Слънчев бряг – Парти дестинация или място за семеен отдих?

Отмяната на феста Solar Summer – за да няма напрежение
16 авг 2017 08:45,
79
Слънчев бряг – Парти дестинация или място за семеен отдих?
Снимка: архив, Ройтерс

Отмяната на музикалния фестивал Solar Summer в Слънчев бряг беше най-отговорното решение. Това каза Климент Йончев, който отговаря за комуникацията на събитието.

Преди дни проверки, оглавени от вицепремиера Валери Симеонов, спряха шумни партита в курортния комплекс, конфискуваха техника и озвучителна апаратура.

"Липсата на сигурност в това, което правим, ни накара да се откажем. Ситуацията в момента в Слънчев бряг не предполага да се случат нещата така, както вярваме, че трябва да се случат. Има шанс някой да влезе във всеки един момент и да спре музиката", обясни той пред bTV.

Още по темата

По думите му решението се е зародило още в събота вечер, когато са видели колко натрупано напрежение има между държавата в лицето на вицепремиера Валери Симеонов и хората.

"Представихме си как трябва да обясним на Адам Байер или Пако Осуна, които са доста популярни имена в световен мащаб, че на вратата чука държавата и казва: Спри музиката. След това си представихме реакцията на 3000-4000 души. Това щеше да доведе до напрежение", изтъкна Климент Йончев.

Според него държавата не си говори с бизнеса и с хората, които работят в Слънчев бряг.

По думите му най-големият проблем е какъв точно е комплексът.

"За мен курортът винаги е бил свързан с парти и развлечения. Ние го рекламираме като такова събитие, за да можем да привлечем аудитория, а в същия момент държавата го рекламира като "лоу кост" дестинация за тих и спокоен сън", коментира Йончев.

Вече са започнали преговори с артистите от фестивала да дойдат за нови дати в София, съобщи той.

Всички, които са си закупили билети, могат или да ги запазят за новите дати, или да ги върнат и да си получат парите обратно по надлежния ред.

Домакинът на фестивала Иван Дончев определи акциите по заведенията в курорта като неправомерни действия, без законово основание.

"Нямаме нищо против проверките, а това да се нахлува с въоръжени сили по време на нощната работа, когато заведението е пълно с български и чужди туристи", каза той.

По думите му фестивалът е с уведомителен режим и всяка година се подават документи към общината и всички институции като конкретни дати, часове и изпълнители.

Междувременно стана ясно, че собствениците и персоналът на заведения в Слънчев бряг се готвят за протест. Причина са именно проверките на Валери Симеонов. Според бранша по този начин се стига до отлив на клиенти и загуба за бизнеса.

Мястото и часът на протеста все още се уточняват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
3
 
! Отговори
Кози рози и дози преди 6 години
След хищните човекоядни птици в Калиакра Валерко бори и хищните рейвъри наркомани.Дон Киход бледнее пред рицъря на патриотичния образ...
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да е голяма загуба закриването на КакаоОтдавна се изтъркаха и загубиха популярност с тия едни и същи омръзнали DJ дето ги канят от 15 години насам. Повечето фенове на електронната музика вече си имат много по-интересни парти дестинации и фестивали, далеч от разни презобали с дрога недоспали тинейджъри, мутри, силиконови мутреси, миризма на ***,побоища, престрелки и разврат.
71
3
 
1
 
! Отговори
Малко факти преди 6 години
За феста идваха хиляди загубите за хотели и наеми ще са огромни....
70
1
 
1
 
! Отговори
Фашомян преди 6 години
Кво браво ? Нхраниха го с обиди за три поколения напред и се сгуши в ченгетата ...
69
5
 
3
 
! Отговори
АккА преди 6 години
Там където се прави феста-Како бийч няма хотели.Нямаше и жилища ,но сега има жилища за продажба на руснаците и одаване под наем ,цената на имотите е около 10-20 000 Е.Оплакванията за шум са предимно от разни лелки рецепционистки на квартира там или руски пенсионери примамени от ниските цени( в Москва цената на квадрата на имотите е колкото цената на едностаен в Сланчака).Ако спре копона в Слънчака то той ще спре да е туристически град и ще стана втора мала русия .За одих не става само бетон е.
68
4
 
