".

Симеонов отчете, че са издадени 132 заповеди за запечатване на обекти, 89 от които са за заведения. Имало заведения, които в сравнение с миналата година са качили оборота  с цели 1000 %.

Той цитира и конкретни цифри, според които Какао бийч е увеличил оборота си с 85%, а Бедрум с 87%.

Според него има сериозни резултати от акция "тишина", а от вчера секнали и сигналите за силна музика на горещия телефон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-лошото ми е, като собствениците кажат, че не искат да дават пари на държавата и да спонсорират корумпирани управници, помагайки им да доразвалят държавата ю Ок, добре. Да речем, че сте патриоти, а не просто алчни.А тогава, защо вашите цени, продължават да са същите, все едно плащате ДДС ? Ами смъкнете си цените с 20%, да бъдем по-патриотични ?
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То проблема не е само в дискотеките по морето. Там нещата са изпуснати от 30 години. Там е Клондайк.
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно заведение, регистрирате обороти от по 4000 лева на месец, колкото да плати на 10 души по 200 лева, за половин работен ден, защото преди не бяха регистрирали нищо, но ги питали, как дори и минимални заплати плащат.. А истината бе, че оборотите бяха по 25000-30000 на вечер. Ако 100 такива кръчми симплатят данъците ... Че ние ще изплатим външния дълга за 5 години, бе момчета !!!
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЧиновникD Кое сме ние дето сме прекалили, бе?Аз не мога да си позволя да да платя, за да заведа децата на море, ти за какъв ме взе?Баси, как сте се филмирали..защо ли изобщо се опитвам.
18
4
 
10
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
До Анонимен"не искам мутренски методи в управлението на държавата"Значи, какво искаш ти и какво ще направят хората от, които зависят нещата са различни неща. Вече станаха много години, откакто дерибействате и тормозите населението и е нармално да започне да се обръщат нещата. Прекалихте и сега ще си носите последствията.
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" Тишината" в спалнята ражда чудовища.
16
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименМутрите и техните лакеи реват яко :)) браво.............Мутрите и техните лакеи не се разправят по форумите с техните конкуренти...Така че ако рева, е защото не искам мутренски методи в управлението на държавата.Но гледам, че повечето ги харесвате.., жертво!
15
0
 
20
 
! Отговори
Кретен преди 6 години
До АнонименКажи каква инициатива за връщане на държавността ще приемеш? Все от някъде трябва да се започне.За да няма нито един акт това заведение толкова години, което нарушава почти всички норми за тази дейност сети се какви ги върши. Не крие обороти и не купува политици, полицаи, магистрати, общински и държавни служители??!!
14
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Харесват ви мутренските методи на Симеонов?Добре. Е така е станал популярен чичкото с мустачките...
13
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понеже всичко друго сте оправили в тази Държава!
12
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що така с лошо бе братлета - тишината не е ли хубаво нещо. Вие идвате и си отивате, но ние живеем тук. БРАВО ВАЛЕРИ
11
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С колко децибела трябва да ви се крещи ОСТАВКА, за да чуете?
10
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мутрите и техните лакеи реват яко :)) браво
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакайте Валерко Винкела и във Вашия град
8
1
 
50
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Всеки знае, че в бедрум полиция не влизаше. Крият много оборот от това заведение, а и не е само то. Евала за проверките. Вие какво искате определени заведения да не се закачат, както досега.
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само вендета за крадците!
6
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като има закони да ги спазват, не стига, че укриват доходи по тези черноморски дупки, ами и дънят нон-стоп музики. Ромските сватби са отделен въпрос и там трябва да се намесят разбира се. Но защо смесвате нещата? Съседите ви също дънят от време на време музики, но те не печелят доходи чрез това. Искате държава, като дойде държавата сте първи кусури да намирате. Валери ми е противен, но това е правилно.
5
5
 
12
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Ноу хауто което било наложено, абе какво става, това случвали се реално или, като в някой филм на Дейвид Линч сме
4
13
 
12
 
! Отговори
панализатор преди 6 години
Какво стана с изграждане на съораженията на границата бая си похапна от държавната баницасега да отклониш ромското си покровителстванезахвана се с децибелите по морето и защо защото ти отказа да ти плащат рекета на който ти ги подложи. Да не се окаже че Вие г-н Симеонов се новия покровител на Митьо очитекажи кога ще изградите пътя от Бургас до Слънчев бряг по тоз неможе да се пътува но явно неможеш да бараш кацата с меда и затова гледаш уж децибелитевърви в Северна Корея там е за Вас тишина
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Звукоизолатори и може да си дънят колко искат.