Обещано - дадено: 500 хил. за Троянския манастир

Кабинетът одобри пари за стипендии и спорт в училищата
24
Обещано - дадено: 500 хил. за Троянския манастир
Снимка: БТА

Правителството отпусна 500 000 лева за ремонт в Троянския манастир "Успение Богородично". Помощта от държавата бе анонсирана вчера от премиера Бойко Борисов, който посети Светата обител навръх храмовия й празник.

Още по темата

Със средствата ще се възстанови най-старата сграда на манастира – крилото на екзарх Антим.

С друго свое решение Министерският съвет одобри допълнителни трансфери от бюджета на МОН по бюджетите на общини в размер на 1 561 475 лв.

Парите са за стипендии за образователни резултати на общинските училища и са разпределени на база на постигнатото от училищата на матурите.

Одобрени са и допълнителни трансфери от бюджета на МОН по бюджетите на общините за финансово осигуряване на две национални програми за развитие на образованието.

По Националната програма "Без свободен час" с 1 019 741 лв. се финансират взети учебни часове от учители, които са замествали свои колеги.

Други 14 928 427 лв. са осигурени на общините по Националната програма "Оптимизация на училищната мрежа".

С тях се изплащат обезщетения при намаляване числеността на персонала в резултат на промяна в структурата на образователните институции, както и при прекратяване на трудовите правоотношения на друго основание.

Правителството осигури и допълнителни 8076 лв. за физическо възпитание и спорт в държавните спортни училища до края на годината. Те ще се използват за подмяна на амортизирани уреди и пособия и за подпомагане на подготовката на учениците за участие в спортно-състезателни дейности.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: Троянски манастир
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
35
 
! Отговори
Баце преди 6 години
Най-много обичам да се хваля като дам народна пара, ама да изглежда така, че все едно си я вадя от джоба.