Без опасни яйца и яйчни продукти у нас

От земеделското министерство успокояват потребителите
16 авг 2017 21:14, Петя Славова
9
Без опасни яйца и яйчни продукти у нас
Снимка: Reuters

Няма данни за наличие на замърсени с фипронил яйца и яйчни продукти на българския пазар, съобщи пресцентърът на Министерството на земеделието, храните и горите /МЗХГ/.

Още по темата

Ветеринарно-медицински препарати, съдържащи веществото, не са разрешени за употреба при кокошки носачки. Разпространението на тези яйца започва от Белгия и Холандия, след което са били разпространени и в други европейски страни, пише БТА.

В него се информира, че компетентните органи за безопасност на храните на страните-членки обменят постоянно информация по Системата за бързо предупреждение за храни и фуражи (RASFF).

При наличие на риск за потребителите Министерството на земеделието, храните и горите, респективно Българската агенция по безопасност на храните, своевременно ще предприеме всички необходими действия за неразпространение на опасните храни и ще информира обществото, уверяват от МЗХГ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: яйца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, успокоих се.щото се каза, че много вносни сладкарски изделия са произведени с такива яйца.
8
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
На наши джурналисти, и всякакви органи не вервам!
7
0
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА преди 6 години
"Без опасни яйца и яйчни продукти у нас"Да беее, направо ви повярвах.В Бг всичко е менте и ако има някъде в Европа някакъв бок*лук бъдете сигурниче са ви го стоварили и в Бг.Гарантирано от Тиквочев и КОЙ.Ама идва Магнитски и о-ли-лййй
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуснаха на пазара заразени яйца?! От агенцията по храните отричат, но посочват списък с такива, които не се препоръчват за деца
5
0
 
8
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 6 години
Тя и водата от язовира беше годна за пиене, до доказване на противното.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не мислите,че някой ги е проверявал.В министерствата са останали само дежурни служители.Всичко останало ваканцува.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оооо,у нас всичко е прекрасно.Няма опасни яйца,няма продукти от западна Европа с по-ниско качество,няма палмово масло във всички продукти,а пък нашите производители са най-съвестните на света.Въобще райско място,да се чуди човек защо два милиона избягаха от него.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Незнам колко са безопасни но вкъщи яйца и яйчни продукти от магазините съм забранил да се внасят. Ходя при една баба в едно близко селце около София и си пълня багажника с яйца кашкавал сирене плодове домашни кокошлета и с тях пълня хладилника. А тези от магазините яйца и пилци да си ги ядът тези дето ги произвеждат. Като знам как едно жълто пиленце за 3 седмици става кокошка и започва да снася направо ми е жал за тези дето ги хапват.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние опасните яйчица ги хапнахме,докато другите държави ги изхвърляха.