Кой е Васил Коцев и за какво се бори? ЦСКА-р, плашещ Бойко Борисов!

ГДБОП проверява публикации във Faсebook, съдържащи заплахи срещу висши държавници
Обновена: 17 авг 2017 09:17 | 17 авг 2017 09:00,
110
Кой е Васил Коцев и за какво се бори? ЦСКА-р, плашещ Бойко Борисов!
Снимка: Facebook

Остра публикация срещу премиера във Facebook вдигна на крак Главната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП).

Публикацията, провокирала проверката на спецполицаите е написана на 4 април. Тя гласи: "До Бойко, това което вършиш, ще те изхвърли не само от властта, а и ще ти отрежем главата! Това ли целиш! Българите да хванат пушките и ножовете! Денят идва!"

Още по темата

5 месеца по-късно Васил Коцев бил посетен в дома си от антимафиоти. Цивилните полицаи пожелали да го разпитат заради неговия пост. Това много притеснило възрастната му майка.

36-годишният запален фен на ЦСКА бил поканен и отведен веднага в ГДБОП на разпит. Там му обяснили, че разтълкували написаното от него като призив към бунт.

Мъжът твърди, че е държан в сградата на ГДБОП около час. Питали го дали познава и други хора, които псуват Борисов, и му поискали техните имена.

"Давайте телефонния указател и там 95% сигурно го псуват!", отговорил мъжът. Питали го и дали познава човек с профил "Ванче Михайлов". Коцев попитал полиците откъде знаят, че профилът му не е бил хакнат, а те отговорили, че трябва да изземат устройствата му, за да установят дали има такова нещо. Той обаче отказал. Накрая го накарали да пише, че се разкайва за постъпката си.

Кой е Васил Коцев и за какво се бори? ЦСКА-р, плашещ Бойко Борисов!
Снимка: Facebook

"И така те ме питат: Защо пишете това срещу премиера? Отговорих: А на вас не ви ли се струва, че в тази държава нещата са объркани. Facebook е свободно пространство и по най-висшия закон, наречен Конституция на Република България, всеки има право да изразява и пише, каквото мисли! Това се нарича май свобода на словото! Писах, да, писах под тяхна диктовка. Че не желая да убивам премиера!?! Викам - ама наистина ли да го напиша? Те викат: Не така, не е добре, напишете, че се разкайвате за думите си. Казах - ще го напиша, но не се разкайвам", разказа Коцев пред БНР.

След края на разговора полицаите казали, че срещата трябва да си остане тайна. Малко след напускане на сградата обаче мъжът се свързал със свой познат журналист, на когото разказал случката.

Нито от ГДБОП, нито от МВР направиха официално изявление по случая. БНР обаче цитира информация от свой източник, че службата проверява публикации в социалната мрежа, съдържащи заплахи срещу висши държавници.

"Няма задържани, но досега в рамките на разследването са издадени предупредителни протоколи на хора, публикували в профилите си коментари за един от първите мъже в държавата", съобщи държавното радио.

Коментарите под статусите на Васил Коцев са разнопосочни – от подкрепящи, до тотално осмиващи го.

Мъж, предстяващ се за Емил Паница е написал: ЕДИН СТРАХЛИВЕЦ, ПОДМОКРИЛ ГАЩИТЕ, РЕШИЛ ДА СТАНЕ "ДЕСИДЕНТ", ДА АМА НЕ, ТАКИВА МУХЛЬОВЦИ НИКОЙ НЕ ПОМНИ...

Todorov Aleksandrov Todor: Браво на ГДБОП, бой по тъпите кратуни!

Мариана Малинова: Хубаво, де! Гледах интервюто с него. Там лично го чух да казва, че не помни да е писал такова нещо и, че сигурно са му хакнали профила. Сега друго... На кое да вярвам?

Emil Angelov: Васко със тебе съм и те подкрепям.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато змията умира хапе най-лошо. Народна пословица. За да търсиш тези които страдат от наглостта и страха на един самозабравил се *** е диктатура. Диктатура на тъпотата, страха, алчността и беззаконието. И като тези безмозъчни служби БОП и ДАНС си бъркат в носовете, мафията превзе държавата тотално. И това не се вижда, не се чува и разбира. Но когато някой каже истината, трябва да се сплаши за да не я казва. Добре, че края на Кратунковците идва, те сами си го предизвикват.
8
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези управляващи могат да паднат още по-ниско!
7
5
 
26
 
! Отговори
70 назад преди 6 години
БААС на Садам Хюсеин и Асад действаше чрез същите репресии,ГЕРБ и Борисов нямат нищо общо с Европа,позор е европейска държава да се управлява от отявлени нацисти и озлобени висши ченгета и министри!
6
35
 
8
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
Вкарайте го в затвора тоя хашлак, там ще му "сменят" пола и ще спре да смесва футбола с политиката!
5
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алоо, как може да твърдите, че Генерал Бойко Борисов може да бъде уплашен.ЗАСРАМЕТЕ СЕ! Той не се страхува от нищо.
4
1
 
34
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Пазете Баце ,че ни е единствен....майната му на суджука ...само да е жив ....
3
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май идва краят на Тиквите.
2
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственият плюс на демокрацията - свободата на словото, беше унищожен. От крадливите гербаджии!
1
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Режима на борисов почна да арестува хора и да тероризира семействата им?!