На работа в китния Китен: Развалена храна, ровена от ромки!

Украински служител разкрива гнус и ужас в български хотел
15 авг 2017 10:30,
185

Снимка: Турправда

Една и съща храна се сервира в продължение на цяла седмица, а се изхвърля едва, когато нещо започне да мирише на развалено. Това пише за кухнята на български хотел в Китен 22-годишният Иван Дончев от Киев, който през юли 2017 година имал "късмета" да работи в обекта, отдалечен на 150 метра от морския бряг.

Иван е споделил рецензията си в украинския сайт Турправда, като е прикачил снимки от работната атмосфера в хотела и завършва с апел: "Не ви съветвам да отидете в този хотел, ще си развалите отпуската!"

Дончев е от стотиците чужденци от Украйна и Молдова, които запълват празнините в туристическия бранш у нас.  Работил в хотела от 3 до 31 юли.

"Бях направо в шок, когато видях какво се случва в кухнята. Цари пълна антихигиена. Още в първия ден ме оставиха да работя, без да съм минал медицински преглед", обяснява младежът.

Разказва, че в мястото, където се приготвят ястията, всички ровят в храната – без ръкавици и без шапки. Кухненският персонал бил от 5 ромки, които изглеждали мръсни, но пък работели по 16-20 часа в денонощието.

Храната била ту недоварена, ту преварена: "Шефът икономисваше от всичко, веднъж когато изхвърлиха развалена салата, наруга говачите. Чиниите и чашите се мият без препарат, после се излъскват със салфетки".

Със снимки Иван показва как тубите за диспенсерите с "минерална" вода се пълнят директно от крана с чешмяна.

Шефът им казвал да наливат твърдия алкохол от някакви туби, а според младежа изобщо не било ясно какъв е този алкохол. Бирата също била разредена с вода.

"Имат добри връзки с полицията и затова нито веднъж нямаше нито една проверка",  обяснява още Иван.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ходете в Китен бийч,мизерия,която струваше 200лв на ден,още чакам да ми върнат анулираната резервация!
144
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Idealniq. Selqnduri mogat li da sa hotelieri. Al4nost.
143
0
 
10
 
! Отговори
Невалиден преди 6 години
В Слънчев Бряг има също един такъв хотел. В менюто всяка сутрин фигурират пържените филийки с яйца. Странното е, че има пълнозърнести, бели, краещници... Вечер умишлено накъсвах филията, когато ми оставаше, разбира се. Наблюдавах останалите гости. Вземаха по пет филии за вечеря, изхвърляха поне по 1-2. Изхвърленият хляб "грижливо" се отделяше в друга кофа от персонала.
142
0
 
8
 
! Отговори
skunka преди 6 години
това е просто един пример. почти цялото черноморие е на това положение. Замразена риба в кофа, замразена цаца,която ако не я изпържат веднага просто става на каша. Единственото прясно нещо беше сафрида,което успях да вкуся. Много близък мой приятел,готвач в Несебър, в топ ресторант ми сподели всичко това. Отделно порцийките са като в Хилтън - 150 г. за по 30+ лева. От 10 топ ресторанта,които посетих, бих се върнал в най-добрият случай в 2. Не знам там дали са минали някога от инспекция по труда.
141
7
 
2
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 6 години
Мадуркото от Украйна да знае, че полицията не се занимава с проверки в кухня.
140
0
 
3
 
! Отговори
svoboden stol преди 6 години
ами той,мутрата - собственик,си е прав,гледа да пести от всичко...Тук вината е на проверяващите че са икорумпирани и не си вършат работата...ТЕ СА ЗА ЗАТВОР...дай да им видим имената...
139
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как е името на хотела?
138
2
 
16
 
! Отговори
Информацията фърст преди 6 години
Винаги когато отивам на почивка ...чета отзиви и питам приятели за даденото място за да няма изненади !!! И запомнете винаги еФтиното излиза по скъпо...по един или друг начин всичко се плаща !!!
137
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РазбирачОфф, аман от разбирачи. Да те светна, не само ти си пътувал много. Никъде няма такава селяния като тук. Не знам къде си ходил, но определено не е по белите страни. Затова всъщност по нашето черноморие не стъпвам от над 10 години
136
25
 
13
 
! Отговори
Разбирач преди 6 години
Затова по нашето Черноморие се пие много. За дезинфекция. Къркай нон-стоп и нямаш никакви проблеми с храната. Пътувал съм доста и в чужбина не е много по-различно. Общественото хранене навсякъде е почти еднакво. Ако искаш качествена храна, купувай си сам продуктите и си готви в къщи.
135
2
 
25
 
! Отговори
Дидо преди 6 години
В царево хотел бриз е същата даже и по зле не ходете там ще сбъркате фатално .
134
0
 
9
 
! Отговори
Гост преди 6 години
До Анонимен Хихи! Хотел Флагман!!!
133
20
 
8
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Не мога да разбера тези хора, дето ходят за по 20 лв. ол инклузив във висок сезон, какво очакват? Ми като искате качество, бръкнете се за повечко, идете нагоре от Златните пясъци и тогава имайте претенции. Има много хубави хотели с екстри, но не можете да ги наплатите. С трици маймуни да ловим.
132
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БГ идилия. Помня последното си море в БГ Созопол, проблемите почнаха с начале. Уж хотела има паркинг, ама няма, едно място на улицата за една кола те го писали за три. Карай общинския паркин се оказа 2 лева на ден. Стаята ужас с някъв незнам кога почистван мокет, подбран в прекрасен кироустойчив цвят, банята тип кварталния майстор от СОЦА, карай, ама трябваше да сме с изглед към морето. Не че нямаше, ако се наведеш през балкона и погледнеш от ляво се виждаш едно къшче море. Оплаках ме се файда
131
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Няма да ида в гърция колкото и да се снараете .-селиния камънак и пущиняк."На мен това не ми пречи - важното е, че няма бг мутри, силна музика след 22:00 и дрисък.За останалото имам пари.
130
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такиви готини мацки е имал за кулежки. Море,плаж безсплатна локсозна здравословна и питателна ресторантска храна,безсплатно студио,да си покани някое гадженци.От кво се оплаква гусин Дончев, да се чуди човек.
129
1
 
37
 
! Отговори
Гост преди 6 години
По-некадърни от бг хотелиери и ресторантьори едва ли има в целия свят,а за алчноста им думи няма да бъде описана. Пълни некадърници!!!!
128
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е това си е картинката по нашите курорти.(в повечето).Не знам що трябва да има учудени.
127
1
 
36
 
! Отговори
и аз да кажа преди 6 години
веднъж почивах в Св.Влас- ол инклузив - 5 звезден хотел. На брега на морето. Уж лачено, лъскаво. Мислиш си -ееее, добре, няма да е мизерия. Да ама не! 7 дни бях с ра-зстрой-ство. Мислех че съм хванала вирус. Но като споделих чак на петия ден с моята компания - изненада. Всички сме били с такива проблеми там. Абе - нещо не ни се удава много туризма, колкото и да се пънем.
126
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Думата по долу от вица е к-а-т-ерицаЗащо е цензурирана? Да, сещам се!