На работа в китния Китен: Развалена храна, ровена от ромки!

Украински служител разкрива гнус и ужас в български хотел
15 авг 2017 10:30,
185

Снимка: Турправда

Една и съща храна се сервира в продължение на цяла седмица, а се изхвърля едва, когато нещо започне да мирише на развалено. Това пише за кухнята на български хотел в Китен 22-годишният Иван Дончев от Киев, който през юли 2017 година имал "късмета" да работи в обекта, отдалечен на 150 метра от морския бряг.

Иван е споделил рецензията си в украинския сайт Турправда, като е прикачил снимки от работната атмосфера в хотела и завършва с апел: "Не ви съветвам да отидете в този хотел, ще си развалите отпуската!"

Дончев е от стотиците чужденци от Украйна и Молдова, които запълват празнините в туристическия бранш у нас.  Работил в хотела от 3 до 31 юли.

"Бях направо в шок, когато видях какво се случва в кухнята. Цари пълна антихигиена. Още в първия ден ме оставиха да работя, без да съм минал медицински преглед", обяснява младежът.

Разказва, че в мястото, където се приготвят ястията, всички ровят в храната – без ръкавици и без шапки. Кухненският персонал бил от 5 ромки, които изглеждали мръсни, но пък работели по 16-20 часа в денонощието.

Храната била ту недоварена, ту преварена: "Шефът икономисваше от всичко, веднъж когато изхвърлиха развалена салата, наруга говачите. Чиниите и чашите се мият без препарат, после се излъскват със салфетки".

Със снимки Иван показва как тубите за диспенсерите с "минерална" вода се пълнят директно от крана с чешмяна.

Шефът им казвал да наливат твърдия алкохол от някакви туби, а според младежа изобщо не било ясно какъв е този алкохол. Бирата също била разредена с вода.

"Имат добри връзки с полицията и затова нито веднъж нямаше нито една проверка",  обяснява още Иван.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеонов мери децибели, той с касови бележки, НАП, трудови норми и т.н. не се занимава, че там бият и то не през пръстите, а направо по главата, ако настъпи неподходящият човек.
64
1
 
36
 
! Отговори
БГ-Гражданин преди 6 години
Време е Симеонов да се разходи и до Китен, само че тогава пак ще смените гарда и ще почнете да викате -- "Оставка" и "Довиждане" ... !!!
63
0
 
31
 
! Отговори
да преди 6 години
както казва една много хубава приказка едно нещо като не става с добро..става с "по-добро"проверки, глоби, затваряне на обекти до дупка !!!!
62
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 28Напълно си прав- ромки да работят по 20ч. - нямам думи !
61
1
 
48
 
! Отговори
да преди 6 години
ето това им е бизнеса на "бизнесмените" с хотели и заведения, които реват, че лошите проверки им пречели..ето на това пречат проверките - на нагляри, които не спазват никакви правила и си въобразяват, че за тях закони няма ..и ще ми правят сравнения разни м'ърши с испански курорти - в испанските курорти тия пумии от статията има ли ги ???!! ще има ама..там м'ърльото - собственик ако го хванат с такива нарушения ще му отворят втора дупка отзад !!!
60
1
 
61
 
! Отговори
до до коментиращите преди 6 години
В коментарите не се "плюе" България, а се критикуват бизнесмените-хотелиери по Черноморието, които не осигуряват на служителите си достойни условия на труд, не предлагат на клиентите си качествена услуга и по този начин, не на последно място рушат имиджа на България като туристическа дестинация.
59
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно затова английските туристи се дезинфекцират с алкохол
58
0
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това може да е само в ресторант Златна Котва. Преди 2 години бяхме там и храната беше отвратителна. Даже като им писах на фейсбук страница веднага ме нападнаха и ме обявиха за измамница от конкуренцията. Изтриха ми постовете и ме докладваха на администраторите. Целия им жалък персонал. Но рано или късно всичко излиза на яве.
57
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Впрочем, може да видите оценките за въпросния хотел на booking - не е от най-популярните. Хората пишат, че за закуска и вечеря им давали същия шпеков салам.
56
0
 
40
 
! Отговори
истина та преди 6 години
Явно някой не са разбрали за какво пише в статията,не е важно кой работи а как и каква е храната в хотелите и тука научаваме за пореден път каква мизерия и сива икономика е по нашите хотели и вместо министъра на туризма да сложи ред тя се е превърнала в туристически агент.
55
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никакви летни вируси! Откакто съществува морският ни курорт , разстройствата и инфекциите са от лоша храна и от фекалии в морето!
54
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромки ... и хигиена, дисциплина, качество, чистота ...тия неща не се връзват никога ;)
53
3
 
35
 
! Отговори
маняк преди 6 години
до 54яж им ноктите и мръсните ръце за 130 лв на ден в елените. аз ще си плюя който си поискам и разбира се, че няма да съм доволен като видя статии като тези. В Гърция няма такава пумия. Поне аз, моите приятели и колегите ми не са се оплаквали от подобно чудо.
52
0
 
50
 
! Отговори
Бургазлия преди 6 години
Отдавна не почиваме на българското черноморие, само лъжци и крадци отварят там заведения.Хърватия, Гърция, Босна, Черна гора, преди ходехме и в Турция.Семейна почивка у нас е живо наказание, предпочитаме чужбина.
51
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какъв е проблемът да работят ромки, ако спазват нужната хигиена? Готвенето не е ракетно инженерство, да режат там доматите и готово. Така или иначе българите не щат да режат домати за 400-500лв на месец, нормално е бизнесът да използва всички ресурси оптимално. Капитализъм бате.
50
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Драйфа ми се само като ги гледам тея по снимките....
49
2
 
11
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Има много сбъркано в летния ни туризъм.Първо не се знае това къщи-хотели или блокове са.После и на самите собственици не е много ясно за какво са ги построили ,за да печелят или да имат брой стаички.По света такива мулти функционални сгради не съществуват,или е Хотел или е частно имение.Ако 2/3 ти от българите с парите си бяха направили една скромна вила и парите ги бяха вложили в 12/12 вместо 3/12 на година ,сега нямаше да се чудим какво да я правим тази държава.
48
11
 
9
 
! Отговори
до 29 преди 6 години
Ми то в Русия минималната заплата 7800 рубли, което е 220 лева бре.
47
1
 
37
 
! Отговори
Кор преди 6 години
То си пише кой е хотела в препратката в руския сайт. Иначе за неразбралите - хотела е Китен Бийч. Искам да гледам репортаж на някоя медия, какво ще кажат собствениците по този повод.
46
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде сега да реват пак за мързеливите българи, как не работят....а Бай Робовладелец е най-мечтаният работодател. В България няма бизнес, а някакво подобие на соц. тарикатщина.