Опасност: Пожарът в Тополовградско може да се разпространи

Огнената стихия е голяма, заради силният вятър и температурите
16 авг 2017 19:15, Петя Славова
2
Опасност: Пожарът в Тополовградско може да се разпространи
Снимка: архив, Булфото


Силният вятър и високите температури затрудняват изключително много работата на пожарникарите в тополовградските села Сакарци и Присадец, съобщават от областната администрация в Хасково.

Днес следобед там избухнаха два големи пожара. Към момента рискът от разрастване на огъня и на двете огнища е много голям, коментираха от пожарната.

Информацията до момента е, че пламъците не създават опасност за населените места, няма бедстващи хора и не са застрашени стопански сгради или площи с реколта, информираха от областната администрация.

На мястото, освен работещите пет противопожарни екипа от РД "ПБЗН"-Хасково и техника от Държавното горско стопанство, вече има изпратена помощ и техника и от други области в страната. Фронтът на пожара край Присадец е около 1000 декара, територията е гранична, пресечена е и не може да се засече точно площта й.

В района на Сакарци, където гори другият пожар, продължават опитите за локализирането му. Там също е изпратена допълнителна техника. Няма опасност за хората от близкото село, не са застрашени домове или площи със селскостопанска продукция.

Прогнозите на огнеборците са, че по тези два пожара ще се работи през цялата нощ. Началникът на пожарната служба в Хасковска област комисар Николай Вълчев съобщи, че през следващите 48 часа за региона е обявена екстремна степен за опасност от пожари.
 


2
Още по темата: пожарТополовградско
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Жибор преди 3 години
И по-рано имаше пожари в Тополовградско,а те не се палят от скука- палят ги туркомюсюлманите,за да правят проблеми на нашите! Някой да е чул за толкова пожари в Унгария,Сърбия,Украйна и Румъния,където горите са големи а мюсюлманите- абсолютно малцинство? Не е чул което значи,че точно ислямите ги палят! Който не вярва нека провери статистиката на глава от населението в страните с мюсюлмани и в страните без,и нека ни каже колко такива пожара избухват в Турция,която е 8 пъти по-голяма от България!
1
0
 
4
 
! Отговори
ДЛ преди 3 години
То там отдавна няма кой да изгори! Хора няма, само диви зверове, а гората изгоря при няколко пожара по време на прихода.