1
 
! Отговори
За Слънчака преди 6 години
До КупонджияИскаш да кажеш, че до преди 25 години това, което го има днес в Слъчнев бряг го е нямало? Алкохол, проституция, дрога...??? Пич 21 век сме, Берлинската стена падна, мавзолея на ГД също (верно от седмия път но..). Просто пропагандата беше друга. КомПартията казваше на Балкантурист и Орбита, правете каквото искате, давайте на туристите каквото искат, само да не ви хванем и да не се разчува. В Слъчнев бряг само инфраструктурата се е променила и маркетинговата стратегия. Нищо друго!
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 123Ne slagai etiketi na hora koito ne znaesh i ne poznavash, teb te boli man beden, poredniqt selqndyr parvo pokolenie chepik s internet xD
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само така! Браво Валери ! Бой по мутрите , нека си протестират колкото искат !
65
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пропадането на Солара е голям удар за дилърите по Слънчака. На това извращение шансът да видиш един ненадрусан с нещо, клони към нула. А Слънчака не е и парти дестинация. Содом и Гомор е.
64
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Слънчака мамата си трака.Педофилия, порно, ментета, алкохол, простотия, селяния и проситуция.
63
1
 
15
 
! Отговори
Купонджия преди 6 години
До КрайСлънчев бряг беше допреди 25 години най-приятният курорт, потънал в зеленина, с кокетни 2-3 етажни хотели и фини ресторанти. Сега е бардак, който събира утайката и помията на Европа - наркомани, алкохолици, извратени. А алчните български "бизнесмени" наричат това "купон" и плюят всеки, който се обяви за законност... Валери, повечето хора са с теб! Продължавай проверките и покажи, че България е държава!!!
62
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Парти дестинация!Отдих и спокойствие в балкана.
61
8
 
2
 
! Отговори
до 62 преди 6 години
Аз пък съм на 56 и винаги ходя на Слънчака. Намирам всяка вечер нещо ново за боцване и все младичко. И евтинко - 2 водки или 1 екстази и готово.
60
9
 
7
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 6 години
Набори, на 53 съм и съм изумен от мненията ви. Чалгари били хлапетата, наркомани били. Щото ние сме до един сме стока и все още комсомолци, нали? Лично мен никой не ме закарал с пистолет до главата, че да почивам на Слънчев бряг. Ако ми се доходи на море /все по рядко/, ей ми я Албена, Балчик. Друг е въпроса, че на нашите години почивката не е да се печем като гущери, а да се въртим около барбекю някъде в Родопите. Оставете хлапетата да се забавляват.
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алкохол - менте, дрога - менте, музика - без лиценз, евтини умнитутки - предимно от боята.Сборище на отреп-ки, наркомани и педофили от цяла Европа и всички български села.Това е Слънчака.
58
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На така наречения Слънчак ходят само деградирали дегене-рати - родни и вносни.Пълна селяния - миналото лято отидох да го вида и повече няма да стъпя там.
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
58 - Аз гомориемма, като добра чистка. Сега купонясват, утре ми чистят пода, за по 3 лева на час.Наричам го пазарна икономика и ми харесва.
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Svyrtalnici na droga falschiv alkoxol i poboischta a vyrvete po dqvolite aSasipaxte decata.
55
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
55 - КрайНе ми пука, ако в дискотеката искат да си пръскат тъпанчета и да им се чупят чашите от звука, но извън нея, не трябва да се чува на повече от 20-30 метра.
54
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има много плажна ивица. Купете 500 декара, на 5 километра от курортите, вдигнете си 30 клуба, даже направете едни денонощни маршрутки и си изкарвайте парите там, като ще е парти дестинация. Разбирам, че много хора искат да копунясват. Ами направете го като хората бе, мутри побъркани. Не като ... клуб Мания, ако го има още, който бе пред 15 хотела, или Какао, което го чуваш чак в Равда ...